-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nutekėjusioje iš FIFA informacijoje metų futbolininku taps Cristiano Ronaldo?

Iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje Šveicarijos mieste Ciuriche pirmadienį 19 val. 30 min. bus įteiktas pats prestižiškiausias futbolo pasaulio asmeninis prizas – FIFA „Ballon d'Or“ („Auksinio kamuolio“) apdovanojimas. Į jį pretenduoja keturių „Ballon d'Or“ prizų savininkas argentinietis Lionelis Messi, du prizus savo sąskaitoje turintis portugalas Cristiano Ronaldo bei pirmą kartą nominuotas vokietis Manuelis Neueris. Tačiau jau pavakarę iš FIFA nutekėjo informacija, kad „Auksinio kamuolio“ prizas bus įteiktas į Cristino Ronaldo rankas.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Manuelis Neueris

Kaip tikina pasaulio žiniasklaidą vienas su FIFA susijusių šaltinių, rengtuose rinkimuose C.Ronaldo surinko 37,66 proc. balsų, antruoju liko L.Messi, kuriam atiteko 15,76 proc. balsų ir trečias – Vokietijos futbolo rinktinės vartininkas M.Neueris. Už jį balsavo 15,72 proc. respondentų.

„Ballon d'Or“ pretendentų vizitinės kortelės:

C.Ronaldo (Portugalija, klubas – „Real“). 2014 m. su klubu laimėjo UEFA Čempionų lygą, Ispanijos taurę, UEFA Supertaurę, FIFA pasaulio klubų taurės turnyrą. 2014 m. už rinktinę ir klubą sužaidė 60 rungtynių, per kurias įmušė 62 įvarčius ir atliko 29 rezultatyvius perdavimus.

Manuelis Neueris (Vokietija, klubas – „Bayern“). 2014 m. su „Bayern“ ekipa tapo Vokietijos Bundeslygos nugalėtoju ir laimėjo taurės turnyrą. Su Vokietijos futbolo rinktine tapo pasaulio čempionu, pripažintas geriausiu turnyro vartininku. 2014 m. už rinktinę ir klubą sužaidė 61 rungtynes, iš kurių 34-ose išsaugojo vartus „sausus“. Praleido 43 įvarčius.

Lionelis Messi (Argentina, klubas – „Barcelona“). 2014 m. su „Barca“ titulų nelaimėjo – tapo Ispanijos čempionato ir taurės turnyro vicečempionu, su rinktine užėmė antrąją vietą planetos pirmenybėse. 2014 m. už rinktinę ir klubą sužaidė 67 rungtynes, įmušė 58 įvarčius ir atliko 26 rezultatyvius perdavimus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius