Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Netikėtas posūkis: rezultatyviausias A lygos lietuvis lieka Šiauliuose

Viena koja pabuvęs Slovakijos ir Turkijos klubuose, rezultatyviausias praėjusio A lygos sezono lietuvis Eligijus Jankauskas galiausiai karjerą tęs ten pat, kur žaidė pernai – „Šiauliuose“.

Tai oficialiai patvirtino pirmą kartą bronzos apdovanojimus A lygoje iškovojęs Saulės miesto klubas.

Praėjusią savaitę 15min pranešė, kad E.Jankauskas jau buvo nuvykęs į Slovakiją, laukė medicininio patikrinimo ir turėjo pasirašyti sutartį su „Kosice“ klubu, tačiau paskutinę akimirką „Istambulspor“ klubo skambutis pakeitė situaciją.

Turkijos aukščiausioje lygoje žaidžianti komanda, kuriai atstovauja ir Modestas Vorobjovas, pasiūlė E.Jankauskui kontraktą iki 2026 metų.

Lietuvis jau buvo nuvykęs į Turkiją, praėjo medicininį patikrinimą ir turėjo padėti parašą ant sutarties, tačiau situacija apsivertė aukštyn kojomis.

15min žiniomis, E.Jankauskas savo sprendimą pakeitė ir grįžti į Šiaulius nusprendė dėl asmeninių aplinkybių.

„Praėjęs sezonas buvo įsimintinas tiek visai FA „Šiauliai“ organizacijai, tiek man asmeniškai, todėl neslėpsiu, turėjau ne vieną pasiūlymą iš užsienio klubų, o į kelis buvau ir net nuvykęs, tačiau nepavyko susitarti dėl sąlygų, buvo tam tikros nežinomybės, o širdis sakė, kad ir toliau noriu žaisti Šiauliuose. Nenoriu būti suprastas neteisingai, tačiau nupieštas viršelis ir turinys viduje buvo skirtingas. Daug galvojau ir nusprendžiau grįžti į organizaciją, su kuria turime neužbaigtų darbų. Laukia labai įdomus sezonas, todėl noriu koncentruotis į pasiruošimą ir visomis mintimis būti ten, kur manimi pasitiki“, – oficialioje klubo svetainėje cituojamas Šiauliuose liekantis futbolininkas.

E.Jankauskas gimtojo miesto komandai atstovauja nuo 2022 metų.

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Eligijus Jankauskas
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Eligijus Jankauskas

Mindaugo Čepo treniruojamoje ekipoje 25-erių šiaulietis sužaidė 77 rungtynes, pelnė 22 įvarčius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Jis pastaruoju metu sulaukdavo ir Lietuvos rinktinės trenerio Edgaro Jankausko kvietimų į nacionalinę komandą.

Praėjusiame sezone E.Jankauskas su savo gimtojo miesto komanda nukeliavo iki LFF taurės finalo ir iškovojo istorinius A lygos bronzą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius