Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos futbolo įtakingiausių asmenų „Top 10“

15min atliko išsamią apklausą ir skelbia įtakingiausių Lietuvos futbolo asmenybių sąrašą.
Lietuvos futbolo įtakingiausi
Lietuvos futbolo įtakingiausi / 15min koliažas

15min sudarytoje apklausoje sutiko dalyvauti 22 mūsų šalies futbolą nušviečiantys žiniasklaidos atstovai. Visų jų buvo prašoma sudaryti įtakingiausių Lietuvos futbolo asmenybių penketuką, už pirmąją vietą skiriant 5 balus, antrąją – 4, trečiąją – 3, ketvirtąją – 2, penktąją – 1.

Respondentų balsai buvo susumuoti, tad jums pateikiame apibendrintą įtakingiausiųjų dešimtuką.

Apklausoje dalyvavo Mindaugas Augustis, Marius Bagdonas, Aurimas Budraitis, Evaldas Gelumbauskas, Lukas Gintautas, Žydrūnas Grudzinskas, Paulius Jakelis, Giedrius Janonis, Vaidotas Januška, Zigmantas Jurevičius, Nerijus Kesminas, Arūnas Klimavičius, Ervinas Kvitkauskas, Mantas Krasnickas, Dalius Matvejevas, Naglis Miknevičius, Gintaras Radauskas, Vilmantas Remeika, Aurimas Tamulionis, Karolis Tretjakas, Tautvydas Vencevičius ir Rytis Vyšniauskas.

Iš viso respondentai paminėjo 19 Lietuvos futbolo veikėjų pavardžių, tačiau takoskyra tarp pirmojo dešimtuko ir likusių – milžiniška.

Epizodinius balsus apklausoje gavo iš už įtakingiausiųjų dešimtukų šį kartą liko Valdas Dambrauskas, Sergejus Slyva, Karolis Skinkys, Dainius Gudaitis (visi gavo po 1 balą), Vidmantas Murauskas, Rimantas Žvingilas, Valdas Ivanauskas, Valerijus Mižigurskis ir Dainius Šumauskas (visi – po 2 balus).

Skelbiame Lietuvos įtakingiausių futbolo asmenybių sąrašą.

9–10 vieta – Janas Nevoina – 7 balai

Elvio Žaldario nuotr./Janas Nevoina
Elvio Žaldario nuotr./Janas Nevoina

Lietuviško futbolo pasaulyje J.Nevoina sukasi jau beveik du dešimtmečius, tačiau tik pastaraisiais metais šio 54-erių vilniečio svoris tapo akivaizdžiai pastebimas.

Įkūręs „Trakų“ klubą, o vėliau šią komandą perkėlęs į sostinę ir pavadinęs „Riteriais“, J.Nevoina 2020-ųjų kovą tapo Lietuvos futbolo A lygos asociacijos valdybos pirmininku, o kartu ir A lygos prezidentu.

Naujos pareigos naftos produktais iš Baltarusijos, Rusijos ir Kazachstano prekiaujančiam verslininkui patiko – nors „Riterių“ rezultatai futbolo aikštėse akivaizdžiai suprastėjo, klubo prezidentas LFF koridoriuose jaučiasi kaip žuvis vandenyje ir labai greitai rado bendrą kalbą su įtakingiausiais federacijos vykdomojo komiteto nariais.

A lygos prezidentas nevengia bendrauti su žiniasklaida, beveik visada atsako į svarbiausius rūpimus klausimus, tiesa, prieš praėjusio sezono pradžią buvo patekęs į stiprią komunikacinę krizę, kai nesuvaldė situacijos ir pradėjo pirmenybes kaukiant COVID-19 sirenoms.

J.Nevoiną į savo penketukus įtraukė keturi 15min apklausos dalyviai, vienas iš jų verslininkui skyrė trečiąją vietą.

9–10 vieta – Tomas Danilevičius – 7 balai

Luko Balandžio / 15min nuotr./Tomas Danilevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Tomas Danilevičius

Legendinis Lietuvos futbolininkas LFF prezidento postą užima nuo 2017-ųjų rugsėjo, kai parėmė šias pareigas iš pasitraukusio Edvino Eimonto.

2020-aisiais Tomas buvo perrinktas naujai ketverių metų kadencijai, tačiau jo svoris per pastaruosius metus stipriai sumenko. Tampa vis akivaizdžiau, kad LFF prezidento vaidmuo valdžios vertikalėje – tik simbolinis.

Per pastaruosius kelerius metus buvo ne vienas atvejis, puikiai parodęs, kad pagrindinė LFF valdžia sukoncentruota ne prezidento, o Vykdomojo komiteto rankose. Maža to, norėdamas išlaikyti patogų postą, T.Danilevičius vis dažniau yra linkęs nuolankiai laikytis LFF viršūnėlių nubrėžtų griežtų linijų, nors kadaise būdamas rinktinės kapitonas ir pats nevengdavo aštriai pasisakyti apie tuometinius Lietuvos futbolo skaudulius ir neįgalią valdžią.

Buvęs „Livorno“ puolėjas yra susikoncentravęs į tarptautinę karjerą ir santykių su UEFA ir FIFA vadovais palaikymą, o Lietuvos futbolo ūkį pagal savo susikurtas taisykles tvarko suinteresuoti Vykdomojo komiteto nariai.

Kad dabartinis LFF prezidento balsas mažai girdimas, puikiai atspindi ir 15min apklausos rezultatai. Į įtakingiausiųjų penketą T.Danilevičiaus pavardę įtraukė vos keturi apklausos dalyviai, vienas iš jų skyrė trečią vietą, vienas – ketvirtą, du – penktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius