Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

M.Salaho pergalingame šventime užkoduota skaudi istorija

„Liverpool“ klubas savaitgalį čempionišku stiliumi pradėjo titulo gynybą. Pirmosiose naujojo „Premier“ lygos sezono rungtynėse Mersisaido komanda 4:3 pranoko į elitą sugrįžusius „Leeds United“, o ryškiausia vakaro žvaigžde tapo tris įvarčius įmušęs egiptietis Mohamedas Salahas.
Mohamedas Salahas
Mohamedas Salahas / „Scanpix“ nuotr.

Po savo trečiojo ir pergalingo įvarčio puolėjas rankomis užsidengė ausis ir demonstratyviai iškišo liežuvį.

Toks jo pergalės šventimas buvo skirtas buvusiam Egipto rinktinės futbolininkui Moamenui Zakaria.

„Scanpix“ nuotr./Moamenas Zakaria
„Scanpix“ nuotr./Moamenas Zakaria

Po pergalingo baudinio M.Salahas į kameras dar parodė ir ٨ – arabų kalba šis simbolis reiškia skaičių „aštuoni“. Tiek „Al Ahli“ klube, tiek rinktinėje M.Zakaria žaisdavo 8 numeriu pažymėtais marškinėliais.

Stopkadras/Mohamedas Salahas
Stopkadras/Mohamedas Salahas

M.Zakaria serga amiotrofine lateraline skleroze (ALS), dar dažnai vadinama Lou Gehrigo liga. Tai progresuojanti neurodegeneracinė liga, kuri veikia smegenų ir stuburo nervų ląsteles. Motoriniai neuronai iš smegenų siunčia signalus į stuburo smegenis, o iš ten į viso kūno raumenis. Sergant ALS, progresuojanti motorinių neuronų degeneracija lemia jų sunykimą. Mirus šiems neuronams, smegenys nebegali inicijuoti ir kontroliuoti kūno raumenų, todėl prarandamas valingas raumenų judėjimas. Vėlesnėse ligos stadijose, progresuojant valingam raumenų valdymo sutrikimui, pacientus dažniausiai ištinka visiškas paralyžius.

Pernai M.Zakaria davė interviu, kuriame prisipažino, kad liga jį užpuolė netikėtai. Jis kurį laiką jautė didelį stresą, o nuėjus pas gydytoją, paaiškėjo, kad liga yra kur kas rimtesnė ir neišgydoma.

„Nuolat jaučiausi pavargęs. Dūstu ir dabar jaučiuosi visiškai izoliuotas nuo visuomenės“, – prisipažino futbolininkas.

Balandžio mėnesį Italijos mokslininkai atliko tyrimą, kurio metu pateikė šokiruojančią statistiką – buvusiems futbolininkams, jaunesniems nei 45 metai, tikimybė susirgti šia liga yra penkis kartus didesnė nei įprastiems žmonėms.

Praėjusį penktadienį, kai „Al Ahly“ Egipto čempionate 3:0 pranoko „Ismaily“ futbolininkus, visi nugalėtojų komandos žaidėjai tokiu gestu išreiškė paramą savo buvusiam bendraklubiui.

„Scanpix“ nuotr./„Al Ahly“ futbolininkai
„Scanpix“ nuotr./„Al Ahly“ futbolininkai

„Dėkoju vadovybei ir žaidėjams. Tai buvo viena geriausių dienų per pastaruosius dvejus metus“, – tviteryje parašė M.Zakaria.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius