Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutarė atsisveikinti: LFF padėkojo už darbą salės futbolo rinktinės treneriui

Lietuvos futbolo federacija (LFF) nusprendė atsisveikinti su salės futbolo rinktinei vadovavusiu Jevgenijumi Ryvkinu.
Jevgenijus Ryvkinas
Jevgenijus Ryvkinas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šią informaciją žiniasklaidai pateikė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius ir prezidentas Tomas Danilevičius po Vykdomojo komiteto posėdžio.

J.Ryvkinas nuo 2017-ųjų čiupo Lietuvos rinktinės vadeles ir ruošė komandą pasaulio čempionatui, vykusiam mūsų šalyje.

Baigėsi čempionatas – baigėsi ir J.Ryvkino etapas mūsų šalyje. Specialisto iš Ukrainos vadovaujama rinktinė pralaimėjo visas trejas rungtynes grupių etape ir į atkrintamąsias nežengė.

Tiesa, žaidimas gana džiugiai nuteikė sirgalius: 1:2 pirmajame mače Lietuva apmaudžiai krito prieš Venesuelą, 0:3 nusileido ketvirtai stipriausiai turnyro komandai Kazachstanui ir galiausiai kapituliavo prieš Kosta Riką 2:6 lemiamame mače, nors pirmojo kėlinio pabaigoje dar pirmavo 1:0.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jevgenijus Ryvkinas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jevgenijus Ryvkinas

Vykdomojo komiteto posėdyje J.Ryvkinas pristatė pasiruošimą, planus, paaiškino rezultatus ir pabrėžė, kad norėjo daugiau pajėgių varžovų pasiruošimo ciklo finiše.

J.Ryvkinas sulaukė nemažai visuomenės kritikos, tačiau 15min anonimiškai atsivėrę rinktinės žaidėjai stojo būtent į stratego pusę.

„Manau, kad jis Lietuvos salės futbole padarė didelį darbą, pasistūmėjome į priekį, bet šiandien priimtas sprendimas pasukti skirtingais keliais. Baigėsi kontraktas, įgyvendinome iš LFF pusės kilusius iššūkius ir sąlygas, o dabar pradedame naujojo trenerio paieškas“, – teigė E.Stankevičius ir, 15min paklaustas pridūrė, jog sutarties nepratęsti nusprendė LFF.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius

LFF generalinis sekretorius mano, kad J.Ryvkinas turėtų greitai sulaukti naujų pasiūlymų, į CV įsirašęs darbą su Lietuvos rinktine pasaulio čempionate.

Prie sprendimo atsisveikinti su J.Ryvkinu, anot LFF vadovų, prisidėjo ir pokalbiai su Lietuvos salės futbolo klubų vadovais, bendruomene.

„Matėme, ko galėjome iš šio trenerio pasisemti, matėme pliusus, minusus. Tai bendras sprendimas, LFF iniciavo sprendimą nesiūlyti sutarties pratęsimo“, – sakė E.Stankevičius.

Kitas treneris, E.Stankevičiaus teigimu, veikiausiai bus užsienietis, jam bus siekiama priskirti ir techninius darbus, o asistentais skirti jaunus lietuvius.

Gali būti, kad naujasis salės futbolo rinktinės treneris dirbs ir vienoje iš Lietuvos komandų, taip federacija ir konkretus klubas galėtų pasidalinti finansinę naštą.

Skirs labdarą

LFF Vykdomojo komiteto posėdyje taip pat nuspręsta skirti labdarą futbolui nusipelniusiems žmonėms. Pasak E.Stankevičiaus, tai galėtų būti treneriai, teisėjai, buvę žaidėjai ir žurnalistai, vadybininkai.

Rentų pagal Asociacijų įstatymą LFF skirti negali, dėl to piniginius paskatinimus ir pavadino labdara.

Nuo 2022-ųjų planuojama išrinktiems nusipelniusiems asmenims per mėnesį skirti po 500, atskaičius mokesčius.

Iš pradžių planuojama pinigines premijas kas mėnesį pradėti skirti 5-7 žmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius