Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė Gargžduose susitiks su Suomija

Kovo 23 dieną Lietuvos jaunimo U-21 futbolo rinktinė Gargžduose susitiks su Suomijos bendraamžiais, o po keturių dienų vyks į Liubliną, kur bandys atsirevanšuoti Lenkijos rinktinei už pralaimėjimą namuose rudenį.
Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė
Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė / Sauliaus Čirbos nuotr.

2009 metais pakviestas į Lietuvos U-21 rinktinę Karolis Urbaitis jai atstovavo net du ciklus ir tapo daugiausiai šio amžiaus rinktinėje oficialių rungtynių sužaidusiu gargždiškiu.

Iki tol nekviestas į jokio amžiaus rinktinę, 2009 metais Karolis sulaukė savo progos. Didžiausią įtaką, futbolininko teigimu, tam padarė Valdas Ivanauskas, kai jis perėmė treniruoti „Bangą“, o vėliau ir U-21 rinktinę: „Atrodydavo, kad treneriai „neturi ant manęs akies“, bet kai patekau į šią rinktinę, ėmiau pasitikėti savo jėgomis, pradėjau rodyti geresnį žaidimą. Tai paskui į kiekvieną ciklą ir kvietė, kol baigėsi amžiaus grupė”, – prisiminimais dalinasi Gargždų „Bangos“ saugas.

Nors futbolininkas į rinktinę atėjo net dviem metais jaunesnis, tai nesutrukdė sparčiai tobulėti: „Tiksliai apibrėžti to etapo įtakos mano ateičiai negalėčiau, bet gavau labai daug patirties su komanda žaisdamas cikluose prieš labai stiprias Anglijos, Portugalijos, Graikijos, Švedijos ir kitas rinktines“, – pasakoja K.Urbaitis priduria, kad būtent po šių pasirodymų gavo pasiūlymą žaisti Vilniaus „Žalgirio“ ekipoje.

Karoliui atstovaujant U-21 rinktinei teko susitikti ir su Suomijos bendraamžiais, todėl jis teigia puikiai suprantantis, kaip jaučiasi dabartinės komandos sudėtyje esantys vaikinai: „Su suomiais teko žaisti ne tiek ir daug, bet, kiek pamenu, jie propaguoja greitą ir technišką futbolą. Esu tikras, kad šiuo atveju, kai pagrindinius žaidėjus pastebėjo vyrų rinktinės treneris, bus sunku. Nepaisant to, giliai širdyje tikiu, kad mūsų rinktinė laimės“, – įžvalgas atskleidžia saugas.

Gargžduose gimęs ir augęs K.Urbaitis neabejoja, kad visa Gargdžų bendruomenė palaikys mūsiškius ir vieningai padės eiti pagrindinio tikslo – pergalės link: „Kviečiu nelikti abejingais ir ateiti į stadioną, kur į mūšį stos mūsų ateitis – jaunimas. O komandos atstovams palinkėsiu kantrybės ir išlaukti savo šanso. Esu tikras, kad tinkamai juo pasinaudosite.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius