Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nesuvokiama – „operacija Neymaras“ gali kainuoti pusę milijardo

„Paris Saint-Germain“ futbolo klubas pasirengęs galingai „atkeršyti“ už fiasko praėjusių metų Čempionų lygos aštuntfinalyje. Prancūzijos ekipa pasirengusi išpirkti vieno „Barcelonos“ lyderių Neymaro sutartį ir padaryti jį brangiausiu visų laikų futbolininku.
Neymaras
Neymaras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kodėl Neymaras nori išvykti?

Niekas nesiginčija, kad 25 metų brazilas šiuo metu yra vienas geriausių pasaulio futbolininkų.

Tiesa, „Barcelonos“ klube jis lyderio vaidmeniu priverstas dalytis su Lioneliu Messi, kuris laikomas ne tik neabejotinu ekipos lyderiu, bet ir klubo simboliu.

Praėjusį sezoną Neymaras pelnė tik 20 įvarčių, kai du sezonus prieš tai buvo peržengęs 30-ies įvarčių ribą. Teigiama, kad brazilui pabodo būti argentiniečio šešėlyje ir jis norėtų tapti didžiausia komandos žvaigžde.

Neymaro ir „Barcelonos“ klubo 2016 metų liepą pasirašytoje sutartyje yra paprasta sąlyga – 222 mln. eurų išpirka.

Vis dėlto, nors L.Messi jau yra 30 metų, dar bent 3–4 metus jis bus neabejotinas „Barcos“ šeimininkas, tad Neymaras yra nieko prieš dominuoti kitoje komandoje.

Perėjimo kaina

Sunku būtų įsivaizduoti, kad toks klubas kaip „Barca“ imtų ir lengva ranka parduotų vieną didžiausių šių dienų futbolo žvaigždžių.

Kad ir koks nuostabus žaidėjas yra L.Messi, brazilas jau dabar yra laikomas vertingesniu futbolininku, o jo vertė tiek aikštėje, tiek rinkodaros prasme artimiausiu metu tik kils.

Vis dėlto Neymaro ir „Barcelonos“ klubo 2016 metų liepą pasirašytoje sutartyje yra paprasta sąlyga – 222 mln. eurų išpirka.

Ispanijoje „clauzula“ vadinama išlyga reiškia, kad bet kuris klubas, turintis Neymaro sutikimą žaisti jų komandoje, tiesiog perveda nurodytą sumą į Ispanijos futbolo federacijos sąskaitą, kuri vėliau nukreipia pinigus klubui.

Tokiu atveju „Barcelona“ negalėtų padaryti visiškai nieko ir galėtų tik žiūrėti, kaip Paryžiuje brazilas užsivelka PSG aprangą. Patys katalonai jau ne kartą viešai sakė, kad Neymaras yra neparduodamas.

Pagal Ispanijos futbolo federacijos taisykles, „clauzula“ yra privaloma kiekvieno žaidėjo sutartyje. Pavyzdžiui, Cristiano Ronaldo ir Madrido „Real“ sutartyje įrašyta net vieno milijardo eurų išpirka.

222 mln. eurų skamba kaip kosminė suma, tačiau pastaraisiais metais futbolo rinka pučiasi tokiu tempu, kad net ir tokie pinigai greitai nieko nebestebins.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Neymaras
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Neymaras

Kaina išsipūs iki astronominės

Vis dėlto minėti 222 mln. eurų yra tik maždaug trečdalis to, kiek Paryžiaus superklubas išleis per kelerius artimiausius metus, jeigu iš tiesų įsigys Neymarą.

Šiuo metu brazilas „Barcoje“, anot „Forbes“, kasmet uždirba po 12 mln. eurų į rankas, tačiau PSG jam žada net 40 mln. eurų metinį atlyginimą ir šešerių metų sutartį (iš viso – 240 mln.). Kituose šaltiniuose pateikiama 35 mln. eurų metinė alga ir penkerių metų sutartis (175 mln.).

Reikia nepamiršti, kad Prancūzijoje egzistuoja kur kas didesni mokesčiai tokias pajamas gaunantiems žmonėms – net 75 proc. Vadinasi, PSG vien į valstybės biudžetą per penkerius metus sumokės apie 130 mln. eurų mokesčių, arba 180 mln. per šešerius metus.

Išlaidos čia nesibaigia. Įvairūs šaltiniai Ispanijoje skelbia, kad tiek Neymaras, tiek jo agentu dirbantis tėvas Neymaras Vyresnysis iš PSG gaus solidžias premijas. Skirtinguose šaltiniuose nurodoma skirtinga suma, tačiau visur ji siekia bent 50 mln. eurų.

Jeigu sakysime, kad PSG su Neymaru pasirašys penkerių metų sutartį, o jo tėvui paklos 50 mln. eurų bonusą, visa tai prancūzams kainuos 575 mln. eurų (222 mln. išpirka, 175 mln. alga, 130 mln. mokesčiai, 50 mln. išmoka tėvui). Arba – 125 mln. eurų per metus.

Tačiau ir tai dar nėra viskas. Futbolininkai savose sutartyse visada turi išlygas, pagal kurias gali gauti dar daugiau priedų – už tam tikrą skaičių sužaistų rungtynių, įmuštų įvarčių, laimėtų trofėjų ir t.t. Taigi brazilui skirtos išlaidos tikrai viršys 600 mln. eurų sumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius