Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijampolės „Sūduva“ sutrypė Kauno „Stumbrą“ ir iškovojo Supertaurę

Lietuvos futbolo sezonas prasidėjo taip, kaip baigėsi praėjęs – Marijampolės „Sūduvos“ triumfu. 2017 metų A lygos čempionai šeštadienį iškovojo Supertaurę, kai rungtynėse Marijampolėje 5:0 sutriuškino Kauno „Stumbro“ komandą.
LFF Supertaurė 2018 apdovanojimai
LFF Supertaurė 2018 apdovanojimai / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

Penkiais įvarčiais „Sūduvos“ futbolininkai subombardavo Kauno komandą ir po devynerių metų pertraukos iškovojo Supertaurę.

Josipas Tadičius, Vaidas Slavickas, Ovidijus Verbickas, Rigino Cicilia ir Algis Jankauskas pelnė po įvartį rungtynėse, kuriose dominavo viena komanda.

VIDEO: Gražiausi Betsafe LFF Supertaurės epizodai

„Galima sakyti, kad „Stumbras“ į rungtynes neatvyko“, – tiksliai situaciją aikštėje apibūdino buvęs Vilniaus „Žalgirio“ strategas Valdas Dambrauskas, komentavęs mačą per TV6.

Tai buvo antroji Marijampolės klubo laimėta Supertaurė. Prieš tai „Sūduva“ šį prizą, dėl kurio kovoja A lygos čempionai ir taurės laimėtojai, kėlė aukštyn 2009 metais.

Penkis kartus prieš tai Supertaurę laimėjusį Vilniaus „Žalgirį“ pernai nukarūnavusios komandos šeštadienį Marijampolėje neatrodė lygios.

Vladimiro Čeburino treniruojama „Sūduva“ šeštadienį uždaroje „Arvi“ arenoje naudojosi varžovų skylėmis gynyboje ir nuo pat rungtynių pradžios siuntė kamuolį į kauniečių vartus. Vidurio saugas Ovidijus Verbickas pasižymėjo ne tik įvarčiu, bet ir dviem rezultatyviais perdavimais, kuriais „Sūduva“ pradėjo svečių triuškinimą.

Svarbiausius mačo įvykius galite rasti čia:

Antrasis kėlinys

81 min. 11 metrų baudinį šaltakraujiškai realizavo Algis Jankauskas. Marijampolės komandos gynėjas siunčia kamuolį į kitą vartų kampą, nei šoka vartininkas ir verčia rezultatą nepadoriu: 5:0.

https://www.15min.lt/sportas/naujiena/futbolas/marijampoles-suduva-sutrype-kauno-stumbra-ir-iskovojo-supertaure-24-927544?utm_source=Facebook&utm_medium=post&utm_campaign=15min_

69 min. Ketvirtą įvartį šeimininkams pelnė Rigino Cicilia. Jaunasis Julius Kasparavičius atliko perdavimą, po kurio puolėjas iš Nyderlandų permetė kamuolį per vartininką. „Sūduvos“ dominavimas tęsiasi: 4:0.

53 min. Dviem rezultatyviais perdavimais prie pirmųjų įvarčių prisidėjęs O.Verbickas šįkart pats muša įvartį galva. 3:0.

Pirmasis kėlinys

45 min. K.Laukžemis prasiveržė kaip vėjas kairiuoju kraštu, bet jo smūgį iš atrėmė vartininkas. Pirmas kėlinys baigėsi ryškia „Sūduvos“ persvara aikštėje ir pelnytu pranašumu 2:0.

38 min. Kgaogelo Sekgota keičiamas jau pirmajame kėlinyje, nors būtent jis atliko pavojingiausią šūvį į šeimininkų vartus.

36 min. Tik dabar pirmoji pavojinga „Stumbro“ ataka. K.Sekgotos tolimu smūgiu paleistas kamuolys atsimušė į virpstą.

24 min. Įvartis! Vaidotas Slavickas tiksliu smūgiu didina Marijampolės komandos persvarą – 2:0. Ataką pradėjo „Sūduvos“ gynėjas S.Kerla, su kamuoliu prabėgo beveik 30 metrų, atidavė kamuolį O.Verbickui, kuris atliko jau antrą rezultatyvų perdavimą įvarčiui, šįkart gynėjui V.Slavickui.

19 min. J.Tadičius vėl buvo paliktas laisvas prie „Stumbro“ vartų, tačiau galva nepasiekė A.Švrljugos perduoto kamuolio. Kauno komandos gynyba aižėja, tarsi ledas.

9 min. Įvartis! Po gražios kombinacijos baudos aikštelėje Josipas Tadičius iš kelių metrų sušaudė „Stumbro“ vartininką. Marijampolės klubo 30-metis puolėjas iš Kroatijos pasinaudojo varžovų gynėjo klaida, kuris paliko jį be priežiūros ir leido sužaisti „Sūduvos“ puolėjams „sienelę“ pavojingoje situacijoje prie vartų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius