-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuostabioje kalnų papėdėje Brendanas Rodgersas pasakojo, kaip gerbia „Sūduvą“

Brendanas Rodgersas trečiadienio rytą dalino paskutinius nurodymus Glazgo „Celtic“ žaidėjams prieš žūtbūtinę dvikovą su Marijampolės „Sūduva“. 16 kilometrų nuo Glazgo įsikūrusioje treniruočių bazėje buvęs „Liverpool“ treneris patikino, kad varžovus iš Lietuvos jis, žaidėjai ir organizacija labai gerbia, tačiau yra tikras galimybėmis žengti į Europos lygos grupių etapą.
Brendanas Rodgersas
Brendanas Rodgersas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Celtic“ treniruočių bazė – kompleksas, apie kurį Lietuvoje būtų galima tik pasvajoti. Kalnų papėdėje esančios futbolo aikštės ir kiti pastatai – ženklas, kad „Sūduva“ susitikinka su aukščiausios klasės klubu.

Vykstant link komplekso nėra nei vieno tai nurodančio ženklo, o 15min žurnalistą čia iškart pasitiko du apsaugininkai, kurie prašė parodyti asmens tapatybės ir darbo pažymėjimus.

Viskas čia saugoma nuo pašalinių akių, o siauri keliukai, vedantys link treniruočių bazės, yra tokie duobėti, kad atrodo, jog važiuoji į niekur.

Po treniruotės į pasikalbėjimą su žurnalistais atėjo ir Brendanas Rodgersas, iškart pajuokavęs, kad jam diena gera buvo iki šio momento.

Ovidijus Verbickas ir prieš antrąjį susitikimą su „Celtic“ 15min kalbėjo manąs, jog varžovai Lietuvos čempionų ir toliau negerbia.

„Jų treneris jau prieš pirmas rungtynes sakė, kad turi mus įveikt neįtempę raumenų, atvažiavo, nesitreniravo čia. Jie mus nuvertina, laiko kaimo komanda. Jie žino, kad namie geriau žaidžia, tai dar labiau mus nuvertins. Sakau, tai gali mums padėti“, – sakė O.Verbickas.

nuotr. Evaldo Šemioto/Marijampolės „Sūduva“ – Glazgo „Celtic“
nuotr. Evaldo Šemioto/Marijampolės „Sūduva“ – Glazgo „Celtic“

Tačiau, 15min paklaustas apie tokias mintis, B.Rodgersas iškart suskubo jas paneigti: „Nesakyčiau, kad taip yra. Yra vertybė, kurią turime tiek klubo viduje, tiek ir išorėje. Tai – pagarba, kuri yra pagrindinė vertybė. Gerbiame visus varžovus. „Sūduva“ yra čempionai, praėjusią savaitę atmosfera stadione buvo nuostabi. Gerbiame visus klubus, prieš kuriuos žaidžiame, tai yra mūsų klubo vertybė. Nesutikčiau su tuo.“

„Sūduva“ yra čempionai, praėjusią savaitę atmosfera stadione buvo nuostabi

Nebebaisios „Celtic“ treneriui ir standartinės situacijos, nors po mačo Marijampolėje treneris svarstė, jog jo komanda neturi noro nepraleisti, o gynyba prieš standartines situacijas turi ženkliai pagerėti.

„Mes jau savaitgalį parodėme, kad galime geriau, mūsų koncentracija buvo geresnė. Mes apie tai kalbame, tai analizuojame ir bandome tai pagerinti. Tai nėra tai, kas mane labiausiai baugintų, tačiau tai kartais nesuveikia. Ypač atrankos rungtynėse, o tai greičiausiai yra pasekmė mūsų pokyčių gynėjų grandyje. Tačiau taip, esu ramus, kad mūsų koncentracija bus geresnė nei praėjusią savaitę“, – į 15min klausimą atsakė B.Rodgersas.

Paklaustas, kokį jam įspūdį paliko „Sūduvos“ žaidimas, šiaurės airis paminėjo žaidėjų dvasią, tačiau vėliau vėl pasuko link savo komandos ir tikėjosi, kad auklėtiniai namuose bus kaip visada supersusikoncentravę.

Ant kortos – Europos lygos grupių etapas, tačiau „Celtic“ vairininkas nemano, kad tai bus svarbiausios jo rungtynės vadovaujant Glazgo ekipai, prie kurios vairo jis stovi nuo 2016-ųjų.

„Ne, nebus svarbiausios, bet jos yra svarbios. Visos rungtynės svarbios, bet mums reikia išlikti europiniame futbole bent iki Kalėdų ir to sieksime. Anksti pradėjome kvalifikaciją ir priešsezonis mums labai išsitęsė. Dabar turime gerą progą užbaigti darbus namuose bei patekti į prestižinį turnyrą, kuris mums labai svarbus“, – aiškino B.Rodgersas.

Treneris aiškino, kad ketvirtadienį „Celtic Park“ stadione tikisi panašių rungtynių į tas, kurios Marijampolėje baigėsi 1:1.

„Mes gerai pradėjome, tačiau to netęsėme, davėme varžovams šansą ir įvartį. Mums svarbu gerai gintis, nesuteikti šansų. Spaudėme varžovus, griovėme jų bandymus įeiti į ritmą. Manau, kad jie ginsis kompaktiškai, o mes turime išnaudoti savo įgūdžius ir talentą, kad išnaudotume šansus“, – maždaug 10-čiai susirinkusių žurnalistų treniruočių bazėje kalbėjo B.Rodgersas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Brendanas Rodgersas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Brendanas Rodgersas

Prieš trejus metus dar „Liverpool“ vadovavęs šiaurės airis pripažino, kad rungtynės Marijampolėje nebuvo pačios sėkmingiausios, tačiau išvykoje pelnytas įvartis nuteikia pozityviai.

„Norime užbaigti darbus rytoj. Turime palaikyti tempą, mūsų sirgaliai bus su mumis ir, kaip sakiau, patekti į labai gerą europinį turnyrą“, – akcentavo „Celtic“ strategas.

Kuri komanda užbaigs darbus geriau, pamatysime jau ketvirtadienį „Celtic Park“ stadione. Rungtynių pradžia – 22 valandą Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius