-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minimaliai šveicarų galiūnui nusileidęs „Žalgiris“: „Rezultatas nėra teisingas“

Istorinis Lietuvos futbolo vakaras istorine sėkme nevirto. Pirmą sykį mūsų šalyje vykusiose UEFA grupių etapo rungtynėse Vilniaus „Žalgiris“ minimaliu skirtumu 0:1 (0:0) nusileido šveicarų galiūnui „Basel“ klubui.
„Žalgiris“ – „Basel“
Vladimiras Čeburinas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Popieriuje varžovai vėl buvo vertinami net kelis kartus geriau – 38,9 mln. eurų prieš 6,8 mln. pagal „Transfermarkt“, tačiau beveik pilname Lietuvos futbolo federacijos stadione (4821 žiūrovas), kurio dangą šveicarai kandžiai kritikavo prieš kovą, tokio pranašumo nesimatė.

21-erių Darianas Malesas pirmajame kėlinyje kelis sykius ištrūko iš Petaro Mamičiaus globos, bet itin pavojingą varžovo smūgį koja į kampinį nukreipė vėl nuostabiai žaidęs Edvinas Gertmonas.

„Žalgirio“ gretose laimę tolimais smūgiais bandė Fabienas Ourega, tiesiai nuo kampinio gairelės skersinį sudrebino P.Mamičius, deja, įvartis galiausiai krito į šeimininkų vartus. Vilniečiai suteikė „Basel“ per daug erdvės aikštės viduryje, ataka nuvilnijo į kraštą, kur iš aštraus kampo nuo virpsto kamuolį į vartus pasiuntė Andi Zeqiri (62 min.), dar praėjusiame sezone lakstęs aukščiausioje Anglijos „Premier“ lygoje.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Basel“ švenčia įvartį, A.Zeqiri dešinėje
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Basel“ švenčia įvartį, A.Zeqiri dešinėje

Atsilikęs „Žalgiris“ ėmė žaisti drąsiau, gyvybės įnešė ir nuo suolo pakilęs Mathias Oyewusi, bet „Basel“ gynėsi drausmingai ir išsaugojo minimalų pranašumą, iškovodamas antrą pergalę iš eilės.

„Absoliučiai nesutinku, kad rezultatas – teisingas. Mes kovėmės, turėjome progų, bet neįmušėme. Rezultatas mūsų tikrai netenkina. Kaip jau sakiau, grupių etape kiekviena klaida baudžiama itin skaudžiai“, – po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjo Vladimiras Čeburinas.

Jam pritarė ir „Žalgirio“ lyderis, kapitonas Nicolas Gorobsovas: „Manau, kad skirtumas tarp komandų aikštėje nebuvo didelis. Skyrėsi tik rezultatas. Toks jausmas, kad nusipelnėme daugiau. Manau, kad mes tobulėjame, kelionė ilga, jei mes ir toliau taip kovosime, neabejoju, kad surinksime daugiau taškų ir tada žiūrėsime, kokioje vietoje finišuosime.“

Labiausiai V.Čeburinas po dvikovos akcentavo tuščią įvarčių grafą. Įmušti Lietuvos čempionams nepavyko ir praėjusią savaitę į Bratislavos „Slovan“ vartus, nors tose rungtynėse progų taip pat buvo.

„Reikia išnaudoti tai, ką susikuriame. Tokiame lygyje daug progų nebus. Mes labai norime įmušti ir to siekiame, manau, turime geriau realizuoti. Aišku, visada norėtųsi matyti daugiau pavojingų atakų, bet kartais užtenka ir kelių. Norėčiau, kad būtume agresyvesni prie varžovų vartų ir geriau užbaigtume atakas“, – tęsė „Žalgirio“ treneris.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Fabienas Ourega
Lukas Balandis / BNS nuotr./Fabienas Ourega

„Basel“ ilgiau žaidė su kamuoliu, bet mūsų tai nenustebino. Tam ruošėmės ir stengėmės atakuoti erdves prie jų vartų. Didžiulis ačiū mūsų sirgaliams, kurie mus palaikė nuostabiai. Galėjome įmušti, deja, nepavyko. Galiausiai padarėme klaidą taikydami aukštą spaudimą, o tokiame lygyje už klaidas baudžia skaudžiai.

Iš paskutinių jėgų spaudėme juos, pabaigoje sukūrėme tikrai daug nepatogumų jiems, turėjome progų, bet neįmuštas įvartis yra neįmuštas įvartis. Turime būti agresyvesni varžovų baudos aikštelėje. Aiškinsimės, analizuosime, ko mums trūko. Ačiū žaidėjams už kovą. Žaidimas, manau, buvo gražus, nors nė viena ekipa daug itin rimtų galimybių ir neturėjo“, – apibendrino V.Čeburinas.

Jo teigimu, „Basel“ buvo aukštesnio lygio varžovas, nei pirmajame ture sutiktas Bratislavos „Slovan“.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgirio“ sirgaliai
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Žalgirio“ sirgaliai

„Basel“ futbolas greitesnis, dinamiškesnis. Žaidėjai gerai žino, ką daro aikštėje. Bet „Žalgiris“ tikrai gerai kovojo, nors ir negaliu sakyti, kad žaidėme gerai, nes pralaimėjome“, – atsiduso V.Čeburinas.

Gyrė „Žalgirį“ ir sirgalius, bet liūdėjo dėl legendos

„Pirmiausia, ačiū Lietuvos žmonėms ir sirgaliams. Buvo fantastiška atmosfera. Taip pat norėčiau pasakyti, kad teisėjo pasirodymas buvo nuostabus. Apie rungtynes? Paskutinės 15 minučių nebuvo tokios geros, nes „Žalgiris“ mus spaudė. Manau, turėjome įmušti pačioje pradžioje ir tada mačas būtų visai kitoks.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Basel“ vyr. treneris Alexanderis Frei'us
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Basel“ vyr. treneris Alexanderis Frei'us

Džiaugiuosi pergale, kuri mums jau 6 per 7 paskutinius mačus. Kai pavyko įmušti, rungtynės jau klostėsi pagal mūsų planą. „Žalgiris“ – stiprus varžovas, kuris žaidžia fizišką futbolą. Manau, kitos komandos čia praras taškų“, – teigė „Basel“ vairininkas Alexanderis Frei‘us.

Specialistas jau ruošėsi pakilti iš savo vietos ir jau buvo spėjęs atsisveikinti, kai prisiminė svarbiausią dienos naujieną Šveicarijoje.

„Basel“ klubo nuotr./Rogeris Federeris neslepia savo simpatijų „Basel“ klubui
„Basel“ klubo nuotr./Rogeris Federeris neslepia savo simpatijų „Basel“ klubui

„Mes laimėjome, bet šiandien nėra džiugi diena Šveicarijoje. Geriausias visų laikų atletas, Rogeris Federeris, šiandien baigė karjerą. Kita vertus, dabar tikiuosi jį dažniau išvysti mūsų rungtynėse“, – juokėsi A.Frei'us.

Kitose H grupės rungtynėse Jerevano „Piunik“ namie 2:0 (2:0) tėškė antausį Bratislavos „Slovan“.

Kitas rungtynes UEFA Konferencijų lygoje „Žalgiris“ žais po trijų savaičių Armėnijoje su „Piunik“, kiek netikėtai užimančiu antrąją vietą grupėje. Po tašką surinkęs „Žalgiris“ ir „Slovan“ dalinasi trečiąją poziciją.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius