Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marius Stankevičius su „Cordoba“ ekipa taikosi sugrįžti į „Primera“ lygą

Vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų Marius Stankevičius praėjusią savaitę Vokietiją iškeitė į Ispaniją. Vos ketverias rungtynes 2014–2015 m. sezone su „Hannover“ ekipa sužaidęs gynėjas persikėlė į antrojo Ispanijos diviziono ekipą „Cordoba“. Futbolininkas interviu 15min.lt papasakojo apie savo pasirinkimo motyvus, pirmuosius įspūdžius naujoje ekipoje ir klubo tikslus naujam sezonui.
Marius Stankevičius
Marius Stankevičius / „Cordoba“ klubo nuotr.

Praėjusiais metais „Cordoba“ ekipa aukščiausioje Ispanijos futbolo lygoje žaidė pirmą kartą nuo 1971–1972 m. sezono, tačiau sugrįžimas nepasisekė. Ekipa buvo visiška čempionato autsaiderė, sukrapštė vos 20 taškų ir liko paskutinė.

Šiemet, anot M.Stankevičiaus, Andalūzijos regiono miesto Kordobos ekipa puoselėja ambicingą tikslą – grįžti į „Primerą“. Ekipos ambicijos M.Stankevičių ir suviliojo sugrįžti į Ispaniją, kur jis nežaidė nuo 2011-ųjų.

„Buvo tų pasiūlymų visokių, tačiau ne visi konkretūs. Mane „Cordoba“ suviliojo savo sąlygomis ir ambicijomis. Komandos vadovai nori sugrįžti į aukščiausiąją lygą“, – pasakojo M.Stankevičius.

Praėjusį sezoną gynėjas praleido Bundeslygos klube „Hannover 96“, tačiau rimtesnio vaidmens taip ir neišsikovojo. Vis dėlto, M.Stankevičius nesigaili dėl to, kas buvo praeityje, ir yra pasirengęs kautis dėl vietos „Cordoba“ ekipoje.

Aš tikrai gerbiu „Žalgirį“, malonu, kad siūlė prisijungti, bet šiandien aš dar turiu galimybę žaisti aukštesniame lygyje.

„Jokių garantijų neturiu, taip nelabai futbole būna, kad komanda pirktų žaidėją tik startui. Vietą startinėje sudėtyje reikia išsikovoti, niekas jos iškart neduoda, tai nuo daug ko priklauso.

Mano karjeroje yra buvę gerų metų, kai labai daug žaidžiau, dabar buvo blogesni, bet gailėtis nėra ko. Man patinka futbolas, patinka šitas darbas, žinoma, kad norėčiau jį dirbti dažniau. Turiu noro toliau žaisti, kovoti dėl vietos komandoje, dėl pergalių“, – tikino į Ispaniją grįžtantis futbolininkas.

Marius Stankevičius naujoje komandoje

Žaidėjas teigė, kad su treneriu apie jo vaidmenį komandoje dar daug nekalbėjo, tačiau yra pasirengęs žaisti tiek vidurio, tiek dešiniojo krašto gynėju. Šiose pozicijose M.Stankevičius žaidė visą savo karjerą.

Ispanija, Italija, Turkija, Vokietija – tai šalys, kuriose savo karjerą praleido M.Stankevičius. Gana nebūdinga karjera mūsų šalies futbolininkams, kurie dažniausiai renkasi Rytų valstybes.

Žaidėjas sako, kad karjeros pradžioje jam padėjo ir nuojauta. Be to, sportininkas turi suprasti, kad dėl žingsnio pirmyn kartais reikia žengti atgal: „Kažkada jaunas turėjau pasiūlymą iš Rusijos, tačiau jaučiau, kad galiu siekti daugiau.“

Marius Stankevičius sulaukė nemažai dėmesio Ispanijoje

Iš Panevėžio „Ekrano“ būdamas vos 20-ies M.Stankevičius atvyko į „Serie A“ klubą „Brescia“, kuris kitą sezoną lietuvį paskolino jau nebeegzistuojančiam „Cosenza“ klubui. Pasistažavęs kur kas žemesniame lygyje M.Stankevičius grįžo į „Brescia“, kurioje iš viso praleido septynerius metus.

Man patinka futbolas, patinka šitas darbas, žinoma, kad norėčiau jį dirbti dažniau. Turiu noro toliau žaisti, kovoti dėl vietos komandoje, dėl pergalių.

34-erių futbolininkas supranta, kad karjeros pabaiga jau artėja, tačiau apie tai negalvoja. Gynėjas atskleidė, kad Lietuvos žiniasklaidoje prieš kurį laiką pasirodę gandai apie galimą perėjimą į Vilniaus „Žalgirį“ nebuvo visiškai teisingi.

Anot M.Stankevičiaus, Lietuvos čempionai jam siūlė sutartį, tačiau rimtos derybos nevyko: „Aš tikrai gerbiu „Žalgirį“, malonu, kad siūlė prisijungti, bet šiandien aš dar turiu galimybę žaisti aukštesniame lygyje.“

Tačiau, nors kol kas ir nenori žaisti Lietuvoje, M.Stankevičius stebi Lietuvos futbolą ir žino, kas vyksta A lygoje.

„Stebiu A lygos transliacijas internetu, peržiūriu įvarčius, apžvalgas, žinau, kas vyksta, žinau žaidėjus. Esu lietuvis, tad domiuosi savo šalimi.

Taip pat mėgstu stebėti futbolą tų šalių, kuriose žaidžiu. Aišku, Čempionų lygos svarbiausių kovų nepraleidžiu, taip pat Anglijos ir Ispanijos čempionatų, tačiau man labiausiai patinka žaisti pačiam, o ne žiūrėti“, – pasakojo M.Stankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius