Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 28 /17:23

Lietuvos futbolo rinktinės vairą perims vokietis Reinholdas Breu: „Drąsus žingsnis“

Su Valdu Augustinu Ivanausku antradienį atsisveikinusi Lietuvos futbolo federacija laikinuoju vyrų rinktinės vedliu paskyrė LFF techninį direktorių Reinholdą Breu.
Reinholdas Breu
Reinholdas Breu / nuotr. lff.lt

Praėjusių metų pabaigoje LFF techniniu direktoriumi tapęs 51-erių vokietis, pakeitęs belgą Patricką de Wilde, jau spėjo iš arčiau susipažinti su Lietuvos futbolo nūdiena – jis vertino V.A.Ivanausko darbą ir visą šalies futbolo sistemą.

Į mūsų šalį R.Breu atvyko iš Vienos „Austria“ klubo, kuriame trumpai padirbėjo vyr. trenerio Manfredo Schmido asistentu, o prieš tai net dešimtmetį kėlė Liuksemburgo futbolo lygį, užimdamas techninio direktoriaus pareigas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Reinholdas Breu
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Reinholdas Breu

„Aš manau, kad šiandien tai geriausias sprendimas. Tikrai tikime juo. Jis turi PRO licenciją, turi treniravimo patirties. Reinholdas užbaigs Tautų lygos ciklą, dvejas rungtynes su Liuksemburgu ir Farerų salomis. Taip pat darbuosis ir lapkritį vyksiančioje Baltijos taurėje“, – pristatydamas R.Breu teigė LFF gen. sekretorius Edgaras Stankevičius.

„Taip, žiūrint atbuline data, galima sakyti, kas mes praradome dar pusę metų“, – į klausimą, ar nebuvo klaida su V.A.Ivanausku pratęsti sutartį metų pradžioje, nors trenerio darbas jau tada buvo kritikuojamas, atsakė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

„Kiekvieną kartą, prieš kertant galvą, reikia dukart pagalvoti. Faktas toks, kad tokių klaidų daugiau daryti nesinorėtų“, – pridūrė LFF prezidentas.

„Norime, kad Lietuvos futbolo ateitis būtų sėkminga. Sunkiai dėl to dirbsime kiekvieną dieną, savaitę, mėnesį. Artimiausias mano darbas bus susisiekti su žaidėjais, pabendrauti asmeniškai. Į detales leistis kol kas nenoriu, buvo karšta diena. Apie jas galėsime pakalbėti vėliau“, – trumpai prisistatė pats R.Breu.

„Aš turiu treniravimo patirties nuo 2002-ųjų. Ypač, kai dirbau Liuksemburge, aš ten kasdien buvau treneris – vadovavau U21, U19 rinktinėms. Jaučiuosi patogiai dirbdamas ir techniniu direktoriumi, ir treneriu – man tai nieko naujo“, – papildė R.Breu.

„Tai iš tikrųjų sunkus žingsnis, sunkus apsisprendimas ir jam pačiam, – papildė E.Stankevičius. – Žinant dabartinę situaciją, kai visi tikisi rezultatų – tai ir drąsus žingsnis. Mes žiūrime realistiškai. Nesitikime kažkokio didelio proveržio kalbant apie rezultatą, bet, kaip R.Breu jau pristatė ir Vykdomajame komitete, rinktinės sudėtis keisis, ji iš tikrųjų bus atjauninama.“

Nepaisant to, kad R.Breu tapo tik laikinuoju treneriu, kito specialisto šioms pareigoms federacija neieškos ir stebės, kaip seksis vokiečiui.

„Sėkmės atveju, darbas su R.Breu būtų tęsiamas. Tuomet spręstume, ką darytume su jo užimama LFF techninio direktoriaus pozicija. Yra pavyzdžių kitose šalyse, kad rinktinės treneris užima abejas šias pareigas. Taip, esame gavę ne vieno specialisto CV, taip pat ir plačiai nuskambėjusio serbų trenerio (Savo Miloševičius), bet tai daugiau agentų žaidimai“, – paaiškino E.Stankevičius.

„Visada norėtume turėti trenerį lietuvį, bet šiuo metu tikime šiuo pasirinkimu. Keisime ir likusį rinktinės trenerių štabą, nes tie asistentai, kurie dirbo su V.A.Ivanausku, jie netenkino“, – tęsė LFF gen. sekretorius.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius ir Reinholdas Breu
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius ir Reinholdas Breu

„Tikslas yra išlikti C divizione. Norime per artimiausias dvejas rungtynes surinkti bent 4 taškus – namie nugalėti Farerų salas ir išvykoje sužaisti lygiosiomis su Liuksemburgu. Tikimės, kad to užtektų išlikti, nes nenorime žaisti D divizione“, – pabrėžė E.Stankevičius.

„Jeigu nepavyktų to pasiekti, tuomet galėtume bent jau pasiguosti, kad rinktinės sudėtis iš tiesų būtų atjauninta. Dabar mūsų amžiaus vidurkis yra apie 28 metus, nemanau, kad galime kalbėti, jog ji atjauninta. Jei amžiaus vidurkis būtų 22-23 metai, tuomet taip“, – skaičiavo LFF generalinis sekretorius, įmesdamas akmenį į V.A.Ivanausko daržą, kuris taip pat nuolat kalbėdavo apie rinktinės jauninimą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valdas Ivanauskas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valdas Ivanauskas

Legendinio šalies futbolininko, „Ivano Rūsčiojo“ pravardę turinčio 55-erių V.A.Ivanausko sutartis galiojo iki šių metų pabaigos, bet LFF valdžia neliko patenkinta jo treniruotos rinktinės rezultatais.

„Vykdomasis komitetas nusprendė praktiškai vienbalsiai. Manau, tai – teisingas žingsnis. Nesinori blogai kalbėti apie buvusį trenerį, bet atėjo ta riba, kada nebegalėjome tęsti darbo su šiuo specialistu. Manau, visa futbolo bendruomenė, žurnalistai irgi matėte, kas vyko paskutiniu metu. Tai ir privertė priimti tokius sprendimus. Manau, jam nepavyko sulipdyti Lietuvos rinktinės. Dar reikės sutvarkyti formalumus, bet esu įpareigotas nutraukti paslaugų teikimo sutartį“, – sakė E.Stankevičius.

V.A.Ivanauskas Lietuvos rinktinę treniravo mažiau nei metus, kai pernai rudenį pakeitė taip pat atleistą savo bendravardį Valdą Urboną.

Per šį laiką Lietuvos rinktinė sužaidė 13 rungtynių, iškovojo 2 pergales, sykį mačą baigė lygiosiomis ir patyrė 10 pralaimėjimų. Įvarčių santykis – 8:31.

„Aš manau, kad giliai viduje ir paties V.A.Ivanausko tokie rezultatai netenkino. Turime pripažinti, jeigu rinktinės žaidimas ir rezultatas yra gėdingas – to turime neslėpti“, – teigė E.Stankevičius.

Lietuvos futbolo rinktinę iki šiol yra treniravę tik du užsienio specialistai. 2008–2010 m. nacionalinės komandos vairas priklausė portugalui Jose Couceiro, o 2012–2013 m. vengrui Csaba Laszlo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius