-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvius futbolo paslapčių mokęs britas: „Nenorime sukurti robotus, norime išugdyti kūrybingus žaidėjus“

Anglijos Market Harborough miesto „Brooke House“ koledžo Futbolo akademijos treneriai Gabrielle Cioffi ir Niall O'Grady Vilniaus „Sportimos“ manieže vedė futbolo treniruotę 14-18 metų šalies futbolo talentams ir patirtimi dalinosi su Vilniaus futbolo akademijų treneriais. Britų futbolo specialistai į Lietuvą atvyko susipažinti su šalies jaunimo futbolo lygiu ir pristatyti galimybę talentingiems jaunuoliams studijuoti ir kartu žaisti futbolo tėvynėje Anglijoje.
Anglijos futbolo specialistai surengė treniruočių stovyklą Lietuvoje
Anglijos futbolo specialistai surengė treniruočių stovyklą Lietuvoje / Elvio Žaldario nuotr.

Treniruotę vedė reprezentacinės „Brooke House“ koledžo Futbolo akademijos treneris Gabrielle Cioffi, pats ilgą laiką profesionaliai žaidęs futbolą Italijos „Seria A“ ir žemesnių lygų komandose, trenerio karjerą pradėjęs 2015 m., o kaip futbolo treneris labiau žinomu tapęs nuo 2016 m., kai su kitu garsiu italu Gianfranco Zola dirbo Anglijos futbolo klubo Birmingham City trenerių štabe.

Gabrielle talkino „Brooke House“ Futbolo akademijos U16 komandos vyriausias treneris Niall O'Grady. Treniruotėje dalyvavo 24 šalies jaunieji futbolininkai iš Baltijos Futbolo Akademijos, FA „Žalgirietis“, FK „Granitas“, FM „Žaibas“, Klaipėdos FM ir FK „Atlantas“ bei kitų šalies futbolo akademijų ir futbolo klubų.

Paklaustas apie treniruotės dalyvių sportinio meistriškumo lygį, treneris G.Cioffi išliko diplomatiškas: „Čia susirinkę dalyviai turi pakankamai gerą technikos lygį, žinoma, daug dalykų visada galima pagerinti. Tačiau šių jaunų žmonių motyvacija tikrai likau patenkintas“.

Treneris akcentavo, jog „Brooke House“ akademijos bet kurios amžiaus grupės žaidėjų ugdymo tikslas yra išugdyti ne tik individualiai stiprų, technišką žaidėją, tačiau ir puikiai mąstantį aikštėje žaidėją. „Mes nenorime sukurti robotus, mes norime išugdyti kūrybingą, galintį kurti žaidimą ir priimti greitus sprendimus žaidėją“, – apie „Brooke House“ koledžo žaidėjų ugdymo tikslus kalbėjo G. Cioffi.

Jo kolega N.O'Grady po treniruotės akcentavo intensyvumo svarbą futbolo treniruotėse. „Mūsų akademijos filosofija yra tinkamai paruošti žaidėją, jog jis būtų gebantis žaisti pakankamai aukštu tempu tiek su kamuoliu, tiek be kamuolio. Žinoma, be sunkaus darbo ir kiekvieno komandos žaidėjo indėlio to pasiekti yra neįmanoma“, – pasakojo šio koledžo U16 amžiaus grupės komandos treneris.

Į šią britų futbolo specialistų vedamą treniruotę nepatingėjo net 300 km atvažiuoti vienas rezultatyviausių pajėgiausios šalies jaunimo lygos „Elitinė jaunių lyga U16“ puolėjų Klaipėdos FK „Atlantas“ žaidėjas Arnas Spyčius, kuris taip pat džiaugėsi trenerių pasiūlytu intensyviu treniruotės tempu, skatinimu žaidėjams nuolat mąstyti ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų.

Organizatorių nuotr./Arnas Spyčius
Organizatorių nuotr./Arnas Spyčius

Arnas neslėpė, jog vienas motyvų čia sudalyvauti yra ir galimybių toliau tęsti futbolininko karjerą užsienyje paieška. „Taip. Svarstau tokią galimybę, tačiau puikiai suprantu, jog pats turiu sunkiai dirbti ir nuolat būti geriausias,“ – nieko gero savo varžovams „Elitinėje jaunių lygoje“ nežadėjo futbolo vartininkų siaubas Arnas Spyčius.

Treniruotę stebėjęs BFA akademijos direktorius Ivanas Švabovičius džiaugėsi, jog jo vadovaujamos akademijos treneriai išreiškė norą susipažinti su šiais Anglijos jaunimo ugdymo specifiką puikai išmanančiais treneriais bei pasisemti vertingos patirties kaip išties reikėtų dirbti šlifuojant futbolo deimantus.

Po treniruotės „Brooke House“ koledžo Futbolo akademijos atstovai pristatė galimybę futbolui gabiems jaunuoliams studijuoti ir kartu žaisti futbolą Anglijos Koledžų futbolo lygoje bei atsakė į treniruotėje dalyvavusių jaunųjų futbolo talentų bei jų tėvų klausimus.

Organizatorių nuotr./Gabrielle Cioffi
Organizatorių nuotr./Gabrielle Cioffi

Paklaustas, ką gali pasiūlyti „Brooke House“ koledžas jaunuoliams žaidžiantiems futbolą, Niall O'Grady akcentavo, jog studijuodami čia, jaunuoliai patenka į profesionalią futbolo aplinką, kurioje turi galimybę futbolą derinti su puikiu išsilavinimu.

Anot jo, akademijoje aukštos kokybės treniruočių procesas su išskirtiniu dėmesiu individualiam žaidėjo tobulėjimui yra puikiai suderintas su studijomis, kurios yra pripažįstamos kaip aukštos kokybės standartas visame pasaulyje.

Treneris Gabrielle Cioffi visiems šalies jauniesiems futbolininkams, siekiantiems profesionalaus žaidėjo kontrakto palinkėjo nesvajoti, bet nuolat stengtis svajonę paversti realybe. Anot jo, yra trys labai svarbūs dalykai kaip tą padaryti: sunkus darbas, sunkus darbas ir sunkus darbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius