Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje dirbęs ispanas: „Žalgiriečiai prieš „Sevilla“ neturėtų jokių šansų“

UEFA Europos lygos antrą kvalifikacinį etapą sėkmingai pradėję A lygos vicečempionai Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai kitame etape turbūt susitiktų su garsiuoju „Sevilla“ klubu iš Ispanijos. Jei taip nutiktų, Valdo Urbono auklėtiniai neturėtų jokių šansų – tuo įsitikinęs buvęs Utenos „Utenio“ klubo strategas Davidas Campana.
Davidas Campana
Davidas Campana / utenosutenis.lt nuotr.

Ispanas praėjusį sezoną vadovavo Utenos ekipai, bet buvo priverstas pasitraukti iš jos, kai „Utenio“ ispaniškoji rekonkista baigėsi šnipštu ir klubas nusprendė atsisakyti vietos A lygoje.

Nors žalgiriečiams dar reikia peršokti „Vaduz“ barjerą, Ispanijoje neabejojama, kad būtent Vilniaus klubas bus kitas „Sevilla“ priešininkas.

„Estadio Deportivo“ pakalbino buvusį „Utenio“ strategą, kuris šiuo metu dirba „Alcala“ klube.

Anot trenerio, Andalūzijos klubui „Žalgiris“ būtų lengvas grobis.

D.Campanos teigimu, „Žalgiris“ yra panašaus lygio kaip Ispanijos antrojo diviziono autsaideriai arba trečio diviziono stipresniosios komandos.

„Futbolas Lietuvoje yra antra pagal populiarumą sporto šaka, o lygių skirtumas tarp stipriausių trijų ir likusių A lygos komandų taip pat akivaizdus. „Žalgiris“ lietuviškame kontekste išsiskiria, yra fiziškai labai pajėgi komanda, bet „Sevilla“ komandai tai – ne varžovas“, – įsitikinęs ispanas.

D.Campana užsiminė, kad palaiko gerus ryšius su Aurelijumi Skarbaliumi, kuris šio sezono pradžioje treniravo žalgiriečius, o praėjusį dirbo „Utenos“ klubo konsultantu.

„Žalgiriečių tikslas visada yra vienas – laimėti A lygą, bet „Sūduva“ praėjusiais metais nustebino ir netikėtai juos aplenkė“, – pasakojo D.Campana.

Anot trenerio, vienintelis A lygos vicečempionų šansas – standartinės situacijos.

„Tai yra aukšta komanda, labai stipri ir gali kelti pavojų po standartinių epizodų ir kampinių, bet „Sevilla“ tikrai sugebėtų pasinaudoti žalgiriečių klaidomis gynyboje. Neįsivaizduoju, kaip Lietuvos klubas galėtų įveikti „Sevilla“. Lietuvos lygoje tai yra labai gerbiama komanda, bet Europos taurės – visai kito lygio varžybos“, – kalbėjo ispanas.

Tarp pavojingiausių žalgiriečių D.Campana įvardijo šiuo metu traumuotą čilietį gynėją Diego Oyarzuną.

Anot jo, tai tarptautinio lygio rungtynių patirties turintis universalus futbolininkas, kuris savo kvalifikacija gerokai lenkia kitus komandos žaidėjus.

„Nežinau, kuo „Žalgiris“ galėtų nustebinti Sevilijos ekipą. Manau, jog vilniečiai yra „Ujpest“ arba dar žemesnio lygio. Taip, komanda žaidžia ant dirbtinės dangos, bet nemanau, kad pridarys kokių nors problemų“, – įsitikinęs D.Campana.

„Sevilla“ antrajame Europos lygos atrankos etape žaidžia su Budapešto „Ujpest“ ir laimėjo pirmąją akistatą namuose net 4:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius