Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 03 /22:58

Australai pakurstė intrigą, bet į ketvirtfinalį keliauja L.Messi ir Argentina

Netikėtas australų įvartis antrajame kėlinyje pakurstė intrigą, tačiau Argentina išlaikė persvarą ir pasaulio čempionato aštuntfinalio rungtynes laimėjo rezultatu 2:1.
Argentina – Australija
Argentina – Australija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmas rungtynių pusvalandis buvo ypač blankus. Argentina kontroliavo kamuolį, bet progų beveik neturėjo. Australai aklinai gynėsi.

Galiausiai 36-ą minutę po kelių trumpų perdavimų kamuolys atsidūrė pas Lionelį Messi, kuris rado plyšį australų kojų miške ir pažeme pasiuntė kamuolį į tinklą.

57-ą minutę grubiai suklydo australų vartininkas Mathew Ryanas – presinguojamas nusprendė padriblinguoti tarp dviejų varžovų, ir tai neišdegė. Kamuolį perėmęs Julianas Alvarezas tiesiog parideno jį į tuščius vartus.

Atrodė, kad intrigos neliko, tačiau 77-ą minutę australai sugebėjo įmušti. Craigas Goodwinas smūgiavo iš toli ir kamuolys rikošetu nuo Enzo Fernandezo įskriejo į vartus.

Po šio epizodo rungtynės tapo atviresnės. Argentina turėjo ne vieną progą pelnyti trečią įvartį, tačiau savo šansais išsigelbėti galėjo pasinaudoti ir australai. Ypač arti tikslo buvo paskutinėmis mačo akimirkomis, kai smūgį iš baudos aikštelės blokavo argentiniečių vartininkas.

Kelialapį į ketvirtfinalį nugvelbusi Argentina susitiks su Nyderlandų komanda, kuri eliminavo JAV futbolininkus.

Australijos rinktinė dar niekada nežaidė pasaulio čempionato ketvirtfinalyje. Net ir į aštuntfinalį iki šiol ši komanda buvo patekusi tik kartą – 2006 metais.

Argentina 2018 m. pirmenybių aštuntfinalyje pralaimėjo prancūzams, ir tai buvo pirmas kartas, kai nesugebėjo pasiekti ketvirtfinalio.

J.Alvarezas pasaulio čempionate starto sudėty žaidė du mačus ir abiejuose pasižymėjo. Taip tapdamas tik šeštuoju Argentinos futbolininku, kuriam pavyko pasižymėti pirmuose dviejuose pasaulio čempionato mačuose, žaidžiant starto sudėty. Paskutinis tai padaręs buvo Hernanas Crespo (2006 m.).

O Lioneliui Messi tai buvo pirmas įvartis pasaulio čempionatų atkrintamosiose varžybose. Apskritai pelnydamas 9-ąjį savo įvartį jis aplenkė Diego Maradoną ir Guillermo Stabile, o rezultatyviausių argentiniečių sąraše dabar vienu įvarčiu atsilieka tik nuo Gabrielio Batistutos. Beje, tai 1000-osios L.Messi karjeros rungtynės, įskaitant atstovavimą Argentinos rinktinei, „Barcelona“ ir PSG klubams.

RUNGTYNIŲ EIGA:

90+7 min. Neįtikėtinas šansas australams išsigelbėti! 18-metis Garangas Kuolas iš baudos aikštelės laisvas smūgiavo tiksliai ir stipriai, tačiau Emiliano Martinezas sugebėjo atremti smūgį. Netrukus nuaidėjo finalinis švilpukas, Argentina laimėjo 2:1.

90+3 min. Argentina užgulė australų vartus ir kūrė progą po progos, tačiau atlikti tikslaus smūgio niekaip nepavyko.

81 min. Fantastišką reidą į baudos aikštelę surengė Azizas Behichius, „išmaudęs“ net keturis Argentinos žaidėjus!! Kai beliko tik pasiųsti kamuolį tinklą, paskutinę akimirką išgelbėjo L.Martinezas.

77 min. ĮVARTIS!! Australai muša įvartį!! Craigas Goodwinas smūgiavo iš toli. Kamuolys galbūt net nebūtų pataikęs į vartų plotą, bet rikošetu nuo Enzo Fernandezo įskriejo į vartus [2:1].

65 min. Įspūdingą reidą nuo aikštės vidurio atlieka L.Messi, bet galiausiai baudos aikštelėje, prieš pat smūgį, australai iškrapšto kamuolį iš po Argentinos žvaigždės kojų.

57 min. ĮVARTIS!! Argentina didina skirtumą! Grubiai klysta australų vartininkas Mathew Ryanas – presinguojamas nusprendė prasimesti kamuolį tarp dviejų varžovų, bet prarado balansą ir kamuolį pametė. Julianui Alvarezui beliko paridenti kamuolį į tuščius vartus [2:0].

50 min. Argentina atlieka įdomų keitimą: vietoj krašto puolėjo Papu Gomezo aikštėje – vidurio gynėjas Lisandro Martinezas.

45+2 min. Pirmasis kėlinys baigėsi be didesnių įvykių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Argentina – Australija
AFP/„Scanpix“ nuotr./Argentina – Australija

36 min. ĮVARTIS! Pirma proga, pirmas įvartis!! Lionelis Messi išveda Argentiną į priekį! Po kelių trumpų perdavimų baudos aikštelės prieigose kamuolys atsiduria pas L.Messi, kuris randa plyšį australų kojų miške ir pažeme siunčia kamuolį į tinklą [1:0].

22 min. Pusė kėlinio labai sėslaus futbolo. 79 proc. kamuolio kontrolės priklauso Argentinai, bet jokių pavojingų progų. Iš viso atliktas tik vienas smūgis į vartus.

15 min. Argentina neforsuoja žaidimo. Ramiai stumdo kamuolį ir ieško erdvių sutankintoje australų gynyboje. Jacksonas Irvine'as baudžiamas geltona kortele už grubų žaidimą prieš argentinietį Marcosą Acuną.

10 min. Argentina kontroliuoja kamuolį, Australija susitelkusi į gynybą. Julianas Alvarezas sulaukė gero perdavimo iš gilumos, tačiau baudos aikštelėje nesuvaldė kamuolio ir išpuolis užgeso.

Startinės sudėtys:

Argentina: Emiliano Martinezas, Nahuelis Molina, Christianas Romero, Nicolas Otamendi, Marcosas Acuna, Rodrigo De Paulis, Enzo Jeremias Fernandezas, Alexis MacAllisteris, Lionelis Messi, Julianas Alvarezas, Papu Gomezas.

Australija: Mathew Ryanas, Azizas Behichius, Kye Rowlesas, Harry Souttaras, Milosas Degenekas, Mathew Leckie, Aaronas Mooy, Jacksonas Irvine'as, Keanu Baccus, Mitchellas Duke'as, Riley McGree.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Argentina – Australija
AFP/„Scanpix“ nuotr./Argentina – Australija
AFP/„Scanpix“ nuotr./Argentina – Australija
AFP/„Scanpix“ nuotr./Argentina – Australija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius