Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje nutūpęs Japonijos futbolo dievaitis K.Honda: „Yra dvi priežastys, kodėl aš čia“

Tokios futbolo žvaigždės Lietuvos pirmenybės dar nematė. Daugiau nei milijoną sekėjų „Twitter“ tinkle turintis ir geriausiais karjeros metais 20 mln. eurų vertintas japonas Keisuke Honda karjerą nusprendė tęsti Marijampolės „Sūduvos“ komandoje.

„Tai mano pirmas kartas čia, Lietuvoje. Kai gavau pasiūlymą iš „Sūduvos“, jeigu nuoširdžiai, nedaug žinojau apie šią komandą ir Lietuvą. Pagalvojau, kad lietuvių kalba bus panaši į rusų, bet iš tiesų – ne“, – pasakojimą, kaip atsidūrė Lietuvoje, Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje pradėjo Japonijos futbolo superžvaigždė.

Rusų kalbos jis pramoko 2010-2013 metais rungtyniaudamas Maskvos CSKA klube. Du sezonus Rusijoje K.Honda žaidė kartu su Deividu Šemberu, bet prireikė kelis kartus pakartoti klausimą, kad japonas prisimintų, jog D.Šemberas – lietuvis.

„Ai, Šemba? Klausiate apie Šembą? Buvau pamiršęs, kad jis – lietuvis“, – plačiai šypsojosi „Sūduvos“ naujokas. „Kur jis dabar yra? Čia Lietuvoje? Turiu būtinai su juo susitikti! Tikrai jį pamenu. Jis buvo puikus vyrukas. Ir geras žaidėjas. Kietai rungtyniaudavo atraminiu saugu. Jis man labai daug padėjo, kai atvykau į Maskvą, nes tada visiškai nieko nesupratau rusiškai.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Deividas Šemberas (stovi ketvirtas iš kairės) ir Keisuke Honda (tupi pirmas iš dešinės) Maskvos CSKA klube.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Deividas Šemberas (stovi ketvirtas iš kairės) ir Keisuke Honda (tupi pirmas iš dešinės) Maskvos CSKA klube.

Suvalkiečių komanda Japonijos superžvaigždės karjeroje bus jau 11 stotelė. Paskutinį sykį jis žaidė Azerbaidžane.

„Yra dvi priežastys, kodėl aš čia. Pirma – sezonas Lietuvoje pasibaigs prieš Naujus metus. Noriu trumpalaikio iššūkio. Antra – klubas turi šansą laimėti šalies čempionatą. Žinau, kad tai nebus lengva, nes yra ir kitų gerų klubų, bet mano tikslas – laimėti. Stengsiuosi atakuoti, mušti įvarčius, atlikti rezultatyvius perdavimus ir pasidalinti sukaupta patirtimi su komandos draugais“, – dėstė skambusis „Sūduvos“ pirkinys.

Suprasti akimirksniu: K.Hondos karjera

  • 2004–2007 m. „Nagoya Grampus“ (Japonija)​​​
  • 2008–2009 m. „VVV-Venlo“ (Nyderlandai)
  • 2010–2013 m. Maskvos CSKA (Rusija)
  • 2014–2017 m. „AC Milan“ (Italija)
  • 2017–2018 m. „Pachuca“ (Meksika)
  • 2018–2019 m. „Melbourne Victory“ (Australija)
  • 2019 m. „Vitesse“ (Nyderlandai)
  • 2020 m. „Botafogo“ (Brazilija)
  • 2021 m. „Portimonense“ (Brazilija)
  • 2021 m. Baku „Neftči“ (Azarbaidžanas)
  • 2021 m. Marijampolės „Sūduva“ (Lietuva)

35-erių japonas Lietuvos vicečempionų ekipoje vilkės 3 numeriu pažymėtus marškinėlius. Sutartis pasirašyta iki šio sezono pabaigos.

„Labai džiaugiamės, kad mums pavyko susitarti. Su K.Hondos agentūra bendravome nuo pavasario. Jis turėjo gerą sezoną Azerbaidžano klube. Manau, kad su K.Honda mes tapsime konkurencingesni, o „A lyga“ – įdomesnė“, – trynė rankomis „Sūduvos“ direktorius Andrius Murauskas.

„Jis ieškojo lygos, kuri baigtųsi dar šiemet. Ir galėtų tapti čempionu. Mūsų tikslai sutapo. Jis – didis profesionalas. Abejonių, dėl jo fizinio pasiruošimo nekilo. Kaip greitai jis galės žaisti – priklausys nuo trenerio, bet tikimės, kad jis galės padėti komandai kuo greičiau“, – pridūrė suvalkiečių komandos vadovas.

Pats K.Honda džiaugėsi pirmaisiais įspūdžiais Lietuvoje ir vylėsi, kuo greičiau prisidėti prie komandos pergalių.

„Tiesą sakant, man reikės šiek tiek laiko. Žinau, kad tai užtrunka, bet turiu daug patirties. Aš treniravausi individualiai, palaikiau sportinę formą, bet futbolas yra komandinis žaidimas. Reikės laiko suprasti vieniems kitus“, – teigė Japonijos futbolininkas.

„Važiuodamas automobiliu iš oro uosto mačiau daug istorinių pastatų. Būtų įdomu daugiau apie juos sužinoti. Jau pradėjau domėtis jūsų kultūra. Noriu aplankyti daug vietų čia. Esu labai laimingas, laukdamas naujų iššūkių šiame karjeros etape“, – tęsė K.Honda.

Baigti karjeros po etapo Lietuvoje jis neplanuoja.

„Aš tikiu, kad dar galiu žaisti. Manau, jei gerai pasirodysiu čia, sulauksiu kito įdomaus pasiūlymo. Tokios yra mano ambicijos. Dar tikrai negalvoju apie karjeros pabaigą“, – tikino 35-erių futbolininkas.

„Aš nebijau šio iššūkio. Žinau, kad futbolas Lietuvoje nėra sportas numeris vienas. Tai – krepšinis. Man patinka krepšinis. Per karjerą žaidžiau ir Australijoje, kur futbolas taip pat nėra sportas numeris vienas. Tikiu, kad ir Lietuvoje yra futbolo gerbėjų, kurie ateis į stadioną mūsų palaikyti“, – vylėsi garsusis Lietuvos čempionato naujokas.

K.Honda neabejotinai bus ryškiausia žvaigždė „A lygoje“. Vilniaus „Riteriai“ prieš trejus metus buvo sutarę su Diniaru Bilialetdinovu, buvusiu Liverpulio „Everton“ saugu. Šiemet Vilniaus „Žalgirio“ aprangą sezono pradžioje vilkėjo Ogenyi Onazi (žaidęs Romos „Lazio“), pernai – ir Davidas N'Gogas (žaidęs „Liverpool“). Karjeros pradžioje „Vilniaus“ klube rungtyniavo Paulinho (vėliau pakilęs net iki „Barcelonos“ ir Brazilijos rinktinės), bet tuomet jis nebuvo toks žinomas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Keisuke Honda yra tiesiog dievinamas Japonijoje.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Keisuke Honda yra tiesiog dievinamas Japonijoje.

Japonijos rinktinėje K.Honda yra sužaidęs 98 rungtynes ir pelnęs 37 įvarčius. Ryškiausiai futbolo stadionuose jis žibėjo 2014–2017 metais, kai atstovavo garsiajam „AC Milan“ klubui ir laimėjo Italijos Supertaurę.

„Manau, kad Milane buvo mano geriausi karjeros metai. Žinoma, ir pasaulio čempionatai su Japonijos rinktine“, – prisiminė K.Honda, kuris Tekančios saulės šalyje yra tiesiog dievinamas.

Su Japonijos rinktine pasaulio čempionate K.Honda žaidė tris kartus. 2010 m. jis pelnė po įvartį į Kamerūno ir Danijos vartus, 2014-aisiais nuginklavo Dramblio Kaulo Kranto vartininką, o dar po ketverių metų įmušė Senegalui.

Po skambiausių karjeros metų Milane, K.Honda praėjo keliones po pasaulį: pasuko į Meksiką, sezoną praleido Australijoje, trumpam vėl buvo grįžęs į Nyderlandus, žaidė Brazilijoje, Portugalijoje, Azerbaidžane.

Įdomu, kad nuo 2018-ųjų K.Honda, kai gali, dirba ir treneriu – vadovauja Kombodžos nacionalinei futbolo komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius