Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 25

Nuo sekmadienio lygos – iki rinktinės: K.Kažukolovui „sunku suvokti“ karjeros šuolį

2021-ųjų vasarą Kipras Kažukolovas, atsigaudamas po traumos, rungtyniavo mėgėjų futbolo lygoje, kur vilkėjo Vilniaus „Katastrofos“ marškinėlius. Prabėgo pusantrų metų ir dabar vidurio gynėjas – jau Lietuvos rinktinės narys, debiutavęs nacionalinėje komandoje rungtynėse su Serbija.
Kipras Kažukolovas
Kipras Kažukolovas / „Scanpix“ nuotr.

Nors mačas Belgrade buvo pralaimėtas 0:2, Lietuvos rinktinės naujokas jį įsimins ilgam. Būtent jam teko grumtis su Europos futbolo žvaigždėmis: Turino „Juventus“ bokštu Dušanu Vlahovičiumi ir Londono „Fulham“ terminatoriumi Aleksandru Mitrovičiumi.

K.Kažukolovo istorija yra išskirtinė.

Tobulinęsis Nacionalinėje futbolo akademijoje, jis išvyko į futbolo tėvynę Angliją. Ten gynėjas ketverius metus praleido „Brighton & Hove Albion“ akademijoje, tačiau jo kelias nebuvo lengvas.

Asmeninio archyvo nuotr./ Kipras Kažukolovas
Asmeninio archyvo nuotr./ Kipras Kažukolovas

Būdamas Braitone, jaunuolis patyrė ir itin sunkią trigubą traumą. Jam plyšo kryžminiai ir šoniniai kelio raiščiai, taip pat buvo padaryta žala meniskui. Negana to, einant aštuntam reabilitacijos mėnesiui, tyrimai parodė, kad operacija nepavyko, tad sugrįžimą į aikštę teko vėl atidėti ilgam.

Galiausiai, pasibaigus sutarčiai, Kipras patraukė atgal į Lietuvą. Tuo metu jis gydėsi rankos traumą, tad nusprendė prasijudinti Sekmadienio futbolo lygos (SFL) kovose.

Ten sužaidęs beveik 10 rungtynių, K.Kažukolovas pasuko į „Žalgirį“, o apie jo įspūdingą prisistatymą čempionų komandoje tinklalaidėje „Skrieja kamuolys“ pasakojo Vilma Venslovaitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius