TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Netikėtas posūkis: Jonas Vainauskas suka į futbolą

Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo direktorius Jonas Vainauskas kažkada yra sakęs, jog jo gyvenime nebus dviejų dalykų: jis niekada negyvens Kaune ir nesidomės futbolu. Tačiau viskas pakrypo kitaip.
Vainausko emocijos
Jonas Vainauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

15min žiniomis, buvęs „Lietuvos ryto“ vadovas rengiasi užimti svarbias pareigas Lietuvos futbolo A lygoje žaidžiančiame „Jonavos“ klube.

„Persikrausčiau gyventi į Kauną ir pradėjau domėtis futbolu, – sakė J.Vainauskas. – Tačiau daugiau komentuoti dar negaliu – per anksti apie tai kalbėti“.

Jonavos klubo vienas vadovų Marijus Stankevičius teigė, kad šiuo metu komandos administracijoje numatomi pokyčiai, bet darbo sutarties su J.Vainausku dar nėra: „Jis nepradėjo dirbti, kai bus aiški jo veikla, mes informuosime. Prieš tai dar turėtų būti klubo valdybos sprendimas“.

J.Vainauskas: Persikrausčiau gyventi į Kauną ir pradėjau domėtis futbolu.

15min žiniomis, J.Vainauskas gali užimti „Jonavos“ komandos direktoriaus pareigas.

35 metų vilnietis lankėsi pastarosiose Jonavos futbolininkų rungtynėse Kaune su vietos „Kauno Žalgiriu“. Donato Vencevičiaus treniruojami jonaviečiai laimėjo šį mačą 3:1. J.Vainauskas turėtų stebėti ir šio trečiadienio A lygos rungtynes Jonavoje, kur šeimininkai žaidžia su lygos lyderiu Vilniaus „Žalgiriu“.

Pernai po ilgos pertraukos į Lietuvos futbolo A lygą sugrįžęs Jonavos klubas šiuo metu užima šeštąją vietą tarp aštuonių komandų.

„Jonavos“ ambicijos pastaruoju metu išaugo, kai vienu klubo dalininku tapo verslininkas Zigmantas Petrauskas. Kiti komandos dalininkai yra Jonavos miesto savivaldybė ir VŠĮ „Jonavos futbolas“.

J.Vainauskas didžiausias pergales yra pasiekęs krepšinyje.

Jis vienu „Lietuvos ryto“ komandos vadovu buvo nuo pat klubo įsikūrimo, jam dirbant Vilniaus krepšininkai iškovojo savo svarbiausius titulus – dusyk laimėjo Europos taurę (2005 m. ir 2009 m.) bei penkis kartus Lietuvos krepšinio lygos aukso žiedus (2000, 2002, 2006, 2009, 2010 m.).

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vainausko emocijos
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vainausko emocijos

Net keturiolika metų „Lietuvos ryto“ ekipai vadovavęs ir žaidėjų sudėtį formavęs J.Vainauskas išsiskyrė su Vilniaus klubu 2011 metais.

Vėliau ne kartą buvo kalbama, jog J.Vainauskas sugrįš į klubą, kurio prezidentu iki šiol yra jo tėvas Gedvydas Vainauskas, tačiau taip neįvyko.

A.Didžgalvio nuotr./Jonas Vainauskas
A.Didžgalvio nuotr./Jonas Vainauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius