-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nykus naujo trenerio debiutas: Farerų neįveikusi Lietuva lieka grupės dugne

Reinholdas Breu pirmą kartą vadovavo Lietuvos futbolininkams, bet vokiečio trenerio debiutas liko blankus – mūsų šalies komanda namie sužaidė 1:1 su Farerų salų rinktine. Nors tai pirmasis taškas Tautų lygoje, tapo aišku, kad grupės varžybose lietuviai liks paskutiniai – ketvirti.

Be fantazijos, nepavojinga, vėluojanti ir šiurkšti – Lietuvos rinktinė pasirodė pilka tamsų ir šaltą ketvirtadienio vakarą LFF stadione, kur 1:1 sužaidė su Farerų salų komanda.

Nors Vykintas Slivka pelnė išlyginamąjį įvartį, kuris galiausiai lėmė pirmąjį tašką Lietuvos komandai Tautų lygos C diviziono 1-ojoje grupėje, pirmą mačą Fareruose 2:1 laimėję 50 tūkst. žmonių salų komanda finišuos aukščiau už lietuvius.

Lietuvos komandai dar liko paskutinis šeštasis mačas sekmadienį išvykoje su Liuksemburgu, bet jau aišku, kad mūsų šalies komanda liks ketvirta grupėje. O tai reiškia, jog lietuvių lauks pareinamosios kovos siekiant išsilaikyti trečiajame pagal pajėgumą divizione ir nenugarmėti į žemiausią lygį.

Standings provided by SofaScore

Pagal vaizdą ketvirtadienį Lietuvos komanda neatrodė verta ko nors daugiau nei D divizionas.

Pirmą kartą Lietuvos komandai vadovavęs Reinholdas Breu pasirinko stipriausių žaidėjų sudėtį, bet pavojingų progų šeimininkai beveik nesukūrė.

Vasarą Valdą Ivanauską prie rinktinės vairo pakeitęs Lietuvos futbolo federacijos pasamdytas 52 metų techninis direktorius nustebino kiek neįprastu žaidėjų išdėstymu, bet atakos viduryje atsidūrę Arvydas Novikovas ir Fiodoras Černychas bei kraštuose nutūpę Paulius Golubickas ir Justas Lasickas nesuteikė proveržio lietuvių žaidime.

Nors žaista prieš mažą šalį, kurios daug žaidėjų futbolą derina su kitais darbais, Farerai atrodė kovingesni ir labiau spaudė mūsiškius rungtynių pradžioje.

22 minutę kritęs įvartis buvo logiškas: Farerų rinktinė be priekaištų atliko baudos smūgį, per kurį po ilgo perdavimo kamuolį likus 5–6 metrams iki Lietuvos vartų pirmasis rado J.Andreasenas, lengvai galva pasiuntęs į Džiugo Bartkaus ginamus vartus.

Pirmojo kėlinio pabaigoje V.Slivka išlygino rezultatą, kai jam sėkmingai atšoko kamuolys po A.Novikovo smūgio, o teisėjas po kelių minučių peržiūros VAR atšaukė krašto arbitro iš pradžių nustatytą nuošalę ir įskaitė įvartį.

Nors antrajame kėlinyje lietuviai kiek geriau kontroliavo kamuolį, jie nieko pavojingo nesukūrė.

52 proc. kamuolio kontrolė nenulenkė svarstyklių, nes daugiau pavojingų atakų per rungtynes sukūrė svečiai: lietuviai rengė 19 atakų, o Farerai 34.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva - Farerų salos
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva - Farerų salos

Šeimininkai kėlė tik du kampinius, Farerai – 4. Lietuviai buvo nubausti keturiomis geltonomis kortelėmis, o J.Lasickas turės praleisti paskutinį mačą Liuksemburge, o svečiai – nė vienos.

Lietuviai šįkart nenusipelnė pergalės, nenusipelnė ir aukštesnės vietos grupėje nei paskutinė – ketvirta.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: 1:1

93 min. A.Novikovo stiprus smūgis per lietuvių savotišką šturmą, bet netikslus.

74 min. Titas Milašius ir Artūras Dolžnikovas pasirodė aikštėje, pakeitę P.Golubicką ir J.Lasicką.

68 min. Farerai sukūrė puikią progą, kai K.A.Olsenas galėjo pelnyti įvartį, jei tik būtų pasiekęs kamuolį, kai išsivadavo iš S.Mikoliūno globos prie pat lietuvių vartų.

65 min. Kamuolio kontrolė jau pakrypo Lietuvos komandos pusėn (52 proc.), bet pagal atakas lietuviai nusileidžia svečiams 13:22. Į vartus lietuviai smūgiavo 4 kartus, o Farerai – 7. Bet į vartų plotą Lietuva kol kas pataikė tik sykį.

59 min. Dar vienas keitimas aikštės viduryje – vietoj V.Slivkos į aikštę žengė Domantas Šimkus.

55 min. J.Lasickas dėl šiurkščios pražangos baudžiamas geltona kortele ir turės praleisti kitas rungtynes Liuksemburge.

46 min. R.Breu keičia atraminius saugus: vietoj L.Mėgelaičio aikštėje Modestas Vorobjovas, kuris rinktinėje pasirodo po daugiau nei metų pertraukos – V.Ivanauskas jo į komandą nekviesdavo.

Pirmasis kėlinys: 1:1

45 min. Vienintelis pozityvus dalykas pirmajame kėlinyje – lietuvių įvartis. Žaidimo kokybe ir kovingumu šeimininkai nusileidžia iš pusiau profesionalių žaidėjų sudarytai komandai.

45 min. S.Mikoliūnas žaidžia 99 rungtynes Lietuvos rinktinėje, bet po gynėjo klaidos Farerų salų žaidėjas galva iš toli vos nepelnė įvarčio.

44 min. Įvartis! V.Slivka išlygino rezultatą.

Po A.Novikovo gražaus smūgio kamuolys atsitrenkė į F.Černychą, o tada labai palankiai atšoko arčiausiai vartų stovėjusiam V.Slivkai. Vidurio saugo smūgis nebuvo stiprus, bet kamuolys įriedėjo į vartus. Nors krašto teisėjas rodė nuošalę, po kelių minučių VAR peržiūros įvartis vis dėlto buvo įskaitytas.

35 min. Farerų salų komanda atliko išradingą ataką po kampinio, kamuolys pralėkė skersai vartų, o lietuviai gali džiaugtis, kad šįsyk viskas baigėsi laimingai.

30 min. Pirmasis pusvalandis labai slogus. Lietuviai nesukūrė nė vienos pavojingos atakos ir niekaip negali ilgiau kontroliuoti kamuolio.

22 min. Įvartis! Farerų rinktinė be priekaištų atliko baudos smūgį – po ilgo perdavimo kamuolį likus 5–6 metrams iki Lietuvos vartų pirmasis rado J.Andreasenas, lengvai galva pasiuntęs į Lietuvos komandos vartus.

Galbūt Dž.Bartkus galėjo palikti vartus ir bandyti perimti kamuolį? Prasta pradžia vartininkui ir visai Lietuvos rinktinei.

19 min. Po Dž.Bartkaus klaidos įžaidžiant kamuolį Farerai surengė pavojingą ataką. Jei smūgis būtų tikslesnis, viskas galėjo baigtis daug prasčiau.

16 min. Pirmasis mūsų komandos kampinis ir pakankamai pavojingai įžaista situacija – A.Novikovo pakabintą kamuolį iškumščiavo vartininkas.

10 min. Farerų futbolininkai pradėjo mačą spaudimu ir dažniau kontroliuoja kamuolį, kurio lietuviams užvaldyti ilgiau kol kas nepavyksta.

1 min. R.Breu nenustebino pasirinkdamas starto sudėtį. Gal tik išsidėstymas kiek neįprastas – regis, ir A.Novikovas, ir F.Černychas abu yra atakos smaigalyje. Kairėje įsitaisė P.Golubickas, dešinėje – J.Lasickas, o atakų dirigentas turėtų būti V.Slivka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius