Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandų futbolo žvaigždė atakuojama dėl vizito pas Vladimirą Putiną

Legendinis futbolininkas Marco van Bastenas ginasi nuo kritikos, kurios sulaukė po apsilankymo pas Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Buvęs Nyderlandų rinktinės puolėjas teigia, kad diskusijos būta tik apie sportą, o ne apie rusų numuštą lėktuvą, kuriuo skrido ir žuvo 196 Nyderlandų piliečiai.
Kremliuje Vladimiras Putinas sukvietė legendinius futbolininkus ir FIFA prezidentą G.Infantino.
5579073 / „Scanpix“ nuotr.

Nyderlandų vyriausybė kritiškai vertina Rusiją, nes laiko Kremlių atsakingą už vaidmenį per 2014 metų ataką – per ją buvo numuštas „Malaysia Airlines“ lėktuvas, skridęs per Rytų Ukrainą. Dėl šią Ukrainos dalį užėmusių Rusijos karinių pajėgų raketos žuvo 298 skridę žmonės.

M.Van Bastenas užima pareigas ir FIFA – jis yra techninio vystymosi departamento vadovas.

Jis teigė, kad Kremliuje lankėsi dėl pasaulio čempionato reikalų. Kremlius vakarėlį įvardino, kaip „susitikimą su futbolo legendomis“. Dalyviai nusifotografavo kartu su V.Putinu ir susėdo prie apskrito stalo aptarti Rusijos rengiamą pasaulio futbolo čempionatą.

„Mes kalbėjomės apie futbolą ir apie turnyrą, – naujienų agentūrai AP sakė M.Van Bastenas. – Suprantu, kad daug šeimų Nyderlanduose turi problemų dėl to, kas nutiko su lėktuvu. Tačiau tai kitas reikalas. Aš buvau paprašytas ateiti ir pasikalbėti apie futbolą.“

„Scanpix“ nuotr./Kremliuje Vladimiras Putinas sukvietė legendinius futbolininkus ir FIFA prezidentą G.Infantino.
„Scanpix“ nuotr./Kremliuje Vladimiras Putinas sukvietė legendinius futbolininkus ir FIFA prezidentą G.Infantino.

Jerry Skinneris, teisininkas, atstovaujantis nukentėjusioms šeimoms, anksčiau šią savaitę teigė, kad M.Van Bastenas turėjo pasakyti V.Putinui, kad tai jis atsakingas dėl orlaivio keleivių mirčių.

Puotoje Kremliuje taip pat dalyvavo buvę Anglijos rinktinės futbolininkai Rio Ferdinandas ir Alexas Scottas, kurie komentuoja pasaulio pirmenybes BBC. Didžioji Britanija kaltina Rusiją dėl nuodų, panaudotų Anglijoje – nervus paraližiuojančiu Novičioku buvo bandoma nužudyti buvusį agentą. Maskva neigia tai.

„Tai buvo FIFA organizuotas vizitas, – dėl savo komentatorių aiškinosi BBC. – Mūsų laisvai samdomi darbuotojai patys atsakingi už savo veiklą, po įsipareigojimų BBC“

A.Scottas sakė, kad Kremliuje buvo diskutuota „apie futbolo jėgą.“

Per tą patį susitikimą FIFA prezidentas Gianni Infantino aukštino Rusiją, nepaisant V.Putino diktatoriško valdymo, karinių veiksmų Ukrainoje ir Krymo aneksijos.

„Scanpix“ nuotr./Kremliuje Vladimiras Putinas sukvietė legendinius futbolininkus ir FIFA prezidentą G.Infantino.
„Scanpix“ nuotr./Kremliuje Vladimiras Putinas sukvietė legendinius futbolininkus ir FIFA prezidentą G.Infantino.

„Rusija yra didelė šalis, svarbi šalis pasaulyje, – G.Infantino sakė V.Putinui. – Mes visi pamilome Rusiją.“

Tarptautinė tyrėjų komanda yra paskelbusi, kad video įrašų detalės atskleidė, kad iš „Buk“ pabūklo paleista raketa, pražudžiusi „Malaysia Airlines“ keleivinį lėktuvą, buvo iš rusiškos karinės 53-osios priešlėktuvinės brigados, kurios bazė yra Rusijos mieste Kurske.

V.Putinas neigia dalyvavimą 2014 metų liepos 17 dienos atakoje, per kurią žuvo visi iš Amsterdamo į Malaiziją skridę žmonės.

Paklaustas, ar puota Kremliuje padės pakelti V.Putino įvaizdį, M.Van Bastenas atsakė: „Aš jam nepadedu. Aš tiesiog diskutavau su juo apie futbolą. Nieko daugiau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius