Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuostabi Lietuvos futbolo savaitė: jaunimo rinktinė sudorojo graikus

Tokios savaitės Lietuvos futbole nebuvo jau senokai. Po to, kai trečiadienį draugiškose rungtynėse įtikinamą pergalę prieš Estiją pasiekė nacionalinė šalies komanda, šįvakar vyresnių kolegų pavyzdžiu pasekė ir Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinė.
Linas Mėgelaitis
Linas Mėgelaitis / lff.lt nuotr.

Donato Vencevičiaus auklėtiniai Marijampolėje vykusiose 2021 m. Europos jaunimo čempionato atrankos rungtynėse 2:0 patiesė Graikijos futbolininkus ir iškovojo tik antrąją pergalę per septynis susitikimus.

Lietuviai po įvartį pelnė per abu kėlinius.

Dar iki pertraukos, 17-ąją minutę, Lietuvos komandą į priekį išvedė Svajūnas Čyžas, kuriam pavyko pasižymėti po Pijaus Širvio perdavimo gražiu smūgiu kaire koja.

S.Čyžas tapo pirmuoju ir kol kas vieninteliu lietuviu, kuris šiame atrankos cikle pelnė jau du įvarčius – prieš tai panevėžietis buvo pasižymėjęs ir per laimėtas rungtynes su San Marinu.

Antrajame kėlinyje lietuvių pergalę įtvirtino Linas Mėgelaitis, pasidalinęs kamuoliu su Renatu Banevičiumi ir įmušęs pirmą įvartį šiame atrankos cikle.

Atsirevanšavę graikams už nesėkmę išvykoje 0:1 lietuviai įsirašė tris taškus ir dabar jų savo sąskaitoje turi septynis. Ketvirtojoje grupėje už lietuvių nugarų yra tik San Marinas (0 taškų), o prieš juos rikiuojasi čekai (15), kroatai (13), graikai (13) ir škotai (11).

Į Europos čempionatą pateks visos pirmąsias vietas užėmusios rinktinės, o taip pat ir septynios iš devynių geriausių antrose vietose likusių komandų.

Artimiausias rungtynes Lietuvos jaunieji futbolininkai žais jau antradienį, kai taip pat Marijampolėje priims čekų iššūkį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius