Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF suspenduotos VAFF pažadas: sutvarkyti 10 futbolo aikščių Vilniaus mieste

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) suspenduota Vilniaus apskrities futbolo federacija (VAFF) ne tik nenustabdė savo veiklos, tačiau kartu su Vilniaus miesto savivaldybe ruošia grandiozinį socialinį projektą „Žaisk futbolą šalia namų“.
Naujosios Vilnios stadione šiuo metu galima spardyti ne kamuolį, bet šiukšles, o iš   tribūnų belikę griuvėsiai.
Naujosios Vilnios stadionas, kur galima spardyti ne kamuolį, bet šiukšles, o iš tribūnų belikę griuvėsiai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Ritas Vaiginas

„Kai dirbome tyliai, kažkam atrodė, kad nieko nedarome. Jau šiais metais galėsite įsitikinti, kad VAFF nėra neveiksni organizacija“, – apie naująjį projektą kalbėjo VAFF prezidentas Ritas Vaiginas.

„Padarėme tyrimą, kurio metu paaiškėjo, kad net 5000 iki 14 metų vaikų Vilniuje norėtų žaisti futbolą. Kur jiems tą daryti? Futbolo mokyklose? Gal ir taip, bet šiuo metu ten jų netelpa net 2000. Mes iškėlėme tikslą per keletą metų dešimtyje Vilniaus miesto seniūnijų sutvarkyti mokyklų aikšteles taip, kad vaikams iki jų eiti pėsčiomis būtų mažiau nei 20 minučių. Pirma aikštė prie Fabijoniškių mokyklos bus užbaigta dar šiais metais“, – sakė R.Vaiginas.

VAFF ir Trakų futbolo klubo iniciatyva dar praėjusių metų pabaigoje buvo įkurta viešoji įstaiga „Vilniaus apskrities futbolo federacijos futbolo mokykla (VAFFFM)“, kuri jau atliko naujojo projekto paruošiamuosius darbus.

„Jūs net neįsivaizduojate, kiek daug Vilniuje yra futbolo aikščių, kurioms tereikia „kosmetinio remonto“. Mes apvažiavome beveik visas Vilniaus miesto mokyklas ir atsirinkome 10 vietų, kurias sutvarkysime taip, kad ten galėtų  vykti net I lygos rungtynės“, – sakė vienas VAFFFM steigėjų, Trakuose iš numirusių futbolą prikėlęs Janas Nevoina.

„Aišku, nebus taip, kad per vieną dieną atsiras 10 gerų aikščių, bet pirmieji rezultatai pasirodys netrukus. Liko sutvarkyti kelis dokumentus su investuotojais ir pirmos keturios aikštės bus pradėtos tvarkyti. Šiek tiek vėliau ne žodžiais, o darbais užsiimsime akademijų darbu. Planuojame, per artimiausius metus jų įsteigti nemažiau trijų“, – žadėjo J.Nevoina.

Trakų futbolo klubas praėjusiais metais pradėjo dar vieną sėkmės sulaukusį socialinį projektą su AC „Milano“ klubu. Pastarojo viceprezidentas Valerio Fiori per penkerius metus Lietuvoje žadėjo atidaryti „Milano“ vardo mokyklą.

Priminsime, kad VAFF buvo suspenduota šių metų pradžioje. LFF tokį žingsnį motyvavo įstatų pažeidimų ir sprendimų nevykdymu, tačiau VAFF tvirtino, jog taip tiesiog bandoma pašalinti kritikus ir grasino teismais.  Prieš kurį laiką Vilniuje buvo įkurta nauja organizacija – Vilniaus regiono futbolo sąjunga (VRFS), kuri siekia perimti suspenduotos VAFF veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius