Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo COVID-19 išsityrę „Riteriai“ pirmą kartą žais prieš Čekijos komandą

Antradienį sostinės „Riterių“ futbolininkai ir administracija atliko privalomąjį COVID-19 testą, kuris patvirtino, jog klube užsikrėtusiųjų šiuo virusu nėra. Tai reiškia, kad visi klubo atstovai galės dalyvauti antrojo UEFA Europos lygos atrankos etapo rungtynėse prieš Libereco „Slovan“ ekipą.
„Riteriai“ – „Derry City“
„Riteriai“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Čekai šią privalomą procedūrą atliko gimtinėje, šiandien popiet atskrenda į Vilnių, o vakare LFF stadione turės vienintelę visavertę treniruotę prieš ketvirtadienio rungtynes.

„Slovan“ klubas Lietuvoje geriausiai žinomas dėl buvusio „Riterių“ žaidėjo Oscaro Dorley. Tuometiniams „Trakams“ atstovavęs saugas 2018–ųjų pradžioje atsiėmė naudingiausio jaunojo A lygos žaidėjo titulą ir išvyko į Liberecą. Sėkmingas žaidimas ten jam garantavo sutartį su Prahos „Slavia“ klubu, kuris praėjusiais metais triumfavo Čekijoje.

„Slovan“, savo ruožtu, praėjusį sezoną užbaigė ant penktojo turnyro lentelės laiptelio. Tai klubui garantavo vietą UEFA Europos lygos atrankoje. Skirtingai nei „Riterių“ atveju, „Slovan“ turnyrą pradės nuo antrojo etapo.

Paskutinį kartą UEFA turnyruose „Slovan“ žaidė 2016/2017 metų sezone, kai prasibrovė iki grupių etapo, kuriame varžėsi su italų „Fiorentina“, graikų PAOK ir Azerbaidžano „Quarabag“ ekipomis. Per šešerias rungtynes surinkę 4 taškus, į kitą etapą čekai neprasibrovė.

„Riteriai“ per savo istoriją su jokiu čekų klubu iki šiol nėra žaidę. Šios poros laimėtojas trečiajame atrankos etape išvykoje susikaus su serbų „Backa Topola“ – rumunų Bukarešto FCSB dvikovos nugalėtojais.

Primename, kad dvikova tarp „Riterių“ ir „Slovan“ LFF stadione bus žaidžiama ketvirtadienį 19:00 valandą. UEFA sprendimu rungtynės vyks be žiūrovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius