Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė teisėjas, įskaitęs Diego Maradonos „Dievo ranką“

Bulgarijos futbolo federacija pranešė, kad sulaukęs 80-ies metų amžiaus mirė vienos skandalingiausių istorijoje futbolo teisėjų klaidų autorius – Bogdanas Dočevas. Bulgaras 1986 m. pasaulio čempionato ketvirtfinalyje nepamatė Diego Maradonos įvarčio ranka.
Diego Maradona 1986-ųjų pasaulio čempionate
Diego Maradona 1986-ųjų pasaulio čempionate / „Scanpix“/AP nuotr.

Meksikoje vykusiame čempionate bulgaras buvo vienas iš 19-os teisėjų iš Europos. Jis turėjo gerą reputaciją, buvo teisėjavęs 1983 m. UEFA taurės finalo rungtynėms tarp „Anderlecht“ ir „Benfica“.

Skandalingajame 1986-ųjų ketvirtfinalyje B.Dočevas buvo ne pagrindinis teisėjas, o šoninis. Mačui teisėjavo tunisietis Ali Bin Nasseras, o abu vyrai vėliau ne kartą kaltino vienas kitą už neteisingą sprendimą.

51-ąją rungtynių minutę D.Maradona po komandos draugo aukšto perdavimo iššoko vienas prieš vartininką Peterį Shiltoną ir ranka įmušė įvartį.

Anglijos futbolininkai iškart apspito pagrindinį mačo teisėją Ali Bin Nasserą, tačiau nei jis, nei šoninis arbitras B.Dočevas neužfiksavo taisyklių pažeidimo.

Jau po keturių minučių legendinis D.Marado įmušė fantastiškąjį „šimtmečio įvartį“, kai vienas nusivarė kamuolį nuo aikštės vidurio iki vartų. 81-ąją minutę rezultatą sušvelnino Gary Linekeris.

VIDEO: Maradona gol mano de Dios -hand of god- victor hugo (inedito)

Argentinos rinktinė vėliau pusfinalyje 2:0 įveikė Belgiją, o finale 3:2 nugalėjo Vakarų Vokietiją ir tapo pasaulio čempione.

2015 m. D.Maradona ir pagrindinis mačo teisėjas Ali Bin Nasseras buvo susitikę, tačiau bulgaras B.Dočevas niekada to nenorėjo. Jis kaltino Argentinos legendą už sugriautą gyvenimą.

„Diego Maradona sugriovė man gyvenimą. Jis puikus futbolininkas, tačiau nekoks žmogus. Tas įvartis persekioja mane visą gyvenimą, esu kaltinamas, nors esu nekaltas“, – yra sakęs B.Dočevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius