Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo A lygoje pirmąjį tašką iškovojo „Utenis“

Pirmąjį tašką šio sezono „SMScredit.lt A lygoje“ iškovojo Utenos „Utenio“ ekipa, kuri laikiname namų stadione Visagine sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:0) su Marijampolės „Sūduva“. Mindaugo Čepo auklėtiniai buvo išsiveržę į priekį, tačiau rungtynių pabaigoje Suvalkijos atstovai rezultatą išlygino.
Darius Kazubovičius
Darius Kazubovičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Nuo pat rungtynių pradžios svečiai užvaldė aikštės vidurį ir rezgė atakas. Dviejų neblogų galimybių pasižymėti neišnaudojo Karolis Chvedukas – saugo smūgiai tiek galva, tiek koja buvo nesėkmingi.

Sūduviečiai turėjo dar kelias pusproges, bet iš jų naudos išpešti nepavyko. Uteniškiai atlaikė pirmąjį varžovų šturmą ir sugebėjo veiksmą perkelti į kitą pusę.

Po kelių smūgių iš toli „Utenio“ futbolininkai surengė ataką po kurios galėjo kristi pirmasis dvikovos įvartis. 30 minutę buvęs „Sūduvos“ atstovas Mindaugas Grigaravičius aplenkė oponentą baudos aikštelėje ir pavojingai smūgiavo iš arti. Marijampoliečius išgelbėjo tik solidus vartų sargo Džiugo Bartkaus žaidimas.

Kėlinio pabaigoje svečiai turėjo kelias puikias progas pelnyti įvartį „į rūbinę“. Tomas Radzinevičius neišnaudojo dviejų puikių galimybių, o Maximiliano Ugge netiksliai smūgiavo standartinės padėties metu.

Kiek netikėtai antrojo kėlinio pradžioje į priekį išsiveržę „Utenio“ futbolininkai nubaudė varžovus už prastą progų realizaciją. Po gero perdavimo 49 minutę atakos smaigalyje atsidūręs Vitalijus Kavaliauskas meistriškai perkėlė vartininką ir pelnė antrąjį Utenos klubo įvartį šiame sezone. Marijampolės komandos gynybos linija buvo padrika ir tuo patyręs puolėjas puikiai pasinaudojo.

„Utenis“ atsitraukė į gynybą ir labai užtikrintai gynėsi nuo svečių atakų. Aleksandro Veselinovičiaus auklėtinių žaidime buvo neįprastai daug techninio broko, todėl išpuoliai buvo statiški ir nepavojingi.

„Sūduvą“ nuo pralaimėjimo 84 minutę išgelbėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Ernestas Veliulis. Saugas baudos aikštelėje sulaukė T.Radzinevičiaus perdavimo ir galingu smūgiu į tolimąjį vartų kampą atstatė pusiausvyrą. Prie E.Veliulio pribėgęs Robertas Freidgeimas tokios įvykių sekos tikrai nesitikėjo.

Po poros minučių pavojingai „Utenio“ vartams pagrasino tas pats įvarčio autorius. Klastingai E.Veliulio smūgiuotą kamuolį į tolimąjį vartų kampą pasiekė ir į kampinį nukreipė Ignas Plūkas.

Pirmajame kėlinyje puikiomis galimybėmis nepasinaudojusi „Sūduva“ gali graužtis nagus. Tokią prastą progų realizaciją buvo galima matyti ir praėjusiame sezone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius