Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nicolas Anelka grįžta į „Premier“ lygą – žais „West Bromwich“ klube

Buvęs Londono „Chelsea“ ir Prancūzijos rinktinės puolėjas Nicolas Anelka vėl rungtyniaus Anglijos „Premier“ lygoje – prancūzas sudarė vienerių metų sutartį su „West Bromwich Albion“ klubu.
Nicolasas Anelka
Nicolasas Anelka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

34-erių metų veteranas yra žaidęs penkiuose skirtinguose Anglijos klubuose. Ilgiausiai, ketverius su puse metų, praleido „Chelsea“ klube, su kuriuo laimėjo „Premier“ lygą ir dvi FA taures, o 2008-09 metais tapo rezultatyviausiu lygos futbolininku.

Šių metų sausio mėnesio perėjimo lango metu puolėjas paliko Kinijos Šanchajaus „Shenhua“ komandą ir prisijungė prie Turino „Juventus“ ekipos, tačiau Italijos klubo gretose sužaidė tik trejas rungtynes ir įvarčių nepelnė.

„Mums trūksta jėgos puolime, tad labai džiaugiamės galėdami įsigyto tokį puolėją kaip Nicolas“, – sakė WBA ekipos treneris Steve'as Clarke'as.

Aštuntąją vietą praėjusių metų pirmenybėse užėmusiems WBA kubui tai yra pirmasis šios vasaros pirkinys.

N.Anelka yra pagarsėjęs savo dažnais klubų keitimais. Karjerą puolėjas pradėjo „Paris Saint Germain“ klube, iš kurio būdamas 17-os 1997-aisiais persikėlė į Londono „Arsenal“. Klubui prancūzas padėjo 1997-98 metų sezone laimėti „Premier“ lygą ir FA taurę.

Kitais metais N.Anelka galutinai prasimušė į „Arsenal“ startinę sudėtį ir 1998-99 metų sezone Anglijos pirmenybėse jau įmušė 17 įvarčių. 

Po sezono puolėjas už 35 mln. eurų persikėlė į Madrido „Real“, tačiau Ispanijoje nepritapo, nors ir tapo Čempionų lygos laimėtoju. Po metų, praleistų „Real“, prancūzas už 34,5 mln. eurų grįžo į PSG ekipą, kur žaidė dvejus metus. Antraisiais metais N.Anelka buvo išnuomotas į „Liverpool“ ekipą, o 2002-03 sezone už 20 mln. eurų persikėlė į „Manchester City“.

„Miestiečių“ gretose prancūzas praleido trejus metus, sužaidė 103 mačus ir pelnė 45 įvarčius, tačiau prieš 2004-05 metų sezoną netikėtai persikėlė į Stambulo „Fenerbahce“, kuri paklojo 11 ml. eurų.

Turkijoje puolėjas praleido dvejus metus, tačiau kalnų nenuvertė ir 2006-07 metų sezono pradžioje perėjo į „Bolton“ ekipą už klubui rekordinę 12 mln. eurų. Vos po kiek daugiau nei metų, 2007–08 m. sezono viduryje prancūzą už 20 mln. eurų įsigijo „Chelsea“.

Londone N.Anelka sudarė puikų duetą su Didier Drogba ir antrą kartą laimėjo „Premier“ lygą ir tapo jos rezultatyviausiu futbolininku.

2012 m. N.Anelka išvyko į Kiniją ir tapo vienu daugiausiai uždirbančiu pasaulio žaidėju, tačiau per 24 rungtynes pelnė tik 3 įvarčius.

N.Anelka perėjimai jį pirkusiems klubams iš viso atsiėjo 134 mln. eurų ir pagal tai prancūzas yra antras brangiausias pasaulio žaidėjas po Zlatano Ibrahimovičiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius