-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mįslingais įvykių posūkiais „Žalgirį“ palikęs A.Baga išlieka paslaptingas: „Taip jau nutinka“

Aliaksejus Baga, atrodė, liks Vilniuje ir toliau vadovaus čempionų titulą susigrąžinusiam „Žalgiriui“, tačiau pirmadienį sostinės klubas paskelbė, jog trenerio iš Baltarusijos prie komandos vairo kitą sezoną nebus. Paslaptingas dėl vilniečiams netikėto įvykių posūkio išliko A.Baga ir bendraudamas su 15min.
Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“
Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“ / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Jau ne pirmą mėnesį A.Baga yra siejamas su „Aktobe“ klubu Kazachstane, tačiau jokių oficialių pareiškimų apie naują stratego darbovietę dar nėra.

Baltarusijos kanalo ONT eteryje dar praėjusią savaitę A.Baga aiškino savo situaciją. „Viskas linksta prie to, kad kitą sezoną treniruosiu Vilniuje“, – teigė vieną sezoną Vilniuje dirbęs treneris, bet šios jo prognozės lygiai po savaitės subyrėjo.

Dar įdomesnė situacija pasidarė, kai A.Baga tikino nesiderantis su „Aktobe“, tačiau paties Kazachstano klubo vadovas Arturas Smagulovas netrukus viešai išreiškė nuostabą, nes, pasak jo, Kazachstano klubas derasi tik su A.Baga.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ - Marijampolės „Sūduva“

„Kodėl jis taip sakė? Turbūt įvyko kažkoks nesusikalbėjimas, jis jau buvo susitikęs su mūsų atstovais Maskvoje. Taip tikrai negalėjo būti, – stebėjosi „Aktobe“ vadovas, kalbėjęs su sports.ru. – Aš derėjausi su juo Lietuvos čempionato metu, tada jis paprašė leisti užbaigti pirmenybes. Jis laimėjo čempionatą, aš jam paskambinau. Dabar mes aktyviai deramės, manau, kad netolimoje ateityje pasieksime susitarimą.“

15min susisiekė su A.Baga, kurio greitas sprendimas, mūsų žiniomis, nustebino ir „Žalgirio“ klubą, laukusį trenerio sprendimo dėl ateities iki gruodžio vidurio.

Paklaustas, kodėl dar prieš savaitę matė save „Žalgiryje“, o po savaitės jau nutraukė sutartį su klubu, A.Baga atsakė: „Taip jau nutinka gyvenime. O ypač sporte.“

Treneris nenorėjo atsakyti į klausimą, ar sezono pabaigoje ir pastaruoju metu vis išlįsdavę gandai jam pakenkė, o galbūt padėjo. Neatsakė A.Baga ir į klausimą, kada ruošiasi užbaigti derybas dėl naujo darbo ir kada būtų galima tikėtis oficialių naujienų.

Taip jau nutinka gyvenime. O ypač sporte

Strategas, bendravęs su 15min, tik trumpu „gera“ įvertino savo patirtį Lietuvoje bei pasidžiaugė dviem dalykais: pergale čempionate bei tuo, kad sutiko daug gerų žmonių.

„Lietuvoje laimėti nėra lengva, lyga yra pakankamai gera“, – teigė A.Baga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius