Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madrido „Real“ dėmesys nuo Superlygos suka į Čempionų lygą

Prieš Čempionų lygos pusfinalio pirmąsias rungtynes Ispanijoje su Londono „Chelsea“ komanda, Madrido „Real“ tenka aiškintis dėl garsiai nuskambėjusio ir greitai subliuškusio Superlygos projekto.

Madrido „Real“ treneris Zinedine'as Zidane'as nenori turėti nieko bendra su Superlyga.

Praėjusią savaitę Ispanijos klubas darė viską, kad kontraversiškas visą futbolo sistemą keičiantis elitinis turnyras įvyktų, bandydamas sutelkti dėmesį ir įtikinti visus, kad naujas komercinis uždaras darinys yra gera idėja.

Tačiau dabar, prieš pat Čempionų lygos pusfinalio pirmąsias rungtynes su „Chelsea“, Z.Zidane'ui tenka stengtis visa tai nuplauti.

„Ką mes turime daryti – tai kovoti ir galvoti tik apie futbolo žaidimą. Ir viskas, – pirmadienį AP citavo „Real“ trenerį iš Prancūzijos. – Jei pradėsime galvoti apie viską, kas buvo pasakyta.... bus tik blogiau.

Mes galime galvoti tik apie rungtynes. Teisėjai padarys savo darbą, mes varžysimės kaip visada. Negalime kontroliuoti kitų dalykų, tad nėra reikalo apie tai ir galvoti.”

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zinedine'as Zidane'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zinedine'as Zidane'as

Antradienį „Chelsea“ ir „Real“ dvikova Madride vyks po triukšmingų bandymų sukurti naująją Superlygą. Madrido „Real“ prezidentas Florentino Perezas buvo vienas Superlygos architektų ir turėjo jai vadovauti.

„Chelsea“ irgi buvo tarp dvylikos steigėjų, bet Londono komanda pasitraukė vos po kelių dienų kartu su kitais Anglijos klubais dėl atplūdusios kritikos.

„Chelsea“ trenerio Thomo Tuchelio teigimu, rungtynėms Madride neatsilieps klubų šeimininkų judesiai už aikštės ribų.

„Negaliu įsivaizduoti, kad aikštėje būtų bent koks pranašumas ir nuostolis dėl sporto politinės diskusijos, – sakė Th.Tuchelis. – Aš net nenoriu apie tai galvoti, nes tai neegzistuoja mano akyse.“

„Scanpix“ nuotr./Thomasas Tuchelis
„Scanpix“ nuotr./Thomasas Tuchelis

Europos futbolo vykdomoji valdžia UEFA prieš savaitę griežtai pasmerkė naująsias futbolo varžybas ir pagrasino nubausti klubus, kurie jose dalyvaus.

Net nuskambėjo grasinimas mikliai išspirti Superlygą norinčias kurti komandas iš Čempionų lygos.

Nors dauguma klubų atsitraukė oficialiai, Madrido „Real“ prezidentas dar to nepadarė ir vis kartoja, kad klubams reikalinga didesnė finansinė parama. F.Perezo įsitikinimu, nauja lyga anksčiau ar vėliau atsiras vienu ar kitu modeliu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Florentino Perezas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Florentino Perezas

Z.Zidane'as verčiau mąsto apie artimesnę ateitį.

„Būtų absurdas galvoti, kad kitą sezoną nežaisime Čempionų lygoje, – sakė „Real“ treneris. – Dabar turime likti susitelkę antradienio rungtynėms. Kitko negalime kontroliuoti. Buvo daug prikalbėta. Tačiau, mano nuomone, mes norime matyti Madrido „Real“ kitą sezoną Čempionų lygoje.“

Madrido „Real“ žais Čempionų lygos pusfinalyje devintą kartą per 11 pastarųjų sezonų. Per tą laikotarpį Karališkasis klubas triumfavo stipriausiame Europos futbolo turnyre keturis kartus. Tiesa, pastaraisiais metais sekė du iš eilės iškritimai aštuntfinalyje.

„Chelsea“ laimėjo Čempionų lygą 2012 metais ir pateko į pusfinalį 2014 metais, bet nuo tada krisdavo iš kovos anksčiau.

„Svarbu tik dabartis, – pažymėjo Z.Zidane'as. – Ši „Chelsea“ komanda nuveikė savo darbus Čempionų lygoje ir nusipelnė būti pusfinalyje. Kaip ir Madrido „Real“ nusipelnė to paties.

„Chelsea“ irgi yra labai patyrusi komanda. Mums reikės sužaisti dvejas labai geras rungtynes, kad patektume į finalą.“

Z.Zidane'o komandai pusfinalyje tikriausiai kažkiek galės padėti Edenas Hazardas – buvusį „Chelsea“ puolėją Madride kankina traumos, bet antradienį jis jau gali pasirodyti aikštėje.

Belgas grįžo į veiksmą kelioms minutėms praėjusį šeštadienį, kai „Real“ sužaidė 0:0 su Sevilijos „Real Betis“ Ispanijos lygoje. Z.Zidane'as pažymėjo, kad E.Hazardas gali tapti „labai svarbiu“ komandai per lemiamą sezono etapą.

„Kalbėjau su juo, jis yra labai motyvuotas, – apie E.Hazardą sakė „Real“ gynėjas Raphaelis Varane'as. – Visada būni motyvuotas Čempionų lygos pusfinalyje, o žaidžiant prieš buvusį klubą – dar labiau. Jis puikiai pažįsta mūsų varžovus.“

„Scanpix“ nuotr./Edenas Hazardas
„Scanpix“ nuotr./Edenas Hazardas

Madrido klubui daugiau pasitikėjimo suteiks ir patyrusio saugo Toni Krooso sugrįžimas – vokietis buvo tausojamas per trejas pastarąsias rungtynes.

Tačiau Z.Zidane'ui trūks kairiojo gynėjo Ferlando Mendy ir komandos kapitono Sergio Ramoso – abu gynėjai yra traumuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius