Pabėgęs iš Barselonos L.Messi gali sulaukti pusmečio diskvalifikacijos

Jeigu Lionelis Messi savo noru paliks „Barcelona“ klubą jam gali tekti ne tik iš savo kišenės sumokėti 700 mln. eurų išpirkos mokestį, tačiau ir be futbolo praleisti pusmetį. Manoma, kad tokia diskvalifikacija grėstų argentiniečiui, jei jis savavališkai atsisveikintų su Katalonijos klubu.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jei L.Messi pralaimėtų teisinį ginčą „Barcai“, būsimam futbolininko klubui grėstų dviejų perėjimo langų suspendavimas.

Tokią informaciją penktadienį paskelbė „The Athletic“, išanalizęs Ispanijos teisės specialistų įžvalgas.

Dokumentai rodo, kad L.Messi sutartyje su „Blaugrana“ buvo įtraukta sąlyga, kad futbolininkai turi teisę palikti klubą 2019-2020 m. sezono pabaigoje.

Ši sąlyga baigėsi birželio 10-ąją dieną ir nors L.Messi teisininkai bandys ginčyti šią datą motyvuodami tuo, jog sezonas dėl pandemijos buvo pratęstas, teisės specialistų teigimu, ištrūkti iš Barselonos jam gali būti labai sudėtinga.

„Sutarties sąlyga yra birželio 10 d., o sezono pabaigoje toje pačioje sutartyje nurodyta birželio 30-oji, – pažymi sporto advokatas Francisco Dominguezas. – Tai reiškia, kad apie ketinimus išvykti futbolininkas turėjo pranešti likus 20 dienų iki sezono pabaigos. Dabar yra rugpjūtis, o tai reiškia, kad L.Messi stipriai pavėlavo.“

Visa tai signalizuoja, kad jei L.Messi paliks Barseloną, kitam jo klubui teks mokėti išpirką.

Priešingu atveju, veikiausiai kiltų didžiulis teisinis mūšis ir pačiam žaidėjui veikiausiai būtų liepta sumokėti 700 mln. eurų baudą dėl sutarties sąlygų pažeidimo.

Manoma, kad teismas galėtų šią sumą sumažinti, tačiau F.Dominguezo teigimu, bauda vis tiek gali siekti apie 500 mln. eurų.

Teisininko nuomone, L.Messi atsisveikinti su „Barcelona“ pavyktų tik tokiu atveju, jei būsimam klubui ir katalonams pavyktų susėsti prie derybų stalo ir susitarti.

Pagrindiniu favoritų įsigyti geriausią planetos futbolininką ir toliau laikomas Pepo Guardiolos treniruojamas „Manchester City“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius