-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mantas Kuklys: „Dėl pergalių galėčiau paaukoti įvarčius“

Į Vilnių atvažiavo, tačiau žaisti nesiruošė, - taip būtų galima apibūdinti Latvijos čempionų FK „Liepaja“ pasirodymą prieš Vilniaus „Žalgirį“.
Vilniaus „Žalgiris“
Vilniaus „Žalgiris“ / fkzalgiris.lt

Žalgiriečiai dominavo visas 90 minučių, o aikštės vidurio liniją vargiai kirsdavę latviai didžiąją rungtynių laiko dalį privalėjo skirti ne mintims apie puolimą, o taktiniams manevrams bandant apginti savus vartus.

70-ąją žaidimo minutę ledus pralaužė „Žalgirio“ senbuvis Georgas Freidgeimas, tiksliai galva nukreipęs kamuolį į vartų tinklą bei taip pakėlęs „Sportimos“ manieže gausiai susirinkusius žiūrovus iš jų vietų.

Šiose rungtynėse itin aktyviai žaidė saugas Mantas Kuklys, ne tik orkestravęs visas žalgiriečių atakas, bet ir pats nevengdavęs smūgiuoti į vartus bei taip patikrinti varžovų vartininko budrumą.

„Kiekvienose rungtynėse esu visa širdimi už „Žalgirį“ ir stengiuosi kuo geriau sužaisti. Nesvarbu, ar tai yra draugiškas mačas, ar ne. Ne vieną kartą net ir treneriui sakiau, kad nemėgstu būti be kamuolio, todėl ir šį kartą stengiausi būti visur. Visada noriu ir įvartį pelnyti, ir gerą perdavimą atlikti. Tačiau dažniausiai ne tik tai džiugina. Pirmiausiai mes žaidžiame dėl to, kad laimėtų komanda. Dėl šio tikslo galiu paaukoti ir įvarčius“, - po pergalingų rungtynių sakė saugas.

Futbolininkas teigė, kad žaidėjams šios rungtynės buvo sunkios, tačiau po jų treneris žalgiriečių pasirodymu buvo patenkintas. Visgi, žaliai baltais marškinėliais vilkintys vilniečiai siekė ne palankaus rezultato, bet bandė šlifuoti savo žaidimo braižą.

„Svarbiausia, ką rungtynių metu norėjome atlikti: spausti varžovus kiekviename aikštės metre ir neleisti jiems kontroliuoti kamuolio, nes tai daryti norėjome patys. Manau, kad abu uždavinius mums pavyko įvykdyti. Kelis kartus mes išsimušėme iš vėžių ir praradome koncentraciją, o priešininkams pavyko atitrūkti nuo mūsų spaudimo. Tačiau tai yra dar tik pasiruošimas, tad turėsime laiko pataisyti savo klaidas“, - sakė M. Kuklys.

Vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas teigė, kad jo komanda šį kartą žaidė dar geriau nei mače su Balstogės „Jagiellonia“, o tai patvirtina gerai atliktas varžovų spaudimas, kamuolio kontrolė ir išlaikytas didelis žaidimo tempas. Todėl, pasak trenerio, komanda eina teigiama linkme. Tačiau, treneris įžvelgė ir trūkumų.

„Labiausiai turbūt trūko pavojingų progų prie varžovų vartų ir įvarčių. Tačiau turime dar labai daug laiko pasiruošti, o būtent tam šie kontroliniai mačai ir yra skirti. Per juos turime išsiaiškinti, ko mums dar trūksta ir kokia linkme turime eiti.

Labas rytas! Sekmadienį pradedame pergalingais vaizdais

Posted by FC Vilniaus Žalgiris on 2016 m. sausio 23 d.

Visada žaidžiama taip, kaip leidžia varžovai. Jeigu šį kartą dominavome rungtynių metu, reiškia buvome stipresni. Džiaugiuosi dėl to. Manau, kad tai daryti mums pavyko visas 90 minučių. Žinoma, turime dar labai daug ką pataisyti savo žaidime, bet ir draugiškų rungtynių dar nemažai laukia“, - svarstė strategas.

Tai buvo jau antrosios iš eilės draugiškos rungtynės, kuriose žalgiriečiai pasiekė pergalę rezultatu 1:0 (tokiu pat rezultatu buvo įveikta Balstogės „Jagiellonia“), o V. Dambrauskas savo komandos progresą buvo linkęs vertinti teigiamai.

„Bent jau kol kas komandos progresas mane tenkina. Iškovojome antrą pergalę iš eilės, išlaikėme didesnį žaidimo tempą, intensyvumą. O padarytas klaidas stengsimės taisyti treniruočių metu ir tikėsimės, kad žaidimas tik gerės“, - sakė strategas.


M. Kuklys taip džiaugėsi komandos pasirodymu ir teigė, kad žaidėjai savo geriausią formą nori įgauti iki vasario 28 dienos, kuomet LFF supertaurės finale susikaus su „Trakais“.


„Tačiau iki to laiko turime dar apie septynias savaites, todėl norime judėti po žingsnelį. Treneris kiekvienose rungtynėse duoda vis skirtingus uždavinius, kad kuo greičiau grįžtume į savo ritmą. Galbūt esame šiek tiek pavargę, tačiau turime nemažai žaidėjų ir galime vienas kitą pakeisti bei pataupyti jėgas.

Taip pat noriu pasveikinti Egidijų Vaitkūną, kuris sužaidė fantastiškas rungtynes. Džiaugiuosi, kad jis atsigavo nuo sužeidimų ir sugrįžo į rikiuotę“, - komandos draugą sveikino saugas.

FK „Liepaja“ treneris Viktoras Dobrecovas po rungtynių Vilniuje Latvijos spaudai sakė: "Tai buvo labai naudingos kontrolinės rungtynės. Žmonių manieže susirinko daugiau nei į daugumą Latvijos pirmenybių mačų. Atmosfera buvo fantastinė - puikus palaikymas, dainos. Pats maniežas tiesiog super - puiki danga, ryškus apšvietimas. Deja, Latvijoje apie kažką panašaus galime tik svajoti ir svajosime dar daug metų. Šis susitikimas Vilniuje priminė Europos taurių atmosferą.

Sportine prasme rungtynės irgi buvo labai naudingos. Jei Latvijoje esame įpratę dominuoti aikštėje ir laimėti, tai čia varžovas buvo pranašesnis ir galėjome geriau pajausti, kokia gali būti mūsų situacija Čempionų lygoje.“

Kitas rungtynes žalgiriečiai žais jau ateinantį antradienį, sausio 26 dieną, kuomet susitiks su Rygos „Metta“ ekipa. Rungtynės „Sportimos“ manieže prasidės 12 valandą 30 minučių, o jas žiūrovai galės stebėti nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius