Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenda pirmieji liapsusai: rusai pardavė bilietus net į tokias stadionų vietas, kurių nėra

Pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje įgauna pagreitį, o varžybų organizatoriai pradeda susidurti su pirmosiomis problemomis. Stadionai Rusijoje nebūna sausakimši ir panašu, jog tai leidžia išvengti didesnių skandalų. Aiškėja, kad šeimininkai yra pardavę bilietus net į tokias vietas, kokių neįmanoma rasti stadionuose.
Jekaterinburgo stadiono problemos
Jekaterinburgo stadiono problemos

Varžybų šeimininkai turnyro atidarymo ceremonijos Maskvos Lužnikų stadione metu tvarkėsi kone idealiai. Dar praėjusiais metais FIFA Konfederacijų taurės varžybose turėję apsčiai problemų dėl ilgiausių eilių prie įėjimo į stadionus, organizatoriai skaudžias pamokas, atrodo, išmoko ir jų nekartojo.

Tiesa, išeinant iš arenos, ir bandant išsiskirstyti į tris aplink Lužnikus esančias metro stoteles, buvo susidariusios kelio spūstys, bet ilgai laukti jose sirgaliams nereikėjo, o ir tas laukimas po tokio skambaus starto rusams neprailgo.

Bet jau kita diena ir antrasis mačas Jekaterinburge tarp Egipto ir Urugvajaus apnuogino daugiau organizacinių skaudulių.

Centriniame miesto stadione, kuris talpina 35 tūkst. žiūrovų, taip pat laukta anšlago. FIFA skelbė, kad yra į šias rungtynes pardavusi 32 278 bilietus, tačiau tribūnose akivaizdžiai buvo matyti daug tuščių vietų, o oficialiame rungtynių protokole pažymėti skaičiai taip pat neguodė – 27 015.

Kaip ir kur išgaravo 5 tūkst. bilietų ir kodėl juos turėję asmenys neatvyko į rungtynes, čempionato organizatoriai normaliai paaiškinti taip ir nesugebėjo.

Akivaizdu viena – net pats mažiausias šias pirmenybes priimantis stadionas nebuvo užpildytas.

Bet nesusipratimų su bilietais šiomis dienomis būta ir daugiau. Susidaro įspūdis, jog kaip Rusijos kasdieniniame gyvenime, taip ir pirmenybių metu – kuo toliau nuo sostinės Maskvos, tuo problemų daugiau.

Į tas pačias rungtynes Jekaterinburge bilietus pirkę vietos aistruoliai skundėsi, jog net ir turėdamas bilietą rankoje, dar negali būti tikras, kad pamatysi rungtynes.

Anot vieno iš jų, dar spalio mėnesį įsigijus bilietą, jis buvo atsiųstas gegužę, tačiau likus kelioms dienoms iki pirmenybių pradžios iš organizacinio komiteto atskriejo žinutė, jog bilietas yra atšaukiamas.

Pradėjus aiškintis situaciją bilietų centruose, galiausiai bilietas vėl buvo „patvirtintas“, tačiau jau esant stadiono teritorijoje ir bandant patekti į tribūnas, kilo problemų praeinant pro skenavimo aparatus.

Visgi savanoriams praleidus bilieto savininką, tribūnoje jo laukė dar vienas nemalonus epizodas – vietos, kuri nurodyta biliete, tiesiog nebuvo. Eilė, kurioje turėjo sėdėti sirgalius, baigėsi su 36 kėde, jo biliete nurodyta – 37.

Bilietas į rungtynes Egiptas – Urugvajus
Bilietas į rungtynes Egiptas – Urugvajus

„FIFA, ką jūs rūkote? Laimei, stadione buvo daug laisvų vietų, tad atsisėdau visai šalia“, – socialiniame tinkle rašė pasipiktinęs futbolo mėgėjas.

Tribūnos eilė Jekaterinburgo stadione baigiasi su 36 vieta
Tribūnos eilė Jekaterinburgo stadione baigiasi su 36 vieta

Kaip žinia, Jekaterinburgo stadionas tarp visų šio čempionato arenų išsiskiria savo originaliu dizainu. Už abiejų vartų yra sumontuotos gigantiškos laikinos tribūnos, talpinančios net 12 tūkstančių žiūrovų. Tokį sprendimą organizatoriai privalėjo priimti dėl to, kad FIFA reikalavo, jog pasaulio čempionato stadionas turėtų ne mažiau, kaip 35 tūkst. žiūrovų.

Istorijų su „pradingusiomis“ kėdėmis buvo jau ir po pirmojo mačo tarp Rusijos ir Saudo Arabijos metu. Paaiškėjo, kad į rinką buvo išleisti neegzistuojančių vietų I kategorijos bilietai, kurių vienas kainuoja per 450 eurų.

Panašus incidentas gali ir šį vakarą nutikti Volgograde, kur pirmąsias rungtynes žais Anglijos ir Tuniso rinktinės.

Čia vienoje eilėje yra padaryta klaida numeruojant kėdes – po 5 vietos eina iš karto 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius