Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos futbolo I lygos čempionatas taip pat vyks 3 ratų sistema

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) I lygos sezonas startuos balandžio 9 dieną ir baigsis spalio 30-ąją. Taip numatyta patvirtintame čempionato tvarkaraštyje.
„Šilutės“ futbolininkai gins I lygos čempionų titulą
„Šilutės“ futbolininkai gins I lygos čempionų titulą / LFF nuotr.
Temos: 1 Šilutė

Kaip ir A lyga, taip ir I lygos pirmenybės vyks trimis ratais. Dešimt čempionato dalyvių – „Šilutė“, Alytaus „Alytis“, Kėdainių „Nevėžis“, Jonavos „Lietava“, FBK „Kaunas“, Klaipėdos „Atlantas“, Kretingos „Minija“, Kėdainių „Lifosa“,  Alytaus „Vidzgiris“ ir Lietuvos U-19 rinktinė -  iš viso sužais 27 turus.

Sudarant tvarkaraštį vienas iš naujų problemų buvo padalinti laiką I lygoje žaisiančioms komandoms iš vieno miesto – šiemet turnyre bus po dvi Alytaus ir Kėdainių ekipas, o Kaune kartu su FBK „Kaunu“ žais ir šiame mieste įsikūrusios Nacionalinės futbolo akademijos pagrindu sudaryta U-19 rinktinė.

„Komandos iš tų pačių miestų nežais namie tame pačiame ture, ar bent jau tą pačią dieną. Daug derinti laikus reikėjo ir Klaipėdoje, kur I lygoje žais tik „Atlantas“, tačiau „Klaipėda“ ir jos dubleriai žaidžia A lygos pirmenybėse, o antroje sezono pusėje ruošiasi rungtyniauti ir „Tauras“, - sakė LFF Varžybų vykdymo vadybininkas Romas Pikčilingis.

Korektyvų tvarkaraščiui įvedė ir stadionų rekonstrukcijos. Dėl jų „Alytis“ pirmajame rate rungtyniaus išvykose, o „Vidzgiris“ žais Druskininkuose. Kėdainių „Nevėžis“ ir „Lifosa“ bent pirmą čempionato mėnesį praleis miesto stadiono rezervinėje aikštėje, kurioje I lygos mačai vyko ir pernai.

Čempionato kovos dažniausiai vyks šeštadieniais, tačiau pasitaikys ir nemažai išimčių. U-19 rinktinė pageidavo žaisti penktadieniais, kai kurios rungtynės pagal klubų prašymus vyks ir kitomis dienomis. Liepos mėnesį pirmenybėse numatyta trijų su puse savaičių pertrauka.

Pirmose I lygos sezono rungtynėse balandžio 9 dieną U-19 rinktinė susitiks su praėjusių metų turnyro nugalėtoja „Šilute“, o ketverios rungtynės bus žaidžiamos balandžio 11-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius