Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nauja Vokietijos futbolo realybė: stadionai su sirgaliais, tačiau be alaus

36 Vokietijos klubų vadovai antradienį surengė virtualią konferenciją, per kurią dėliojosi ateinančio futbolo sezono gaires. Nutarta, kad jau nuo pat sezono pradžios į stadionus bus leista grįžti žiūrovams, tačiau jų skaičius rungtynėse bus stipriai ribojamas.
Kingsley Comanas ir Matsas Hummelsas švenčia titulą
Kingsley Comanas ir Matsas Hummelsas švenčia titulą / „Scanpix“ nuotr.

Nuotolinėje konferencijoje dalyvavo po 18 klubų iš pirmosios ir antrosios Bundeslygų.

Jie sutarė, kad į stadionus reikėtų sugrąžinti žiūrovus, tačiau tam dar turi pritarti Vokietijos sveikatos institucijos, įvertinsiančios, ar toks žingsnis nepaskatins staigaus COVID-19 atvejų augimo.

Konferencijoje taip pat susitarta ir dėl kai kurių gairių sirgaliams grįžus į stadionus.

Nutarta bent jau iki naujųjų metų nepardavinėti bilietų svečių komandos sirgaliams ir uždrausti stadione stovimas vietas. Dėl to bent jau kuriam laikui neliks ir žymiosios „geltonosios sienos“ Dortmundo „Borussia“ rungtynėse, kai keliasdešimt tūkstančių aistruolių už vienų iš vartų stovėdami ir skanduodami sukuria įspūdingą atmosferą.

Maža to, stadionuose bus draudžiama gerti alų, o sirgaliai veikiausiai bus skatinami įsigyti bilietus internetu, kad atsiradus koronaviruso atvejams būtų lengviau susekti jų tapatybes.

Konferencijoje taip pat diskutuota apie galimybę taikyti skirtingus apribojimus šalies klubams. Pavyzdžiui, Leipcigo miesto vadovai jau išreiškė palaikymą sirgalių sugrįžimui į stadionus, tad šiame mieste jų stebėti futbolą galėtų daugiau, tuo tarpu Bavarijoje valdžia į situaciją vis dar žvelgia atsargiai ir galimai leidimo aistruoliams grįžti į stadionus nesuteiks, o jei ir suteiks, sirgalių skaičius gali skirtis nuo to, kuris bus leidžiamas kituose Vokietijos regionuose.

Vokietijos futbolo sezoną planuojama pradėti rugsėjo 11-ąją, kai bus žaidžiami pirmojo etapo šalies taurės susitikimai. Tiesa, futbolas į Vokietiją sugrįš dar šį mėnesį, kai kiek vėliau keliuose šios šalies miestuose bus žaidžiami lemiami UEFA Europos lygos mačai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius