Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naują trenerį pristatę „Trakai“ tikisi dar pasivyti Vilniaus „Žalgirį“

Trečiadienį iš skandalų išsikapstęs „Trakų“ futbolo klubas pristatė naują vyriausiąjį trenerį Sergejų Kovalecą ir komandai keliamus tikslus. Nors atsilikimas nuo Vilniaus „Žalgirio“ A lygoje siekia 10 taškų, „Trakai“ dar tikisi pagrasinti Lietuvos čempionams.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ilgametis Kijevo „Dinamo“ futbolininkas, o pastaruosius dvejus metus Ukrainos jaunimo rinktinės vyriausiasis treneris Sergejus Kovalecas tapo „Trakų“ vyriausiuoju treneriu.

Patyręs specialistas pabrėžė, kad Lietuvos futbolas turi geras tradicijas ir pats pamena Vilniaus „Žalgirio“ žaidimą Sovietų Sąjungoje.

„Daug kas gali sakyti, kad lygis nėra pats geriausias, bet aš stebėjau nemažai rungtynių ir likau patenkintas. Turiu padėkoti ir buvusiam treneriui Valdui Urbonui, kuris subūrė gerą komandą“, – per pristatymą kalbėjo ukrainietis.

Vysis „Žalgirį“

„Trakams“ dar liko tikslas garbingai baigti Lietuvos čempionatą. Šiuo metu A lygoje „Trakai“ užima antrąją vietą ir dešimčia taškų atsilieka nuo lyderio Vilniaus „Žalgirio“.

„Iš vienos pusės 10 taškų yra daug, bet tai mūsų derbis. Nors esame Trakų komanda, treniruojamės tame pačiame stadione kaip ir jie. Tai verčia stengtis ir dar pakovoti dėl geriausių pozicijų“, – ambicingai kalbėjo naujasis klubo treneris.

Treneriui antrino ir po skausmingos traumos sugrįžęs Lukas Kochanauskas: „10 taškų ir liko 10 rungtynių, tai skirtumas didelis, bet nesinori pasiduoti. Trokštame tik pirmos vietos, nesinori gręžtis atgal ir galvoti apie trečią ar ketvirtą vietą. Bandysime pasivyti.“

Futbolininkas pripažino, kad traumos padarinius dar jaučia: „Juk ne raumuo buvo patemptas. Patyriau atvirą lūžį. Dar sunku drąsiai žaisti kontaktinį futbolą. Tikiuosi, kad viskas bus gerai. Laukiu savo šanso ir įvarčių.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Renginio akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Renginio akimirka

Kratosi skandalo

„Trakai“ UEFA Europos lygos pirmajame atrankos etape patyrė fiasko, žaisdami prieš Estijos ekipą. Po jo komandą paliko vyriausiasis treneris V.Urbonas ir keli ilgamečiai žaidėjai – Marius Rapalis ir Martynas Dapkus.

Komandai buvo metami kaltinimai ir sutartomis rungtynėmis, tačiau įrodymų taip ir nebuvo surasta.

„Po Europos lygos rungtynių buvo sunkus laikotarpis komandai. Visi kalbėjo ir klausinėjo. Tačiau mes tikrai atidavėme visas jėgas tose rungtynėse, norėjome laimėti. Juk žinojome, kad lauktų „Maccabi“ kitame etape, norėjosi save išbandyti. Negali būti jokių kalbų, kad tai buvo sutartos rungtynės. Ar parduotos, kaip visi mėgsta šnekėti“, – bet kokius kaltinimus atmetė L.Kochanauskas.

Prie ekipos vairo naujas strategas debiutuos rugsėjo 1 dieną 16:00 Trakuose įvyksiančiose draugiškose rungtynėse su Rygos FC ekipa.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Renginio akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Renginio akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius