-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oficialu: Europos futbolo čempionatas – su žiūrovais stadionuose

Vasarą vyksiančio Europos futbolo čempionato rungtynes galės aistruoliai galės stebėti ir gyvai. UEFA pranešė, kad mažiausiai aštuoniuose miestuose, kuriuose bus žaidžiami „Euro 2020“ susitikimai, sirgaliai galės patekti į tribūnas.
Daugelyje Europos futbolo čempionato stadionų bus leidžiami žiūrovai
Daugelyje Europos futbolo čempionato stadionų bus leidžiami žiūrovai / „Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad sirgaliai galės stebėti rungtynes gyvai Amsterdame, Baku, Bukarešte, Budapešte, Kopenhagoje, Glazge, Londone ir Sankt Peterburge.

Likę keturi miestai – Bilbao, Dublinas, Miunchenas ir Roma – dėl žiūrovų turi apsispręsti iki balandžio 19 dienos.

Tiesa, ne visuose miestuose stadionai bus užpildyti vienodai.

Londone grupės etapo ir aštuntfinalio mačus galės stebėti 25 proc. stadiono užpildę žiūrovai. Tikimasi, kad pusfinaliuose ir finale į Vemblio stadioną galės patekti dar didesnė dalis futbolo gerbėjų.

Amsterdame, Bukarešte, Kopenhagoje ir Glazge sirgaliai galės užpildyti nuo 25 iki 33 proc. stadiono vietų.

Sankt Peterburge ir Baku tikimasi užpildyti pusę stadiono, o štai Budapeštas tikisi, kad Europos čempionato rungtynes galės stebėti sklidinai stadioną užpildę sirgaliai. Tiesa, pabrėžiama, kad tai būtų daroma įvedus griežtus reikalavimus į stadioną pateksiantiems žiūrovams.

UEFA teigimu, daugelio miestų atveju tai dar nėra galutiniai sprendimai ir tikimasi, jog iki Europos čempionato pradžios galimi sirgalių srautai stadionuose gali dar labiau išaugti.

Pabrėžiama, kad sprendimus dėl žiūrovų tribūnose priėmė pačios šalys, tačiau UEFA šiuo klausimu tarėsi ir su Pasaulio sveikatos organizacija (WHO).

Primename, kad pirmą kartą net dvylikoje miestų vyksiantis Europos futbolo čempionatas turėjo būti surengtas dar pernai, bet dėl pandemijos buvo nukeltas į 2021-uosius, nors turnyro pavadinimas nebuvo pakeistas – jis liko „Euro 2020“.

Turnyras prasidės birželio 11 dieną, o baigsis liepos 11-ąją. Jame dalyvaus 24 rinktinės, o titulą gins 2016 m. čempionė Portugalija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius