Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Likus parai, V.Urbonas nežinojo varžovo: „Kas vyksta kitoje pusėje, mums sudėtinga suprasti“

Valdas Urbonas po itin nesėkmingo Lietuvos rinktinės pasirodymo Baltijos taurėje laukė Ispanijos iššūkio, tačiau, likus parai iki rungtynių pradžios, vis dar nežinojo, prieš ką teks rungtyniauti. Nors panašu, kad žinoti jau turėjo.

Lietuvos komanda Baltijos taurėje 0:1 krito prieš Estiją, 1:3 neturėjo šansų prieš Latviją ir vienas iš V.Urbonui Lietuvos futbolo federaicjos (LFF) keltų tikslų virto šnipštu.

Rungtynės prieš Ispaniją Madride turėjo būti varžovų išlydėjimas į Europos čempionatą, tačiau COVID-19 sujaukė kortas.

Sekmadienį pasirodė pranešimai, kad vienas „Barcelona“ komandos atstovų Sergio Busquetsas yra užsikrėtęs, tad ispanai nutarė prieš Lietuvą išstatyti savo U-21 jaunimo rinktinę.

„Scanpix“ nuotr./Sergio Busquetsas ir Toni Kroosas
„Scanpix“ nuotr./Sergio Busquetsas ir Toni Kroosas

Toks scenarijus, 15min žiniomis, nepatiko LFF vadovams, pirmadienį vyko konsultacijos ir su Ispanijos futbolo galvomis, ir su UEFA atstovais.

Pirmadienio vakarą jau oficialiai Ispanijos federacija paskelbė ne tik U-21 komandos, žaisiančios prieš Lietuvą, sudėtį, bet ir žaidėjų marškinėlių numerius.

Ispanijos rinktinė ruošiasi Europos čempionatui

Vis tik V.Urbonas, kalbėjęs su žiniasklaida kiek vėliau, dar atrodė nežinantis, prieš ką teks žaisti po paros.

„Rytoj laukia neeilinės rungtynės, retai turime galimybę žaisti su tokio rango varžovais. Aišku, žinome, matome, kad tai topinė, pasaulinio lygio komanda. Ispanijos rinktinė turi individualiai stiprių žaidėjų, šitoje vietoje mes nusileidžiame, bet komandinė dvasia, energija, pozityvumas leis mums priešpastatyti ir garbingai sukovoti“, – sakė V.Urbonas.

Treneris tikino, kad sieks garbingai sužaisti su Europos galiūnų komanda.

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Valdas Urbonas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Valdas Urbonas

„Daugiau koncentruojamės į savo komandos žaidimą, tai, ką galime kontroliuoti. Kas vyksta kitoje pusėje, mums sudėtinga suprasti. Nežiūrint į situaciją, tikiu, kad įvyks rungtynės. Mūsų tikslas bus garbingai išeiti, nežiūrint prieš ką žaisime. Kiekvieną varžovą gerbiame, stengsimės parodyti gerą žaidimą“, – sakė strategas.

V.Urbonas dėstė, kad komandos spręs skirtingus uždavinius.

„Ispanijos rinktinė ruošiasi Europos čempionatui. Tai pretendentai į nugalėtojų titulą, mes per šių kontrolinių rungtynių prizmę žiūrime į ateities kovas, tai bus gera patirtis, galimybė užgrūdinti žaidėjus“, – teigė treneris, tačiau reikia paminėti, kad Ispanijos U-21 rinktinė jau grįžo po Europos čempionato, kuriame krito pusfinalyje dar praėjusį ketvirtadienį.

Vis tik Lietuvos komandos strategas sakė neturintis praktiškai jokios informacijos apie varžovų sprendimus ir tai, kurios ispanų rinktinės egzaminą rytoj laikys.

„Žiūrėjimas, kas vyksta už durų, kur tu nesi, energijos neprideda. Mes energiją nukreipiame į tai, kad išeitume geriausios sudėties ir siektume pozityvaus rezultato“, – sakė V.Urbonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius