Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madrido „Real“ stebuklas: išsigelbėję Sergio Ramoso įvarčiu paskutinę mačo minutę per pratęsimą užkasė Madrido „Atletico“ 4:1

Šeštadienio vakaras Portugalijos sostinėje Lisabonoje buvo karštas kaip niekada. Istoriniame Čempionų lygos finale susitiko to paties miesto komandos – Madrido „Real“ ir Madrido „Atletico“. Ispanijos čempionatą laimėję „Atletico“ futbolininkai finale žaidė po 40 metų pertraukos ir po 92 minučių tikėjosi triumfuoti, tačiau dešimtasis Čempionų lygos titulas atiteko Madrido „Real“ futbolininkams.
\"Real\" su Čempionų taure
„Real“ su čempionų taure / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Madrido „Real“ – Madrido „Atletico“ 4:1

Prieš rungtynes buvo ilgai spėliota, ar aikštėje pasirodys Madrido „Atletico“ lyderis Diego Costa, kuris pastarąsias savaites gydėsi traumą. Diego Simeone ryžosi į startinę sudėtį įtraukti savo kozirį, tačiau futbolininkas buvo pakeistas jau devintąją rungtynių minutę.

36-ąją rungtynių minutę pirmąjį vakaro įvartį įmušė Diego Godinas. Neįtikėtiną klaidą padarė Ikeras Casillasas. Vartininkas išėjo iš vartų ir nesugebėjo laiku sugrįžti apginti savo tvirtovės. Diego Godinas galva įmušė svarbų įvartį. Lygiai prieš savaitę būtent Diego Godino įvartis nulėmė mačo baigtį „Atletico“ žaidžiant su „Barcelona“ ir užtikrino komandai Ispanijos čempionų titulą. Jis tapo pirmu Urugvajaus futbolininku, įmušusiu Čempionų lygos finale.

Per likusias rungtynes kelias labai geras progas pasižymėti turėjo Garethas Bale‘as. Link varžovų vartų veržėsi ir Cristiano Ronaldo, tačiau jų pastangos buvo bevaisės iki 93-iosios rungtynių minutės. Trečiąją pridėto laiko minutę įvartį įmušė Sergio Ramosas. Neįtikėtinas ir stebuklingas posūkis šiose rungtynėse.

Po Luka Modričiaus pakelto kampinio aukščiausiai iššoko ir įvartį galva įmušė Sergio Ramosas. Tai buvo šeštasis gynėjo įvartis per septynerias paskutines rungtynes. Buvo žaidžiamas pratęsimas.

„Scanpix“ nuotr./Triumfo akimirkos
„Scanpix“ nuotr./Triumfo akimirkos
 

110 minutę Garetho Bale'o įvartis išvedė „Real“ į priekį. Pirma į vartus taikėsi Angelis di Maria, kurio smūgiuotą kamuolį „Atletico“ vartininkas atmušė, tačiau tuomet pakartotinai į vartus galva nusitaikė Garethas Bale'as, kuris nulėmė šio rungtynių baigtį.

Per likusį laiką įmušė gynėjas Marcelo, kurio reidą „Atletico“ gynėjai tik stebėjo, nes nebeturėjo jėgų vytis.  Pratęsimo pabaigoje nuo 11 metrų žymos dar spėjo pasižymėti Cristiano Ronaldo, kuris nesuvaldęs emocijų nusirengė marškinėlius ir užsidirbo geltoną kortelę.

Antrasis pratęsimas: „Real“ – „Atletico“ 4:1

120 min. 11 metrų baudinį realizavo Cristiano Ronaldo.

118 min. MARCELO ĮVARTIS IR JOKIŲ ŠANSŲ „ATLETICO“.

110 min. ĮVARTIS. GARETHAS BALE'AS IŠVEDĖ „REAL“ Į PRIEKĮ. Pirma į vartus taikėsi Angelis di Maria, kurio smūgiuotą kamuolį „Atletico“ vartininkas atmušė, tačiau tuomet pakartotinai į vartus galva nusitaikė Garethas Bale'as, kuris nulėmė šių rungtynių baigtį.

Pirmasis pratęsimas: „Real“ – „Atletico“ 1:1

105 min. „Real“ pakėlė kampinį, bet „Atletico“ vartininkas apsigynė. Po pirmojo pratęsimo rezultatas ir toliau lygus.

100 min. Gabi užsidirbo geltoną kortelę po pražangos prieš Marcelo. Cristiano Ronaldo realizavo baudos smūgį, bet kamuolys atsimušė į sienelę.

91 min. Prasidėjo finalo vardo tikrai vertų rungtynių pratęsimas.

Antrasis kėlinys: „Real“ – „Atletico“ 1:1

90 + 3 min. Trečiąją pridėto laiko minutę ĮVARTĮ įmušė SERGIO RAMOSAS. Neįtikėtinas ir stebuklingas posūkis šiose rungtynėse. Po Luka Modričiaus pakelto kampinio aukščiausiai iššoko ir įvartį galva įmušė Sergio Ramosas. Tai buvo šeštasis gynėjo įvartis per septynerias paskutines rungtynes. Bus žaidžiamas pratęsimas.

86 min. Geltona kortele buvo įspėtas Koke. „Atletico“ visomis pajėgomis gynėsi, o „Real“ atakavo.

78 min. Puikią progą pasižymėti turėjo Garethas Bale'as, tačiau kamuolys ir vėl skriejo pro šalį. Paskutinis keitimas. Karimą Benzemą pakeitė Alvaro Morato.

74 min. Po pražangos prieš A.Di Marią geltoną kortelę užsidirbo ir Juanfranas.

72 min. Po susidūrimo su Ikeru Casillasu geltoną kortelę už pavojingą žaidimą gavo Davidas Villa.

66 min. Jose Sosa pakeitė Raulį Garcią.

62 min. Po gero Sergio Ramoso perdavimo į baudos aikštelę kamuolį nesėkmingai pasiekti bandė Cristiano Ronaldo ir Karimas Benzema.

59 min. Du keitimai Madrido „Real“ ekipoje. Fabio Coentrao pakeitė Marcelo, o Samį Khedirą – Isco.

53 min. Geltoną kortelę užsidirbo Miranda. Jis prasižengė prieš Angelį di Marią. Baudos smūgį atliko Cristiano Ronaldo. Smūgį atmušė „Atletico“ vartininkas.

46 min. Lisabonoje prasidėjo antrasis kėlinys. Madrido „Real“ turi dar vieną kėlinį išsigelbėti šiose rungtynėse.

Pirmasis kėlinys: „Real“ – „Atletico“ 0:1

45 min. Sami Khedira užsidirbo geltoną kortelę po pražangos prieš Davidą Villą. Baigėsi pirmasis kėlinys.

36 min. ĮVARTIS. DIEGO GODINAS ĮMUŠĖ ĮVARTĮ IR IŠVEDĖ „ATLETICO“ Į PRIEKĮ. Neįtikėtina Ikero Casillaso klaida. Vartininkas be reikalo išėjo iš vartų ir nesugebėjo laiku sugrįžti apginti savo tvirtovės. Diego Godinas galva įmušė neįkainojamos vertės įvartį. Lygiai prieš savaitę būtent Diego Godino įvartis nulėmė „Atletico“ pergalę prieš „Barcelona“ ekipą ir užtikrino komandai Ispanijos čempionų titulą. Puiki savaitė šiam futbolininkui. Jis tapo pirmu Urugvajaus futbolininku, įmušusiu Čempionų lygos finale.

32 min. „Real“ turėjo puikią progą pasižymėti. Garethas Bale'as įsiveržė į varžovų baudos aikštelę, tačiau jo smūgis skriejo šalia vartų. Velsiečiui beliko griebtis už galvos.

27 min. Raúlis García ir Sergio Ramosas užsidirbo geltonas korteles. Raulis Garcia stabdė Angelį di Marią. O Sergio Ramosas nepamatuotai pasikarščiavo ir puolė į atlapus Rauliui Garciai. Už aršias kalbas gynėjas užsidirbo įspėjimą.

13 min. Raulis Garcia pabandė atakuoti „Real“ vartus, bet rimtesnio pavojaus nesukūrė.

9 min. Diego Costa ilgai aikštėje neužsibuvo. Futbolininką pakeitė Adriánas Lópezas. Tikriausiai puolėjas pajuto, kad rizikuoti visgi neverta. Prieš akis juk ir Pasaulio futbolo čempionatas.

6 min. Madrido „Atletico“ gynėjas Miranda yra vienintelis futbolininkas, kuris šio sezono Čempionų lygoje visose rungtynėse žaidė nuo pirmos iki paskutinės minutės. Šiose rungtynėse jo užduotis – stabdyti Cristiano Ronaldo.

1 min. Startas istoriniam Čempionų lygos finalui buvo duotas. Diego Costa žaidžia startinėje „Atletico“ sudėtyje. Nėra aišku, ar futbolininkas tikrai fiziškai yra atsigavęs, o galbūt rizikuoja atnaujinti traumą. 

Komandų sudėtys:

„Real“: Ikeras Casillas; Carvajalis, Sergio Ramosas, Raphaëlis Varane, Fabio Coentrao; Sami Khedira, Luka Modričius, Angelis Di Maria; Garethas Bale'as, Karimas Benzema, Cristiano Ronaldo.

„Atletico“: Thibaut Courtois; Juanfranas, Diego Godinas, Miranda, Filipe Luisas; Gabi, Tiago, Koke, Raulis Garcia; Davidas Villa, Diego Costa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius