Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos 18-mečių vaikinų futbolo rinktinė turnyre Rusijoje pralaimėjo bulgarams

Lietuvos 18-mečių jaunių (U-18; gimę 1997 metais ir jaunesni žaidėjai) vaikinų futbolo rinktinė tradiciniame aštuoniolikos ekipų 27-ajame tarptautiniame turnyre Sankt Peterburge (Rusija) Valentinui Granatkinui atminti pirmąjį I grupės mačą kovoje dėl 7-12 vietų trečiadienį 0:2 (0:0) pralaimėjo Bulgarijos bendraamžiams.
Lietuvos devyniolikmečių futbolo rinktinė
Lietuvos vaikinų futbolo rinktinė
Temos: 1 Futbolas

Apylygėje dvikovoje lietuviai susikūrė keletą gerų progų pasižymėti, tačiau praleido du įvarčius pačioje antrojo kėlinio pabaigoje ir sukomplikavo galimybę kovoti dėl aukštesnių vietų turnyre.

Abi komandos aktyviai pradėjo rungtynes, tačiau pirmasis smūgis į vartų plotą buvo atliktas tik 15-ą minutę – jį sėkmingai atrėmė vartininkas Marius Adamonis. Bulgarai įgijo iniciatyvą aikštės centre, tad lietuviai žaidė kontratakuojantį futbolą ilgais perdavimais į priekį.

40 minutę Aurimas Jurgelevičius sukūrė pirmą lietuvių progą pasižymėti, kai pergudravęs gynėją smūgiavo dešiniau vartų virpsto. Paskutinę pirmo kėlinio minutę sėkmingai kairiu kraštu prasiveržė Dominykas Barauskas, tačiau jo perduoto kamuolio Justas Lasickas nesugebėjo nukreipti į varžovų vartus.

Didžiąją antrojo kėlinio dalį lietuviai turėjo kamuolio kontrolę. Per penkias minutes į bulgarų vartus smūgiavo Aurimas Jurgelevičius ir Dovydas Virkšas. Puikiai aikštės viduryje darbavęsis Giedrius Matulevičius 54 minutę atliko tikslų perdavimą Romualdui Blaževičiui, tačiau pastarasis smūgiavo tiesiai į vartininką.

Bulgarai kėlinio pabaigoje ėmė dažniau lankytis prie M.Adamonio vartų prieigų. Iki 81-os minutės sėkmingai veikusi kolektyvinė lietuvių gynyba neutralizavo bulgarų išpuolius. Varžovai išsiveržė į priekį, tik kai nustūmė kapitoną Ričardą Šveikauską, o Rangelas Ignatovas (80 min.) netrukdomas smūgiavo į pustuščius vartus.

Nors lietuviai apeliavo į arbitrą, tačiau šis nepakeitė sprendimo. Netrukus rezultatą padvigubino Aleksandras Georgijevas, 87 minutę atitrūkęs iš Lietuvos vienuolikės gynėjų globos.

Ketvirtadienį bulgarų varžovais I grupėje bus latviai, o sausio 9 dieną (11 val.) prasidės Latvijos ir Lietuvos jaunių ekipų dvikova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius