-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nebylus danų protestas: pasaulio čempionate nori būti nematomi

Danijos futbolo rinktinė pasaulio čempionate žais su specialią žinutę pasiųsiančiomis aprangomis.
Christianas Eriksenas
Christianas Eriksenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Viena stipriausių Europos komandų ir jai aprangas siuvanti „Hummel“ kompanija nusprendė išreikšti savo nuomonę dėl pasaulio pirmenybes organizuojančio Kataro elgesio su imigrantais, kurių tūkstančiai žuvo statydami turnyro objektus.

„Hummel“ paskelbė, jog danai pasaulio čempionate žais su aprangomis, ant kurių nesimatys nei „Hummel“, nei Danijos futbolo federacijos logotipų.

„Nenorime būti matomi turnyre, kuris pareikalavo tūkstančių gyvybių. Remiame Danijos rinktinę, bet tai ne tas pats, kas remti turnyro organizatorių Katarą“, – teigiama „Hummel“ pranešime.

Danai į Katarą vešis ir trečią aprangą – visiškai juodą, simbolizuojančią „gedulo spalvą“.

Prie akcijos prisidėjo ir Danijos rinktinės rėmėjai, kurių logotipai būtų matęsi ant komandos treniruočių aprangos. Vietoje jų ant danų marškinėlių atsiras prieš Katarą nukreiptos žinutės.

Kataras oficialiai skelbia, kad statant pasaulio čempionato statinius žuvo 37 imigrantai, bet neabejojama, kad realus skaičius siekia tūkstančius, jei ne dešimtis tūkstančių.

Danijos futbolo federacija jau ir anksčiau skelbė, kad spaus FIFA dėl žmogaus teisių pažeidimų prieš ir per pasaulio čempionatą, kuris prasidės lapkričio 20 dieną.

Savo žinutes ketina pasiųsti ir kitos komandos. Į Nyderlandų pradėtą iniciatyvą rinktinių kapitonams ryšėti vaivorykštės spalvų raiščius jau įsitraukė Anglija, Belgija, Prancūzija, Vokietija, Norvegija, Švedija ir Velsas.

Taip bus siekiama atkreipti dėmesį į LGBT bendruomenės problemas, mat Kataras yra kritikuojamas dėl griežtų prieš ją nukreiptų įstatymų ir elgesio su LGBT asmenimis.

Pasaulio čempionatui Katare iš viso buvo pastatyti septyni nauji stadionai, naujas oro uostas, per 100 viešbučių ir nutiesta šimtai kilometrų kelių. Vien stadionams statyti buvo pasitelkta 30 tūkst. imigrantų iš Bangladešo, Indijos, Nepalo, Filipinų ir kitų šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius