Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Misija: Berlynas. Kiek eurų pakloja norintys pamatyti futbolo spektaklį gyvai?

Jau šį šeštadienį Berlyno olimpiniame stadione įvyks Čempionų lygos finalas. Jame susitiks „Barcelona“ ir Turino „Juventus“ ekipos. Gražiausias metų futbolo reginys iš arti – prieinamas ne kiekvienam.
Čempionų lygos finalo skaičiai
Čempionų lygos finalo skaičiai / 15min.lt infografika

Matematika yra gana paprasta. Berlyno stadionas talpina 70 500 žmonių, tačiau tik 40 tūkst. šių vietų užims „Barcelona“ ir „Juventus“ gerbėjai, kurie turėjo galimybę įsigyti bilietus per savo klubus. 

Dar 24 500 bilietų buvo išdalyti įvairiems rėmėjams, UEFA partneriams ir pralošti loterijose. Tuo tarpu, tik 6000 bilietų buvo pasiūlyta visiems likusiems futbolo gerbėjams. 

Šių bilietų pardavimai prasidėjo kovo mėnesį, jie buvo žaibiškai išpirkti, mat kainavo tik nuo 70 iki 390 eurų. Didžioji dalis šių bilietų pateko į perpardavinėtojų rankas, kurie dabar už juos nebijo prašyti nuo 2000 iki 4000 eurų. 

Taigi, paprastam sporto sirgaliui nėra taip lengva savo akimis išvysti Čempionų lygos finalą.

Žinoma, kiekvienas iš mūsų gali metų futbolo spektaklį stebėti per televizijos ekranus. Ir būsime ne vieni. Iš viso daugiau nei 200 šalių žiūrovai išvys finalo tiesioginę transliaciją. Prognozuojama, kad tai turėtų sudaryti apie 400 mln. žiūrovų.

Beje, abi finalo dalyvės yra pratusios prie pilnų tribūnų. Šį sezoną „Barcelona“ ekipą namuose palaikė vidutiniškai 70 000 sirgalių, Turino „Juventus“ – 40 000.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius