-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažoje saloje Romanas Abramovičius slėpė 7 mlrd. dolerių

Sankcijos vejasi buvusį Londono „Chelsea“ savininką Romaną Abramovičių, kurio turtai buvo įšaldyti mažoje Džersio saloje.
Romanas Abramovičius turtus laikė Džersio saloje, garsėjančioje paplūdimiais.
Romanas Abramovičius turtus laikė Džersio saloje, garsėjančioje paplūdimiais. / „Scanpix“ nuotr.

„Bloomberg“ skelbia, kad 55 metų oligarchas apie 7 mlrd. dolerių laikė mokesčių rojumi vadinamoje saloje – jos dydis yra tik 116 kv. km, ten gyvena apie 100 tūkst. gyventojų.

Britų vyriausybė užšaldė Romano Abramovičiaus turtus, kai Rusija pradėjo kraugerišką karą Ukrainoje.

Ilgametis „Chelsea“ klubo savininkas yra artimas asmuo Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

BBC dokumentinis tyrimas yra nustatęs, kad R.Abramovičius yra uždirbęs apie 16 mlrd. eurų per korupcinį sandorį su Rusijos režimu vadovaujant V.Putinui.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Romanas Abramovičius ir Vladimiras Putinas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Romanas Abramovičius ir Vladimiras Putinas

Įkalintas Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas yra pavadinęs R.Abramovičių „Putino pinigine“.

Tad britų sankcijos kliuvo ir oligarchui.

Džersio sala, kuri yra Jungtinės Karalystės valda, trečiadienį atskirai pranešė įšaldžiusi daugiau kaip 7 mlrd. JAV dolerių (6,4 mlrd. eurų) turto, kaip manoma, susijusio su rusų milijardieriumi Romanu Abramovičiumi.

Džersis, didžiausia iš Normandijos salų į šiaurės vakarus nuo Prancūzijos, bendradarbiauja su JK dėl visų sankcijų įvestų dėl karo Ukrainoje.

„Kratos orderius 2022 metų balandžio 12 dieną realizavo Džersio policija objektuose Džersyje, kaip įtariama, susijusiuose su Romano Abramovičiaus verslo veikla“, – sakoma salos tarnybų trumpame pranešime.

„Karališkasis teismas balandžio 12 dieną taip pat išdavė oficialų įšaldymo orderį... dėl turto, kaip manoma, verto daugiau kaip 7 mlrd. JAV dolerių, kuris, kaip įtariama, yra susijęs su p. Abramovičiumi ir kuris yra arba Džersyje, arba priklauso Džersyje registruotiems subjektams“, – nurodoma pranešime.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Džersio sala.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Džersio sala.

Anot „Financial Times“, per pastaruosius metus R.Abramovičius pervedė didžiąją savo turtų dalį iš Didžiosios Britanijos Mergelių salų į Džersį. Tarp turto yra kelios holdingo kompanijos, taip pat sraigtasparniai ir prabangios jachtos.

Pasak britų leidinio, po įšaldymo Džersyje, labai sunku nustatyti visą R.Abramovičiaus turto vertę.

Sankcijos yra palietusios ir Londono „Chelsea“, kurį R.Abramovičius bandė staigiai parduoti Rusijos kariuomenei puolant Ukrainą.

Parduoti nespėjo, tad dabar įšaldyta „Chelsea“ veikla – Londono komanda gali rengti rungtynes, bet negali prekiauti bilietais, suvenyrais ir marškinėliais, kita atributika sirgaliams.

Klubas negali pirkti ar parduoti žaidėjus, neturi teisės pratęsti sutartis su dabartiniais futbolininkais, o kelionėms yra skirta nedidelė 20 tūkst. svarų suma kiekvienoms rungtynėms.

Šią savaitę „Chelsea“ baigė kovas Čempionų lygoje, kur gynė nugalėtojų titulą. Po dramatiškų ketvirtfinalio rungtynių ji eliminuota Madrido „Real“ klubo.

„Chelsea“ tikisi surasti naują savininką.

Pastaruoju metu pasklido žinia, kad JAV milijardierius Steve'as Pagliuca patvirtino susidomėjimą įsigyti Londono klubą.

S.Pagliuca jau yra investavęs į sportą – jis NBA komandos „Boston Celtics“ bendrasavininkis bei valdo Bergamo „Atalanta“ futbolo klubą Italijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius