Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Milan“ vartus saugantis jaunuolis pretenduoja tapti sezono Europos vartininku

Gianluigi Donnarumma yra vos 18 metų, tačiau „Milan“ vartus saugantis 196 cm ūgio vaikinas žaidžia tiesiog įspūdingą sezoną. Jaunuolis šiuo metu statistiškai yra bene geriausias Europos vartininkas.
Gianluigi Donnarumma
Gianluigi Donnarumma / „Scanpix“/AP nuotr.

Šį sezoną „Milan“ vartininkas, skaičiuojant tik penkias stipriausias Europos futbolo lyga, yra daugiausiai smūgių atmušęs vartininkas Senajame žemyne.

Per 28 rungtynes Gigi atmušė jau 111 smūgių ir lenkia visus kitus vartų sargus.

Skaičiuojant visas penkias lygas, arčiausiai G.Donnarumma yra Ispanijos klubo „Granada“ vartų sargas Guillermo Ochoa su 110 atremtų smūgių. Trečią vietą Europoje užima Anglijos ekipos „Burnley“ vartininkas Tomas Heatonas (105 atremti smūgiai).

Žinoma, daugiausia smūgių gali atremti tie vartininkai, kurių komandos gynyba nėra pati geriausiai ir leidžia varžovams tuos smūgius atlikti. Tačiau remiantis statistikos portalo „Whoscored“ naudingumo reitingu, G.Donnarumma yra geriausias Italijos ir visos Europos vartininkas (įtraukiant tik sužaidusius bent 20 mačų). Jo reitingas – 7,16, o arčiausiai „Serie A“ pirmenybėse yra du lenkai – „Roma“ vartininkas Wojcechas Sczcesny (7,11) ir „Empoli“ vartininkas Lukaszas Skorupskis (7,07). „Juventus“ legendos Gianluigi Buffono reitingas yra tik 6,69.

Ispanijoje geriausias yra Sergio Rico iš „Sevilla“ ekipos, kurio žaidimas vertinamas reitingu 7,00. Anglijoje pirmąją vietą užima Lee Grantas iš „Stoke“ (6,92), Prancūzijoje – Stephane'as Ruffier iš „Saint-Etienne“ (7,15), o Vokietijoje – Oliveris Baumannas iš „Hoffenheim“ (6,95).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius