Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvoje to nepamatysi – futbolo sirgaliai užvaldė miestą ir sudegino čempionų autobusą

Šeštadienio vakarą Eurolygos finalo šventę užgožė futbolas. Vietos klubas „Crvena Zvezda“ žaidė paskutines sezono rungtynes, po kurių šventė persikėlė į miesto gatves.
BeFunky Collage
Belgrado „Crvena Zvezda“ rungtynėse

Dar prieš dvi savaites, 29 kartą šalies čempionų titulą užsitikrinusi „Crvena Zvezda“ šeštadienį padovanojo nemokamas rungtynes savo sirgaliams. Mačas pasižymėjo rezultatyvumu. Šeimininkai įtikinamu rezultatu (5:1) įveikė kitą vietos ekipą – „Voždovac“.

Dar prieš prasidedant rungtynėms mieste jautėsi, kad vyksta kažkas didingo. Be minių traukiančių stadiono link, akį traukė itin gausios riaušių policijos pajėgos. Kone visose gatvėse vedančiose stadiono link stovėjo nuo galvos iki kojų ginkluoti pareigūnai.

VIDEO: Neįtikėtini „Crvena Zvezda“ futbolo sirgaliai užkūrė tikrą pragarą Belgrade

Patekus į stadioną nebuvo sunku suprasti to priežastis. Belgrado klubo sirgaliai pasižymi itin stipriu savo komandos palaikymu. Rungtynėse naudojama daug pirotechnikos, dalis aistruolių save priskiria futbolo chuliganams.

50 tūkstančių sirgalių talpinančiame stadione į tribūnas susirinko 36 tūkstančiai žmonių. Buvo spėjama, kad pasižiūrėti futbolo ateis ir dalis Belgrade esančių „Žalgirio“ bei „Fenerbahče“ sirgalių, tačiau jų buvo tiek mažai, kad tribūnose nesimatė nei žaliai, nei geltonai vilkinčių aistruolių. Jie tiesiog paskendo „raudonos žvaigždės“ aistruolių jūroje. Ir jei pavienius lietuvius dar buvo galima išskirti, tai turkai savo spalvų nedemonstravo. Tam yra priežastis – dėl istorinių aplinkybių ir gerų serbų santykių su graikais, turkijos ir vietos futbolo aistruoliai vieni kitų nemėgsta.

Vos tik nuaidėjo rungtynių pradžią skelbiantis teisėjo švilpukas, stadionas paskendo dūmuose. O link perimetrą saugančių policininkų pasipylė popierinės juostos ir petardos.

Pirotechnikos buvo tiek daug, kad prireikė net ugniagesių pagalbos. Visų rungtynių metu link aikštės skriejo dūmų užtaisai, deglai. Netoli tribūnų kilo gaisras.

Po rungtynių šventė persikėlė į miestą. Futbolo aistruoliai su sirgalių klubais priešakyje surengė triukšmingas eitynes nuo stadiono link miesto centro, kuriame turėjo būti pagerbta futbolo komanda.

Pakeliui, kaip ir visų rungtynių metu, skambėjo aistruolių dainos, sproginėjo petardos ir kilo dūmų uždangos.

Eisenos pradžioje važiavo atviras autobusas su čempionų komanda. Tačiau netoli stadiono autobusas užsidegė. Gaisras kilo ant estakados vedančios nuo „Raiko Mitič“ stadiono. Pirminiais duomenimis autobusas užsidegė nuo mėtomos pirotechnikos.

Laimei, sportninkai spėjo iššokti iš degančio autobuso ir niekas nenukentėjo.

VIDEO: Crvena Zvezda bus on fire during parade

Po audringos nakties, Serbijos futbolo karaliams prasidės atostogos, o miestas vienai, jau paskutinei dienai virs krepšinio sostine.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kovos su Maskvos CSKA dėl trečiosios vietos Eurolygos turnyre.

VIDEO: ŽURKA NA AUTOKOMANDI - KORTEO - Delije i igrači: Po zimi kiši...| Crvena zvezda - Voždovac 5:1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius