Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinė futbolo rinktinė tapo ginkluoto sukilimo įkaite

Haityje automatais ginkluoti sukilėliai pirmadienį trumpam sulaikė Belizo futbolo rinktinę, paskelbė šalies futbolo federacija.
Lietuvos rinktinės trenirotė prieš  rungtynes su Malta
Futbolo kamuoliai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Centrinės Amerikos valstybės komanda, vadinama „Jaguarais“, šiuo metu yra Haityje, kurios sostinėje Port o Prense ketvirtadienį vyks 2022 metų pasaulio čempionato atrankos varžybos.

Ginkluota gauja sustabdė futbolininkus, kuomet jie keliavo iš savo viešbučio į oro uostą, socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Belizo futbolo federacija (FFB).

„Nors komandą lydėjo keturi policininkai, autobusą sustabdė... motociklais važiavę kovotojai“, – pranešė federacija ir pridūrė, kad apsauga derėjosi su gauja dėl komandos paleidimo.

„Džiaugiamės galėdami pranešti, kad mūsų „Jaguarai“, nors ir sukrėsti šios siaubingos patirties, yra saugūs savo viešbutyje“, – nurodė FFB.

Šiuo metu federacija palaiko ryšius su FIFA ir regionine futbolo federacija CONCACAF, „kad jie būtų perkelti į saugesnę teritoriją“.

„Tai buvo didžiulės baimės akimirka“, – sakė Belizo rinktinės kapitonas Deonas McCauley.

Haitis šiuo metu yra apimtas ekonominės ir politinės krizės, o nuo kovo 18 dienos šalyje galioja nepaprastoji padėtis.

Nusikalstami tinklai visiškai kontroliuoja keletą neturtingų ir tankiai apgyvendintų šalies sostinės rajonų, tapusių „neįžengiamomis“ zonomis, kur jie laiko ir pagrobtus asmenis.

Pastaraisiais mėnesiais Haityje daugėja pagrobimo reikalaujant išpirkos atvejų, o aukomis tampa tiek turtingi, tiek nepasiturintys žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius