Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvius pagyręs Europos čempionų treneris: „Mes buvome geresni, mes esame geresni“

Fernando Santosas ne to tikėjosi pirmajame kėlinyje prieš Lietuvos rinktinę. Jo vadovaujamas Portugalijos futbolo žvaigždynas į pertrauką patraukė esant lygiam rezultatui 1:1, o 64-rių specialistas turėjo daug priekaištų savo auklėtiniams. Vis dėlto jis šypsojosi po antrojo kėlinio švilpuko, užfiksavusio Europos čempionų pergalę Vilniuje 5:1.
Fernando Santosas
Fernando Santosas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Net keturis įvarčius į Lietuvos rinktinės vartus mušė C.Ronaldo, kuriam šis vakaras buvo istorinis – jis Europos čempionato atrankose jau yra pelnęs 25 įvarčius. Su 23 tiksliais smūgiais iki šio vakaro pirmavo airis Robbie Keane'as.

Paklaustas, ar komandos draugų tikslas per rungtynes buvo pagelbėti savo lyderiui užfiksuoti šį pasiekimą, F.Santosas kalbėjo: „C.Ronaldo, nėra abejonių – labai geras žaidėjas. Įdomiausia, kad jis tai išlaiko ilgus metus. Jis dirba komandoje ir, jei jos nebūtų, tai nebūtų taip lengva ir įmušti.“

Kai C.Ronaldo žengė ant LFF stadiono vejos prieš apšilimą, tribūnos ėmė ošti ir ploti.

„Tai yra normalu, jis – pasaulinio lygio žaidėjas, sulaukiantis reakcijų visose šalyse“, – lietuvių elgesio nesureikšmino F.Santosas.

Kalbėdamas apie rungtynes portugalas akcentavo, kad jo komanda turi pranašumą prieš Lietuvą.

„Mes buvome geresni, mes esame geresni ir dėl to laimėjome. Išlaikėme tempą po rungtynių su Serbija, nes kitaip ta pergalė nebūtų turėjusi prasmės. Dabar esame arčiau Europos čempionato. Turime ketverias rungtynes, kad užsitikrintumėme tą vietą“, – akcentavo F.Santosas.

Treneris pagyrė ir Lietuvos rinktinę, tačiau tikino, jog dabar jo žvilgsnis jau krypsta į ateities kovas.

„Lengvų rungtynių nėra, žinojome, kad žaisime prieš gerai organizuotą komandą, kuri remiasi kontratakomis. Mes laimėjome, toks buvo mūsų tikslas“, – sakė F.Santosas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Cristiano Ronaldo rungtynių su Lietuvos rinktine metu
Luko Balandžio / 15min nuotr./Cristiano Ronaldo rungtynių su Lietuvos rinktine metu

Jo teigimu, lietuviai pirmajame kėlinyje išnaudojo savo stiprybes aikštės viduryje ir gynyboje.

„Antroje dalyje jau mes perėmėme kontrolę, matėme, kaip žaidė Cristiano Ronaldo. Tada žaidimas buvo jau mūsų rankose“, – lyderį gyrė F.Santosas.

Matėme, kaip žaidė Cristiano Ronaldo

Treneris akcentavo, kad kiek nesėkmingą pirmąjį kėlinį lėmė ir tai, jog jo žaidėjai dar kiek pratinosi prie varžovų.

„Suprasti žaidimą reikėjo daugiau laiko, komanda antrajame kėlinyje buvo labiau susižaidusi, pamatėme, kaip žaidė lietuviai, o tai padėjo labiau pasitikėti savimi ir laimėti rungtynes“, – teigė Europos čempionų strategas.

F.Santosas dar padėkojo Portugaliją palaikiusiems sirgaliams, kurių buvo apie 150. Tiesa, didžiąją jų dalį sudarė Lietuvoje tarnaujantys svečios šalies kariškiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius