Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ovidijus Verbickas pyktelėjo ant škotų: „Jie mus nuvertina, laiko kaimo komanda“

Tolimas baudos smūgis. Andro Švrljuga nuo kamuolio bėga į dešinę, Vaidas Slavickas įsibėgėja ir kaire koja siunčia aukštą, suktą dovanėlę link Galzgo „Celtic“ vartų, kur varžovų užmirštas Ovidijus Verbickas išnyra prie kamuolio anksčiau nei Craigas Grodonas, muša įvartį ir siunčia „Arvi“ stadioną į ekstazę.
Marijampolės „Sūduva“ – Glazgo „Celtic“
Marijampolės „Sūduva“ – Glazgo „Celtic“ / nuotr. Evaldo Šemioto

Ši 13-osios minutės ataka Marijampolėje praėjusį ketvirtadienį atgaivino ne tik „Sūduvos“ šansus, bet ir O.Verbickui priminė įvarčių skonį, kurį sezono pradžioje saugas jausdavo dažniau.

VIDEO: „Sūduva“ – „Celtic“

1:1 – taip baigėsi susitikimas Marijampolėje ir kova keliasi į Glazgą. Poros nugalėtojas iškovos teisę varžytis Europos lygos grupių etape, kuriame pabuvoti dar nėra tekę nei vienai Lietuvos komandai.

Beje, O.Verbickas po V.Slavicko perdavimo mušė ir pirmąjį savo sezono įvartį į Kauno „Stumbro“ vartus LFF Supertaurės mače. Tada, nors standartinės situacijos nebuvo, tačiau „Sūduvos“ krašto gynėjas taip pat pasiuntė aukštą kamuolį, vartininkas paliko vartus, bet O.Verbickas buvo greitesnis ir galva pasiuntė kamuolį į tinklą.

Tada tai buvo sezono pradžia, tad gal dabar šis lietuviškasis duetas, sukurdamas įvartį į „Celtic“ vartus, pradės ir „Sūduvos“ žygį Europoje?

„Mes ir pirmose rungtynėse išėjom, ir antrose išeisim, kad būtume ten. Viską atiduosime, kad pasiektume tą Europos lygos grupių etapą. Aišku, pasikalbame, yra didelis noras, niekas ten dar nebuvo ir norisi patekti į istoriją. Tikrai atiduosime visas jėgas ir viską, kad atsidurtumėme ten“, – 15min kalbėjo O.Verbickas.

Mes ir pirmose rungtynėse išėjom, ir antrose išeisim, kad būtume ten. Viską atiduosime, kad pasiektume tą Europos lygos grupių etapą

Panašu, kad Lietuvos čempionų saugą kiek užgavo pernelyg savimi pasitikintys škotai, kurie yra įsitikinę savo sėkme, o O.Verbickas mano, kad toks varžovų požiūris gali išeiti į naudą sūduviečiams.

Tiesa, apie pagarbą „Sūduvai“ 15min pasiteiravo paties „Celtic“ trenerio Brendano Rodgerso, o šis kategoriškai neigė tokius pasvarstymus: „Nesakyčiau, kad taip yra. Yra vertybė, kurią turime tiek klubo viduje, tiek ir išorėje. Tai – pagarba. Gerbiame visus varžovus. „Sūduva“ yra čempionai, praėjusią savaitę atmosfera stadione buvo nuostabi. Gerbiame visus klubus, prieš kuriuos žaidžiame, tai yra mūsų klubo vertybė.“

Trečiadienį saugas su komandos draugais po „Celtic Park“ stadioną bėgiojo prie tuščių tribūnų, tačiau greitai jas užpildys daugiatūkstantinė škotų minia.

„Labai malonu, aišku, šiandien nebuvo žiūrovų, rytoj bus geresnė atmosfera (šypsosi), bet tikrai gera aura aikštėj ir manau, kad tai bus papildoma motyvacija mums“, – po trečiadienio treniruotės 15min sakė O.Verbickas.

– Kokias išvadas galima padaryti po pirmų rungtynių? – prieš ketvirtadienio mūšį 15min paklausė Ovidijaus Verbicko.

– Manau, kad tikrai yra įveikiamas varžovas, tiesiog reikia išanalizuoti mūsų klaidas, jų klaidas ir į aikštę eit nusiteikus pasiekt teigiamą rezultatą. Svarbiausia neišsigąsti ir pasitikėti savo jėgom.

– Greitas įvartis Marijampolėje buvo galbūt išgąsčio pasekmė?

– Tiesiog, manau, išėjome nepilnai susikoncentravę, gal kažkiek ir jaudulio buvo. Vis tiek nesame žaidę dar prieš tokį stiprų varžovą. Taip išėjo, bet svarbiausia, kad nepasimetėm, atsitiesėm ir žaidėm toliau.

– Buvo daug apie „Celtic“ kalbėta ir prieš tas pirmas rungtynes, bet kokį įspūdį jie paliko aikštėje? Ar iš tikro tie žaidėjai yra tokie, kaip apie juos kalbama?

– Taip, jie stipresni žaidėjai už mus, jų vertė didesnė, jie fiziškai stipresni, bet, kaip sakoma, kartais laimi ne klasė, o didelis noras ir kovingumas aikštėje. Manau, kad turėjome daugiau noro ir stengėmės daugiau kovoti nei jie. Dėl to ir pasiekėme tokį rezultatą.

Manau, kad turėjome daugiau noro ir stengėmės daugiau kovoti nei jie

– Pats mušėt išlyginamąjį įvartį, matėt tikriausiai ir pakartojimą. Kaip jums tas epizodas ir ar įmanoma, kad gynėjas dar kartą taip neapdairiai jus pamestų iš radaro?

– Aš manau, kad įmanoma. Jie mūsų ir toliau nevertina taip, kaip turėtų. Čia ir bus mūsų pliusas. Treneriai analizuoja, mums viską parodys, dirbame ties standartinėmis situacijomis ir įmanoma mušti įvartį. Svarbiausia yra nepraleisti, o toliau viską matysime.

Jie mūsų ir toliau nevertina taip, kaip turėtų. Čia ir bus mūsų pliusas

– Sakot, kad nevertina varžovai jūsų ir po pirmų rungtynių. Iš ko tai sprendžiate?

– Jų treneris jau prieš pirmas rungtynes sakė, kad turi mus įveikti neįtempę raumenų, atvažiavo, nesitreniravo Marijampolėje. Jie mus nuvertina, laiko kaimo komanda. Jie žino, kad namie geriau žaidžia, tai dar labiau mus nuvertins. Tai gali mums padėti.

– Pats sezoną pradėjot su daugybe įvarčių, vėliau ta banga nuslūgo. Dabar vėl mušėte, kiek tas įvartis pačiam davė visomis prasmėmis? Na, ir dar į „Celtic“ vartus.

– Žaidėjui kiekvienas įvartis yra svarbus. Aišku, mano pozicijoj ne tik įvarčiai yra svarbu, kartais yra kitokie trenerio taktiniai nurodymai, kartais reikia daugiau juodo darbo, bet, kaip minėjau, kiekvienam žaidėjui įvarčiai yra svarbūs ir suteikia papildomo pasitikėjimo savimi. Tas įvartis ne A lygos, o į „Celtic“ vartus tikrai daugiau pasitikėjimo suteikia ir noro daugiau dirbti.

– Įvartis buvo pelnytas po standartinės situacijos. Praėjusiais metais „Sūduva“ labai dažnai išnaudojo standartines situacijas, šiemet tai matome daug rečiau. Ar dėmesio nėra tiek kreipiama, ar tų žaidėjų trūksta, kurie praėjusiais metais tas situacijas išnaudodavo?

– Dėmesio tiek pat skiriame, gal net daugiau, bet, kaip jūs sakėt, gal nėra tų žaidėjų, kurie buvo praėjusiais metais pagrindiniai ir ne viskas taip išeina. Kaip sakoma, sėkmės reikia visur... Praėjusiais metais tos sėkmės turėjom, o šiemet patys dažniau praleidžiam nei įmušam iš standartų.

nuotr. Evaldo Šemioto/Marijampolės „Sūduva“ – Glazgo „Celtic“
nuotr. Evaldo Šemioto/Marijampolės „Sūduva“ – Glazgo „Celtic“

– Atvažiavo naujokas po pirmų rungtynių su „Celtic“, gal jau spėjote kažkokį įspūdį susidaryti?

– Matyti, kad aukštos klasės žaidėjas, žaidžia gerai abiem kojom. Aišku, reikės jam kažkiek laiko adaptuotis, įgauti optimalią formą ir, manau, kad jis mums tikrai padės čempionato eigoj.

– Gersonas Acevedo sezoną pradėjo labai gerai, teko jums ir kartu žaisti aikštėje, bet dabar dažnai ant suolo čilietis sėdi, gal įtariate, kokios to priežastys yra?

– Čia trenerio sprendimai, aš nežinau, kodėl jis taip... Aš negaliu apie savo konkurentus nei kažką gero, nei kažką blogo kalbėti, čia treneris sprendžia, kas kaip žaidžia, kas kaip treniruojasi, kiek noro rodo ir tiek. Negaliu sakyti, kad jis ten kažką dar ar kažko nedaro. Čia yra trenerio sprendimas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gersonas Acevedo
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gersonas Acevedo

– Ką reikia daryti Glazge, kad tas teigiamas rezultatas ateitų? Noras – taip, bet kokie dar faktoriai turi susidėti, kad ant popieriaus daug galingesnė komanda jų pačių arenoje būtų nugalėta?

– Reikia išeiti drąsiai, žaisti taip, kaip pradėjome antrą kėlinį. Reikia spausti, neduoti jiems kvėpuoti. Jei leisim jiems žaisti, tada jie pridės pasitikėjimo, dar prie savo žiūrovų ir tada bus graudu mums.

– Atmosfera žada būti labai gera. Prieš išvyką į Belgradą klausėte dainų, gal dabar kažkaip papildomai ruošėtės vėl?

– Ne, nesiruošiam papildomai, vis tiek ir prieš APOEL žaidėm, ir prieš „Crvena Zvezda“. Turim tą patirtį. Aikštėj tai nelabai ir jausis, bent man asmeniškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius