-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Martino Škrtelio įvartis išplėšė „Liverpool“ lygiąsias mače su „Arsenal“

Anglijos „Premier“ lygoje sužaistos dar dvejos 17-ojo turo rungtynės. Pergalę išvykoje iškovojo „Sunderland“, o centrinėje turo dvikovoje užfiksuotos lygiosios.
Martino Škrtelio įvartis
Martino Škrtelio įvartis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Liverpool“ klubas namuose priėmė Londono „Arsenal“ futbolininkus, rungtynėse vienu metu pirmavo, tačiau antrajame kėlinyje jau vijosi varžovus, įmušė įvartį jau per teisėjo pridėtą laiką ir išplėšė lygiąsias 2:2 (1:1).

Pirmajame kėlinyje aikštėje visiškai dominavo „Raudonieji“, kamuolį per pirmąsias 45 minutes valdę beveik 70 proc. laiko. Brandano Rodgerso vyrai rengė ataką po atakos, visiškai valdė aikštės vidurį ir neleido „Arsenal“ žaidėjams atsikvėpti, į vartus smūgiavo 9 kartus.

Nepaisant to, įvarčio reikėjo laukti daugiau nei 40 minučių. Jau prasidėjus 45-ajai minutei „Arsenal“ suklydo prie savo baudos aikštelės, Jordanas Hendersonas perdavė kamuolį Philippe'ui Coutinho, o jaunasis brazilas vienu žingsniu susikūrė sau erdvės ir stipriu smūgiu pažeme į tolimąjį vartų kampą nuginklavo vartininką.

Vis dėlto, įvartis, atrodo, Liverpulio klubui padarė meškos paslaugą. Jau kitoje atakoje „Arsenal“ buvo sustabdytas pražanga ir baudos smūgio metu kamuolys buvo „pakabintas“ virš baudos aikštelės. Mathieu Flamini galva perdavė jį link kairiojo vartų krašto, o ten vidurio gynėju šiame mače žaidęs paprastai krašte rungtyniaujantis Mathieu Debuchy sugebėjo „peršokti“ kur kas aukštesnį Martiną Škrtelį ir smūgiu galva išlyginti rezultatą.

Antrojo kėlinio pradžioje „Liverpool“ ir vėl atrodė geriau, surengė keletą labai pavojingų atakų ir toliau dažnai spirdavo į vartus. Vis dėlto, įvartį įmušė Londono klubas. 64 min. kamuolį baudos aikštelėje gavęs Olivier Giroud vienu lietimu jį „numetė“ į kraštą Santi Cazorlai, o šis taip pat vienu lietimu jį gražino prancūzui ir O.Giroud iš poros metrų atstumo nuginklavo vartininką. Dėl įvarčio ir vėl buvo kaltas puolėjo nepasaugojęs M.Škrtelis.

Išsiveržę į priekį „Arsenal“ futbolininkai nieko ypač įsimintino nesukūrė iki pat rungtynių pabaigos, o „Liverpool“ žaidėjai ir toliau rungtyniavo aktyviai. B.Rodgersas mačui einant į pabaigą papildė puolimo pajėgas Fabio Boriniu ir Rickie Lambertu. Tiesa, pirmajam 74 min. prasidėjęs mačas baigėsi jau po 18 minučių dviem iš eilės geltonomis kortelėmis.

Pirmąją italas gavo už nesuvaldytus nervus po to, kai ginčytame epizode teisėjas kamuolį atidavė „Arsenal“ ekipai. Puolėjo pyktis buvo suprantamas, mat arbitras suklydo. Vis dėlto, dėl antrojo epizodo F.Borini gali kaltinti tik save patį – italas atvira koja įkalė S.Cazorlai ir buvo išvytas iš aikštės.

Net ir be vieno žaidėjo likęs „Liverpool“ klubas rankų nenuleido ir už pastangas buvo apdovanotas. Jau septintąją pridėto laiko minutę Adamas Lallana kėlė kampinį ir savo klaidas gynyboje ištaisė M.Škrtelis. Gynėjas baudos aikštelėje buvo pražiopsotas ir puikiu smūgiu galva išplėšė savo komandai tašką.

Po šių rungtynių „Arsenal“ su 27 taškais rikiuojasi šeštoje vietoje, o 22 taškus turintis „Liverpool“ yra dešimtas.

Kitame šeštadienio mače po vienintelio Adama Johnsono įvarčio „Sunderland“ (19 tšk.) klubas išvykoje 1:0 įveikė „Newcastle United“ (23 tšk.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius