Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Palinkėjimas šalies čempionu tapusiam Vilniaus „Žalgiriui“ – Europos taurių turnyrai

Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas Vitalijus Stankevičius linki Vilniaus „Žalgirio“ futbolo ekipai kitą sezoną patekti į Europos taurių turnyrų grupių etapą.
Vilniaus „Žalgiris“ – vėl Lietuvos futbolo A lygos čempionas
Vilniaus „Žalgiris“ – vėl Lietuvos futbolo A lygos čempionas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiemet „Žalgiris“ sezono pabaigoje nedarė klaidų, kurios nutiko pernai. Komanda – gerai sukomplektuota, o ilgas lygiaverčių žaidėjų suolelis leido per visą sezoną išvengti duobių“, – apie čempionų titulą anksčiau laiko užsitikrinusią sostinės komandą kalbėjo treneris.

Anot V.Stankevičiaus, žalgiriečiai išsiskiria „SMScredit.lt A lygoje“ savo žaidimo stiliumi: „Vilniečiai žaidžia technišką futbolą, nemuša kamuolio bet kur, nelenktyniauja. „Žalgiris“ žaidžia malonų, gražų akiai, kombinacinį futbolą. Pavyzdžiui, „Atlantas“ grindžia viską ilgais perdavimais ir kovingumu, o „Žalgiris“ – žaidimu. Šiemet vilniečiai įmušė ir tikrai gražių įvarčių.“

Vienas Lietuvos rinktinės trenerių nenorėjo išskirti kurio nors „Žalgirio“ futbolininko indėlio į čempionų titulą.

Vilniaus komanda yra gerai subalansuota, o čempionatus laimi visi, ne pavieniai žaidėjai. Vienodai nusipelnė ir žaidėjai, ir treneriai, ir administracija. Šį sezoną matyti, kad „Žalgiris“ yra komanda visose grandyse, – savo požiūrį dėstė treneris.

„Vilniaus komanda yra gerai subalansuota, o čempionatus laimi visi, ne pavieniai žaidėjai. Vienodai nusipelnė ir žaidėjai, ir treneriai, ir administracija. Šį sezoną matyti, kad „Žalgiris“ yra komanda visose grandyse“, – savo požiūrį dėstė treneris.

Į Lietuvos rinktinę pastaruoju metu nuolat kviečiami keturi žalgiriečiai – Artūras Žulpa, Georgas Freidgeimas, Egidijus Vaitkūnas ir Mantas Kuklys. Apie šiuos žaidėjus V.Stankevičius atsliepia tik gerais žodžiais.

„Su A.Žulpa ir E.Vaitkūnu mes jau seniai kartu – nuo jaunimo rinktinės. Jie yra šaunūs vaikinai. G.Freidgeimas yra labai geras, stiprus fiziškai vyras. M.Kuklys – techniškas, kuriantis žaidėjas, sujungia gynybą su puolimo grandimi. Gal jam kai kada tik trūksta pykčio. Visi „Žalgirio“ vyrai yra geri futbolininkai, tikri profesionalai, – sakė rinktinės treneris. – Rinktinės durys atviros ir visiems kitiems žalgiriečiams. Stebime kiekvienas rungtynes, tegul žaidėjai tik pasirodo, o mes tikrai pastebėsime.“

Vienas rinktinės stratgegų labai norėtų, kad kitą sezoną „Žalgiriui“ pavyktų prasimušti į Čempionų ar Europos lygos grupių etapą.

„Norėtųsi, kad į komandą atvažiuotų dar geresni žaidėjai, sustiprintų „Žalgirį“. Ypač norėtųsi daugiau gerų atakuojančių žaidėjų, nes laimi ta komanda, kuri daugiau įmuša. Čia viso Lietuvos futbolo problema – gintis apsiginame, bet norint laimėti reikia kurti. O čia jau turime problemų. Aišku, yra labai sunku gerus žaidėjus privilioti į Lietuvą, suteikti juos tenkinančias sąlygas. Bet tikėkimės, kad tai pavyks, ir ateis laikas, kai „Žalgiris“ prasimuš į Čempionų lygos grupių etapą. Aš to labai norėčiau. Išvystume gerų komandų Lietuvoje, tai būtų didelis pliusas ir žiūrovams, ir Lietuvai“, – tvirtino V.Stankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius