Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo istoriją rašantis V.Dambrauskas: „Kol kas – jokių skambių pareiškimų“

44-erių Valdas Dambrauskas – pirmas treneris Lietuvos futbolo istorijoje, atvedęs klubą į grupės etapo varžybas Europoje.

Po 11 m baudinių serijos favoritą Pirėjo „Olympiakos“ klubą pašalinę Bulgarijos čempionai Razgrado „Ludogorec“ futbolininkai pateko į UEFA Čempionų lygos atrankos finalą ir mažiausiai užsitikrino vietą UEFA Europos lygos grupių etape.

„Kol kas nenoriu jokių skambių pareiškimų. Kol kas laimėjome bent jau sidabrą – pasirodymą Europos lygoje. Bet mes kovosime dėl aukso – dėl Čempionų lygos“, – po istorinių rungtynių spaudos konferencijoje džiaugėsi V.Dambrauskas.

VIDEO: UCL: Ludogorets - Olympiacos 2:2 (4:1 after penalties) | Third qualifying round

Ši pergalė „Ludogorec“ klubui jau garantavo mažiausiai 5 mln. eurų. Jei pavyktų įveikti ir paskutinį etapą Čempionų lygos atrankoje – Švedijos čempioną „Malmo“ klubą – garantuotų premijų suma išaugtų trigubai.

„Savo karjeroje jau esu susūręs su „Malmo“ klubu“, – 2015 metų akistatą, kai dar treniravo Vilniaus „Žalgirį“, prisiminė V.Dambrauskas. Tada „Žalgiris“ Švedijoje su „Malmo“ sužaidė 0:0, bet namie apmaudžiai pralaimėjo minimaliu skirtumu 0:1.

„Ta serija man tada nesibaigė laimingai, bet dabar aš turiu daug daugiau resursų“, – džiaugėsi Bulgarijos čempionus į pergales vedantis lietuvis.

„Ši naktis buvo ypatinga. Tai, ką mes jau pasiekėme – prie to prisidėjo visi: žaidėjai, medikai, treneriai, vadovai, savininkai ir, žinoma, sirgaliai. Dabar kelkime dar didesnius tikslus. Kartu mes esame nenugalimi“, – siekti pergalės Čempionų lygos atrankos finale ragino V.Dambrauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius