-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 30 /08:13

M.Salaho Egiptas vėl krito: Senegalas – pasaulio čempionate

Senegalo rinktinė nugalėjo Egiptą dviejų rungtynių trileryje ir iškovojo bilietą į pasaulio čempionatą. Kaip ir vasarį vykusiame Afrikos čempionato finale, vėl prireikė 11 metrų baudinių serijos, kurioje Sadio Mane vedami žemyno čempionai įrodė pranašumą dar kartą.

Egiptas į rungtynes Senegale žengė turėdamas pranašumą 1:0, įgytą pirmajame tarpusavio susitikime. Vis dėlto svarstyklės atsakomajame mače greitai išsilygino – jau 4-ąją minutę Hamdi Fathi įsimušė į savo vartus.

Daugiau įvarčių nebuvo pelnyta, nors Senegalas dominavo pirmajame kėlinyje, o po pertraukos Zizo turėjo du nuostabius šansus išvesti į priekį Egiptą.

Pratęsime žaidimo vadžias savo rankose laikė daugiau nei 50 tūkst. sirgalių palaikomi senegaliečiai, tačiau galiausiai vis dėlto prireikė baudinių serijos.

Mohamedas Salahas nerealizavo pirmojo smūgio, neįmušė ir jo komandos draugas Zizo, bet Senegalas irgi smūgiavo neužtikrintai pirmus du kartus.

Galiausiai Egiptą palaidoje Mostafa Mohamedo netikslus smūgis, o S.Mane mušė puikiai ir išvedė rinktinę į planetos pirmenybes.

Visų rungtynių metu šimtai lazerių buvo nukreipiami į Egipto žaidėjus, taip bandant išmušti varžovus iš vėžių.

Afrikos zonoje į pasaulio čempionatą taip pat pateko Gana, kuri svečiuose sužaidė 1:1 su Nigerija, tačiau triumfavo dėl išvykos įvarčio taisyklės.

Marokas nepaliko šansų Kongo komandai, nugalėjęs ją 4:1 namuose, nors pirmosios rungtynės buvo pasibaigusios 1:1.

Tunisas irgi važiuos į planetos pirmenybes – atsakomosios rungtynės prieš Malį baigėsi 0:0, bet pirmosiose tunisiečiai šventė pergalę 1:0.

Pratęsimo paskutinėse rungtynėse, kuriose Kamerūnas iškovojo bilietą į pasaulio čempionatą akistatoje su Alžyru, laimėjęs antrąjį mūšį 2:1. Pirmosios rungtynės alžyriečių pergale 1:0, bet antrajame per pagrindinį laiką kamerūniečiai atsirevanšavo tokiu pačiu rezultatu ir komandos teko žaisti papildomą pusvalandį.

Pratęsime atrodė, kad į pasaulio čempionatą žengs Alžyras, kai 118-ąją minutę įvartį pelnė Ahmedas Touba, bet įspūdingoje atomazgoje ketvirtą teisėjo pridėto laiko minutę Karlas-Toko Ekambi įmušė įvartį Kamerūnui ir pasiuntė į euforiją savo šalį, išplėšdamas jai bilietą į planetos pirmenybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius